ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Τριάδα» αγώνων …κριτήριο!

τριάδα-αγώνων-κριτήριο-54770

Καθοριστικής σημασίας για τον Ολυμπιακό Βόλου τα ματς με τις τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης

Καθοριστικής σημασίας φαίνεται πως θα είναι για τον Ολυμπιακό Βόλου οι τρεις αγώνες πρωταθλήματος με τις τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης που ακολουθούν από την ερχόμενη Δευτέρα 20/10 έως την Κυριακή 2 του Νοέμβρη.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει από τη Δευτέρα να δείξει το καλό του πρόσωπο στο Καυταντζόγλειο με τον Ηρακλή και να σβήσει την ήττα της πρεμιέρας από τη Ζάκυνθο στο Βόλο, ενώ μέσα στην καθοριστική τριάδα αγώνων θα αντιμετωπίσει Απόλλωνα Καλαμαριάς στο Βόλο και Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο.

Βεβαίως όλοι στον Ολυμπιακό Βόλου κοιτούν το παιχνίδι με τον Ηρακλή την ερχόμενη Δευτέρα για την 2η αγωνιστική και θέλουν στο Καυταντζόγλειο να συνεχίσουν μια καλή παράδοση που έχουν τελευταία με αντίπαλο τον Ηρακλή κι ενώ πριν το 2011 δεν είχαν νίκη.

Με οδηγό λοιπόν τα τελευταία ματς στη Θεσσαλονίκη και τις νίκες επί του Ηρακλή θα παίξει τη Δευτέρα ο Ολυμπιακός που τελευταία έχει δείξει να παίρνει τον αέρα του γηραιού.

Πέρσι ο Ολυμπιακός Βόλου πάλι με τον Νίκο Παντελή στον πάγκο ο Ολυμπιακός κέρδισε 0-1 με γκολ του Κατσίκη και πρόπερσι πέρασε πάλι με 0-1 και στο πρωτάθλημα και στα πλέι οφ.

Μετά τον Ηρακλή η άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης αντίπαλος του Ολυμπιακού θα είναι η Καλαμαριά αλλά στο Βόλο και Παρασκευή με τους Πόντιους να χάνουν τα τελευταία τους παιχνίδια στη Μαγνησία όπου έχουν μονό μια νίκη στην Α. το 1989. Το τρίτο ματς για τους ερυθρόλευκους με Θεσσαλονικείς είναι στις 2/11 στον Εύοσμο με τον Αγροτικό Αστέρα.

Εκεί ο Ολυμπιακός έχει να κερδίσει από το Δεκέμβριο του 1997, ενώ στο τελευταίο ματς εκεί είχε σκοράρει ο τωρινός παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου Μπάρμπας και τερματοφύλακας ήταν ο Κολίτσης.

Σίγουρα για τον Ολυμπιακό το πρόγραμμα των επόμενων 15 ήμερων παρότι ακόμη είμαστε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος είναι δύσκολο και καθοριστικό για τη συνέχεια… αν και το ζητούμενο είναι να αντιδράσει άμεσα με το «χαστούκι – καμπανάκι» από τη Ζάκυνθο στην πρεμιέρα.

Μάλιστα ο Ολυμπιακός Βόλου μετά το ματς με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς έχει την Τρίτη 28 Οκτωβρίου και το ταξίδι στην Κρήτη για το παιχνίδι με τα Χανιά για το Κύπελλο.

Στον Ολυμπιακό, πάντως, βλέπουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πρώτα αυτό με τον Ηρακλή που θα είναι ένα τελείως διαφορετικό ματς, σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στη Ζάκυνθο όπου ο Ολυμπιακός ήταν ο χειρότερος φετινός!

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ν. Παντελής αναμένεται να προβεί σε αλλαγές στο βασικό σχήμα και ίσως και στο σύστημα που θα αγωνιστεί η ομάδα κόντρα στον Ηρακλή. Τραυματίες είναι οι Στράτος Χιντζίδης, Στάθης Ρόκας και Σταμάτης Καρράς, οι οποίοι δεν υπολογίζονται από την τεχνική ηγεσία για το παιχνίδι αυτό.

Στη διάθεση πάντως του Νίκου Παντελή τέθηκε ο Λευτέρης Γιαλούσης, καθώς ο έμπειρος αμυντικός, όπως αναμενόταν, γυμνάστηκε κανονικά χθες αφού δεν αισθάνεται ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Ο Γιαλούσης υπολογίζεται από την τεχνική ηγεσία για το βασικό σχήμα στο παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο καθώς θα αγωνιστεί είτε στο δεξί άκρο της άμυνας, είτε ως στόπερ.

Αντίθετα, δεν γυμνάστηκε χθες ο Αλέξης Κασμερίδης, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπωρεί. Ο έμπειρος τερματοφύλακας εφόσον σήμερα είναι καλά θα προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα στην προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στο κυρίως γήπεδο του ΕΑΚ και θα αρχίσει στις 4.30 μ.μ.

Ετσι ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την ανάκαμψή του ξεκινώντας ουσιαστικά από τη Θεσσαλονίκη το πρωτάθλημα και όλοι πρέπει να στηρίξουν την ομάδα. Οι Austrian Boys μάλιστα προ ημερών με ανακοίνωσή τους εκφράζουν την πίστη στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου και τη στήριξή τους για τη συνέχεια καλώντας όλους τους οπαδούς του να κάνουνε το ίδιο.

«Δεν υπάρχει φαβορί»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Νίκος Παντελής, μίλησε στο «Αθλητικό Μετρόπολις» για το ντέρμπι με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο (20/10, 18.00), ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει φαβορί. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Παντελή:

«Για αρχή εύχομαι να γίνει ένα καλό και ήρεμο παιχνίδι. Δεν ξεκινήσαμε καλά στο πρωτάθλημα σε αντίθεση με τον Ηρακλή που έδειξε αρκετά καλά δείγματα», είπε αρχικά ο τεχνικός της Βολιώτικης ΠΑΕ.

Για το αν έχει παρακολουθήσει τον Ηρακλή: «Εχουμε δει τον Ηρακλή, όπως και ο Ηρακλής εμάς. Είμαστε προετοιμασμένοι. Εχουν πολύ καλές μονάδες και παίκτες με προσωπικότητα όπως ο Περόνε, ο Πουρτουλίδης, ο Ρομάνο, ο Τσιλιανίδης και ο Σιατραβάνης.»

Για το φαβορί του παιχνιδιού: «Δεν υπάρχει φαβορί. Το μόνο που θέλω είναι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να νικήσει ο καλύτερος».

Για την άνοδο: «Σίγουρα υπάρχουν πολλές ομάδες φέτος που ζητούν αυτό το στόχο. Είμαστε εμείς, ο Ηρακλής, η Λάρισα αλλά και η Λαμία που έχει μια πολύ καλή ομάδα. Το μέλλον θα δείξει».

Απουσία Ηρακλή

Απρόοπτο προέκυψε με τον Μπίνο Μπάμπα, καθώς ο Ιβοριανός μέσος του Ηρακλή εισήχθη στην κλινική «Αγιος Λουκάς», λόγω αδιαθεσίας. Εδώ και λίγες ημέρες ο Μπάμπα, ένιωθε αδυναμία, ενώ παρουσίασε και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Το ιατρικό τιμ του Ηρακλή έκανε κάποιες εξετάσεις στον παίκτη, ωστόσο κρίθηκε σκόπιμο να νοσηλευτεί σε ιδιωτική κλινική προκειμένου να του γίνουν περαιτέρω εξετάσεις. Πάντως από τον Ηρακλή είναι καθησυχαστικοί και τονίζουν πως αυτό έγινε πιο πολύ για προληπτικούς λόγους, όμως ο Μπάμπα τέθηκε νοκ – άουτ για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Football League: Οι 3 επόμενες αγωνιστικές

Αφού καταρτίστηκε το πρόγραμμα και για τις δύο επόμενες αγωνιστικές της Football League… στην 3η αγωνιστική μόνο δύο παιχνίδια θα διεξαχθούν Κυριακή!

Ο Ολυμπιακός Βόλου που στις 28/10 θα αγωνιστεί και στα Χανιά για το Κύπελλο, θα παίξει 2η ,3η και 4η αγωνιστική Δευτέρα, Παρασκευή και Κυριακή.

Πρόγραμμα 2ης αγωνιστικής

Κυριακή 19 Οκτωβρίου

16:00 Φωκικός – Λαμία

16:00 Καλαμαριά – Πιερικός

16:00 Αιγινιακός – Αναγ. Καρδίτσας

16:00 Τύρναβος – Ζάκυνθος

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου

16:00 Αγροτικός Αστ. – ΑΕΛ

18:00 Ηρακλής – Ολυμπιακός Βόλου

Πρόγραμμα 3ης αγωνιστικής

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου

Ολυμπιακός Β. – Καλαμαριά

Σάββατο 25 Οκτωβρίου

Εθνικός Σερρών – Φωκικός

Ζάκυνθος – Αιγινιακός

Τύρναβος – Ηρακλής

Κυριακή 26 Οκτωβρίου

Πιερικός – Αγροτικός Αστέρας

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου

Λαμία – ΑΕΛ

Ρεπό: Αναγ. Καρδίτσας

Πρόγραμμα 4ης αγωνιστικής

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου

ΑΕΛ – Πιερικός

Κυριακή 2 Νοεμβρίου

Εθνικός Σερρών – Λαμία

Φωκικός – Αναγ. Καρδίτσας

Αγροτικός Αστέρας – Ολυμπιακός Β.

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου

Καλαμαριά – Τύρναβος

Αιγινιακός – Ηρακλής

Ρεπό: Ζάκυνθος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου