ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μία από τα ίδια…

μία-από-τα-ίδια-49359

Ο Ολυμπιακός Βόλου ηττήθηκε και από τον Ηρακλή (1-0) στη Θεσσαλονίκη

Με νέα απώλεια βαθμών συνέχισε και μετά την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 1-0 από τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο της Θεσσαλονίκης και παρέμειναν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του Βορείου ομίλου, χωρίς βαθμούς. Ο Περόνε στο 66’ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Οι Βολιώτες, που είχαν -ωστόσο- ευκαιρίες για να σκοράρουν πρώτοι και ήταν βελτιωμένοι σε σχέση με την πρεμιέρα, δεν μπόρεσαν να βρούνε λύσεις ούτε αμυντικά, στην επιθετική δραστηριότητα του Ηρακλή, ούτε μεσοεπιθετικά, ώστε να δημιουργήσουν τις συνθήκες επίτευξης τέρματος και ηττήθηκαν δίκαια, μην μπορώντας να αντιδράσουν, ακόμη κι όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Πώς ξεκίνησε

Ο Νίκος Παντέλης (4-2-3-1) τοποθέτησε σε ακόμη ένα επίσημο παιχνίδι τον Κολίτση κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά ξεκίνησαν οι Ζέρης, Γιαλούσης, Μπάρμπας και Μαργαρίτης. Οι Μακρυδημήτρης και Μαρτίνεθ ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Ισπανό να έχει πιο ελεύθερο ρόλο, ενώ ο άξονας ενισχύθηκε και με τον Πινάρες, ο οποίος ναι μεν ξεκίνησε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Κούτσι, αλλά χρησιμοποιώντας τον εκεί, ο έμπειρος τεχνικός έριξε στο παιχνίδι έναν παίκτη που έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τόσο επιθετικά όσο και στην ανασταλτική λειτουργία. Τέλος, δεξί εξτρέμ ήταν ο Μέζα και αριστερό ο Μπιτάνγκ.

Το α’ μέρος

Οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, αφού μόλις στο 3’ ο Κούτσι έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος του ημικυκλίου, σούταρε αλλά ο Χουάντερσον μάζεψε. Στη συνέχεια, ο Ηρακλής έβαλε… φρένο στην ολιγόλεπτη υπεροχή των Βολιωτών, ανέβασε στροφές και απείλησε με δύο κεφαλιές του βραχύσωμου Ρομάνο. Αρχικά στο 8’ ο Κολίτσης μάζεψε, ενώ εννέα λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα του Πουρτουλίδη από τα αριστερά, ο Αργεντινός έκανε την καρφωτή κεφαλιά ανενόχλητος, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού -καλά τοποθετημένος- έδιωξε ενστικτωδώς με τα ακροδάχτυλα του δεξιού του χεριού.

Οι Θεσσαλονικείς από εκείνο το σημείο του παιχνιδιού έγιναν περισσότερο απειλητικοί και είχαν την κατοχή, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βρει λύσεις μεσοεπιθετικά και να αναλώνονται στην αντιμετώπιση των παικτών του γηραιού. Στο 19’ ο Ηρακλής είχε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Μακρινό συρτό σουτ του Τσιλιανίδη πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κολίτση, με τον έμπειρο να ελέγχει την φάση.

Οι παίκτες του Νίκου Παντέλη αντέδρασαν και έφτασαν μία ανάσα από το να ανοίξουν το σκορ στο 34’. Ο Μπιτάνγκ μπήκε στην περιοχή, διατήρησε την μπάλα στην κατοχή του ανάμεσα από τρεις αντιπάλους, βγήκε απέναντι από τον Χουάντερσον, αλλά το πλασέ που επιχείρησε απομακρύνθηκε από τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα με το σώμα.

Το β’ μέρος

Με πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό άρχισε και το β’ μέρος. Στο 49’, ο Μπιτάνγκ έκανε την κούρσα από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα στον Πινάρες με τον τελευταίο -λίγο πριν τη βούλα του πέναλτι- να πλασάρει, στοχεύοντας στο δεξί «παραθυράκι» του Χουάντερσον, αλλά η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά άουτ.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Νίκος Παντέλης έκανε εναλλαγή προσώπων στη μεσαία γραμμή, με τον Μαρτίνεθ να πηγαίνει στη δεξιά πλευρά, τον Μέζα πίσω από τον Κούτσι, και τον Πινάρες ως αμυντικό χαφ μαζί με τον Μακρυδημήτρη. Ο Μπιτάνγκ παρέμεινε αριστερά, ενώ μετά το 62’ ο Νικολιάς αντικατέστησε τον Μέζα και αγωνίστηκε ως δεξί εξτρέμ με τον Μαρτινέθ να γίνεται επιτελικός μέσος.

Μετά από ένα 20λεπτο χωρίς κάποια ευκαιρία, ο Ηρακλής προειδοποίησε με τον Σιατραβάνη (65’) να πλασάρει άουτ και τον Κολίτση να είναι εκτός εστίας, αφού η λανθασμένη τοποθέτηση του Γιαλούση στην καρδιά της περιοχής έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες του γηραιού να γίνουν αποδέκτες της μπάλας. Στην αμέσως επόμενη φάση (66’) ήρθε και το γκολ των γηπεδούχων. Ο Ρομάνο «σημάδεψε» τον Περόνε μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος έγινε αποδέκτης της μπάλας, την κατέβασε, γύρισε το κορμί του και με το δεξί δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κολίτση.

Το γκολ ανάγκασε τον Παντέλη να κάνει ακόμη πιο επιθετικό το σχήμα, ρίχνοντας στο… παιχνίδι και τον Διαμαντόπουλο. Παρά όμως τις αλλαγές, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα του επέτρεπαν να απειλήσει και να πετύχει το τέρμα της ισοφάρισης. Αντίθετα, το παιχνίδι έγινε ροντέο, με τον Ηρακλή να χτυπά στην αντεπίθεση και να φτάνει κοντά στο δεύτερο γκολ στο 85’. Ο Περόνε βγήκε μόνος του απέναντι από τον Κολίτση, αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας μαζί με τον Γιαλούση, απομάκρυναν. Η τελευταία ευκαιρία του Ολυμπιακού σημειώθηκε στο 88’, με τον Πινάρες να εκτελεί το κόρνερ απευθείας από τα δεξιά και τον Χουάντερσον να διώχνει με υπερένταση.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 1-0

Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσ/νίκης

FootballLeague – 2η αγωνιστική

Σκόρερ: 66’ Περόνε

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Διπλάρης (Καρδίτσας), Τσιαμπάσης (Κοζάνης)

Κίτρινες: 8’ Μαργαρίτης, 58’ Μακρυδημήτρης, 73’ Μαρτίνεθ, 85’ Διαμαντόπουλος – 15’ Περόνε, 32’ Τσιλιανίδης, 59’ Ιντζόγλου, 68’ Στάμου, 90+4 Μπουκουβάλας.

ΗΡΑΚΛΗΣ Θ. (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Στάμου, Ρομάνο, Σαραμαντάς, Πουρτουλίδης (92’ Μίλτος), Ιντζόγλου, Σιατραβάνης (72’ Πασάς), Τσιλιανίδης (82’ Κυριακίδης), Περόνε

Στον πάγκο: Λαδάς, Βαλεριάνος, Κάσσος, Λουκίνας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Νίκος Παντέλης): Κολίτσης, Μακρυδημήτρης, Μπάρμπας (72’ Διαμαντόπουλος), Γιαλούσης, Ζέρης, Μαργαρίτης, Μαρτίνεθ, Πινάρεζ, Μπίτανγκ (80’ Θέος), Μέζα (62’ Νικολιάς), Κούτσι

Στον πάγκο: Κασμερίδης, Καψιώτης, Κεσίδης, Ντινόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου