ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κούτσης, ο εκλεκτός

κούτσης-ο-εκλεκτός-5849

Ο 41χρονος Γιώργος Κούτσης είναι ο διάδοχος του Νίκου Παντέλη στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου

Στο πρόσωπο του νεαρού τεχνικού, Γιώργου Κούτση, βρήκαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου τον διάδοχο του Νίκο Παντέλη. Ο 41χρονος πρώην προπονητής του Ηρακλή Ψαχνών αναμένεται σήμερα στο Βόλο για να γνωρίσει τη νέα του ομάδα και να πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Μετά την παραίτηση του Νίκου Παντέλη, ο οποίος λόγω οικογενειακού προβλήματος πρέπει να μετακομίσει μόνιμα στην Αθήνα, οι ιθύνοντες των ερυθρόλευκων κινήθηκαν άμεσα και συμφώνησαν με τον Γιώργο Κούτση, ενώ υπήρξαν επαφές και με τους Σάκη Τσιώλη, Δημήτρη Ελευθερόπουλο αλλά και με τον Ακη Μάντζιο, που δεν καρποφόρησαν.

Ποιος είναι ο Γ. Κούτσης…

Ο Γιώργος Κούτσης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10/9/1973, ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή και φόρεσε τις φανέλες των Πανναυπλιακού, Πανελευσιανικού, Αρη Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ, Χαλκηδόνας, Ατρόμητου και Αγροτικού Αστέρα, ενώ με τον «Δικέφαλο του Βορρά» κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδος το 2003, νικώντας τον Αρη με 1-0 στον τελικό της Τούμπας.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τον Αγροτικό Αστέρα το 2011, όπου έμεινε για ένα χρόνο, στη συνέχεια κάθισε στον πάγκο της Παναχαϊκής την περίοδο 2012-13 και συγκεκριμένα από το Νοέμβριο του ’12 μέχρι που παραιτήθηκε τον Μάρτιο του ’13 τονίζοντας στην γραπτή του δήλωση: «Τα αποτελέσματα των αγώνων δεν δικαίωσαν την προσπάθεια μας και για αυτό το λόγο παραιτούμαι προκειμένου να αλλάξει κάτι για το καλό της ομάδας». Τον επόμενο Ιούλιο (2013) ανέλαβε την ομάδα του Φωκικού, με τον οποίο πέτυχε εύκολα τον στόχο της παραμονής που είχε τεθεί, μένοντας για ένα χρόνο. Φέτος το καλοκαίρι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή Ψαχνών, με τον οποίο μάλιστα είχε αντιμετωπίσει και τον Ολυμπιακό Βόλου σε φιλικό στη Νεάπολη, στο οποίο οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει με 3-0.

Στο Νότιο όμιλο της FootballLeague ξεκίνησε με μία νίκη στα Ψαχνά απέναντι στην Καλλιθέα (2-0) και συνέχισε με ήττα στην Πάτρα από την Παναχαϊκή (3-0), ισοπαλία εντός με τον Αλιμο (0-0), ενώ αποχώρησε μετά ήττα από την Επισκοπή στο Ρέθυμνο με 2-0. Ο Γιώργος Κούτσης αναμένεται σήμερα, Τετάρτη, στο Βόλο, για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, να ανακοινωθεί από την ΠΑΕ και στη συνέχεια θα γνωρίσει τους παίκτες του Ολυμπιακού και θα κάνει την πρώτη προπόνηση με τη νέα του ομάδα.

«Από τα καλύτερα έμψυχα δυναμικά»

Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου έκανε ο Γιώργος Κούτσης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Ο νεαρός τεχνικός χαρακτήρισε σημαντική την πρόκληση που του παρουσιάζεται και συγκεκριμένα τόνισε: «Σίγουρα είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση για μένα. Από ‘κει και πέρα πρέπει να δουλέψουμε ομαδικά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα από τα καλύτερα έμψυχα δυναμικά της κατηγορίας», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Πέραν του φιλικού που έδωσα απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου το καλοκαίρι στη Νεάπολη, έχω παρακολουθήσει την ομάδα στους τρεις αγώνες με την ΑΕΛ, την αναμέτρηση απέναντι στον Παναθηναϊκό αλλά και αυτόν με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στο ΕΑΚ. Εχω άποψη για τον Ολυμπιακό, ενώ θα συναντήσω και παίκτες που έχω συνεργαστεί κατά το παρελθόν, όπως τον Μπάρμπα, που ήμασταν συμπαίκτες στον Αγροτικό Αστέρα, τον Μαργαρίτη, που ήμουν προπονητής του στον Αγροτικό Αστέρα και τον Θέο στον Φωκικό».

Βαρούτσικος: «Φιλόδοξος και ορεξάτος»

Νωρίτερα, το πρωί και πριν τη συμφωνία με τον Γιώργο Κούτση, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Γιώργος Βαρούτσικος, μίλησε στον ΣΠΟΡFM 89.5 και σκιαγραφώντας τα προσόντα του ιδανικού τεχνικού ανέφερε πως «σκοπός μας είναι να φέρουμε έναν προπονητή που θα ταιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας. Να είναι φιλόδοξος, με νέες ιδέες και να έχει όρεξη για δουλειά», ενώ αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες επαφές που έγιναν:

«Εμείς ως διοίκηση είχαμε σκεφτεί πως έπρεπε να έχουμε “planB” και ήμασταν σε επαφή με καταξιωμένους προπονητές. Κάναμε επαφή με τον κ. Τσιώλη και τον κ. Ελευθερόπουλο αλλά και με τον κ. Μάντζιο. Βέβαια πρόκειται για προπονητές της Super League και οι περιπτώσεις τους είναι δύσκολες καθώς η FootballLeague δεν είναι ελκυστική γι’ αυτούς. Μία ΠΑΕ όπως είναι αυτή του Ολυμπιακού Βόλου δεν έχει τη δυνατότητα να περιμένει την απάντηση κάποιων προπονητών που θέλουν να περιμένουμε την απάντησή τους σε βάθος χρόνου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου