ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ξεκίνησε η εποχή Γ. Κούτση

ξεκίνησε-η-εποχή-γ-κούτση-4313

Από χθες ο νέος προπονητής παρουσιάστηκε και προπόνησε τον Ολυμπιακό με σλόγκαν τα λίγα λόγια και την πολλή δουλειά

Μια νέα εποχή για τον Ολυμπιακό Βόλου ξεκίνησε από χθες με τον Γιώργο Κούτση νέο προπονητή της ομάδας, να δείχνει πως έχει σλόγκαν τα λίγα λόγια και την πολλή δουλειά.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Γιώργος Κούτσης, από τους νεότερους προπονητής που αναλαμβάνει τον Ολυμπιακό έδειξε από την πρώτη μέρα ότι έχει στόχους, φιλοδοξίες, γνωρίζει την πίεση που δημιουργεί το να εργάζεται σε μεγάλη ομάδα και κρατώντας χαμηλού τόνους ανέφερε πως θέλει να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα το εξαιρετικό έμψυχο δυναμικό της ερυθρόλευκης ομάδας.

Ο 41χρονος προπονητής που σε αντίπαλο πάγκο δεν έχει νικήσει τον Ολυμπιακό (0-1 με Παναχαϊκή 2-2 και 1-0 με Φωκικό ) αλλά ως παίκτης έχει σκοράρει δυο φορές στο τελευταίο παιχνίδι με αντίπαλο τους ερυθρόλευκους (13/12/09 Αγρ. Αστέρας Ολυμπιακός 3-0) οπού τερματοφύλακας ήταν ο Κολίτσης. Επίσης ήταν συμπαίκτης με τον Μπάρμπα στον Αγροτικό ενώ στην ίδιο ομάδα είχε παίκτη τον Μαργαρίτη και πέρσι στον Φωκικό τον Θέο.

Ο Κούτσης στην πρώτη του μέρα χθες στο Βόλο προπόνησε τους ερυθρόλευκους υπό βροχή ενώ αμέσως μετά η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου παρουσίασε το νέο τεχνικό. «Παρουσιάζουμε το νέο προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου, τον Γιώργο Κούτση. Έναν καταξιωμένο προπονητή, φιλόδοξο, με πολλά όνειρα. Η φιλοσοφία της διοίκησης ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία του νέου μας προπονητή. Καλωσορίζουμε τον Γιώργο Κούτση στην ομάδα, είναι μεγάλη χαρά που τον έχουμε κοντά μας και πιστεύω πως θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο στόχο που έχουμε θέσει», ήταν τα λόγια του πρόεδρου της ΠΑΕ Γιώργου Βαρούτσικου.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιώργος Κούτσης, ο οποίος τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Σε μία πολύ μεγάλη ομάδα, με ειδικό βάρος στην κατηγορία και ξεχωριστή διαδρομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, γιατί είναι ιδιαίτερη τιμή, το να εργάζεται ένας προπονητής στον Ολυμπιακό Βόλου. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν και εύχομαι να δικαιωθούν για τις επιλογές τους.

Δεν είμαι άνθρωπος ο οποίος υπόσχεται και λέει μεγάλα λόγια. Το μόνο που θέλω να υποσχεθώ σε όλους είναι ότι θα κάνω τα αδύνατα δυνατά, έτσι ώστε η ομάδα να παρουσιάζει ένα πρόσωπο, πιο παραγωγικό, καλύτερο, πιο φρέσκο, για να μπορέσουμε να έχουμε και το αποτέλεσμα. Μέσα από προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά θα έρθουν και τα αποτελέσματα».

Για το αν υπάρχει άγχος και πίεση λόγω του ονόματος του Ολυμπιακού Βόλου και αν υπάρχει διαφορά το να είσαι ποδοσφαιριστής, από το να είσαι προπονητής:

«Στις μεγάλες ομάδες υπάρχει πίεση και γι’ αυτό λέγονται μεγάλες. Υπάρχουν απαιτήσεις, υπάρχουν υποχρεώσεις και πρέπει να υπάρξει και αποτέλεσμα. Ασφαλώς και έχει μεγάλη διαφορά το να είσαι ποδοσφαιριστής από το να είσαι προπονητής. Ο ποδοσφαιριστής βασίζεται στα πόδια του, ο προπονητής επιλέγει αυτόν που θα εκφράσει τη φιλοσοφία του, τη σκέψη του, το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει η ομάδα. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Νομίζω το να είσαι προπονητής είναι πιο δύσκολο από το να είσαι ποδοσφαιριστής».

Για τη γνώμη που έχει για την ομάδα και πως την είδε στην πρώτη προπόνηση:

«Πριν έρθω στον Ολυμπιακό ασφαλώς και είχα μία εικόνα, ολοκληρωμένη θα έλεγα, μέσα από τα παιχνίδια που παρακολούθησα από τον ΟΤΕ ΤV. Αυτό που έχω να πω, είναι πως ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα εξαιρετικό έμψυχο δυναμικό. Θα προσπαθήσουμε να το αξιολογήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να μπορέσουμε να πάρουμε από κάθε ποδοσφαιριστή το 100%.

Το πώς θέλω να λειτουργώ εγώ είναι συνυφασμένο με τους ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να περάσουμε ένα μήνυμα – γενικότερα – και ειδικότερα στον κόσμο. Αφενός θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και αφ’ ετέρου θα πρέπει να καταλάβουν οι φίλαθλοι πως η προσπάθεια θα πρέπει να είναι κοινή. Αν όλοι είμαστε μια γροθιά, διοίκηση, τεχνικό τιμ, ποδοσφαιριστές, φίλαθλοι, τότε θα πετύχουμε τον οποιοδήποτε στόχο κι αν θέσουμε».

Για το αν θα ωφελήσει τον Ολυμπιακό η αναστολή του πρωταθλήματος, λόγω και το ότι άλλαξε προπονητή:

«Αν τελικά δεν διεξαχθούν τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου νομίζω πως θα είναι ωφέλιμο για την ομάδα. Με την έννοια ότι θα μου δοθεί περισσότερος χρόνος να δουλέψω με τους ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, όποτε αυτό διεξαχθεί».

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναμονή και σε περίπτωση που πάλι δεν έχει αγωνιστική (με Πιερικό στην Κατερίνη) ίσως παίξει φιλικό και στους υποψηφίους αντιπάλους είναι και ο ΠΑΟΚ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου