Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Αμπασκάλ: Πολύ θετικά τα μηνύματα, θέλουμε ομάδα επιθετική και με ταυτότητα

αμπασκάλ-πολύ-θετικά-τα-μηνύματα-θέλο-437023

Το τελευταίο τεστ του ΝΠΣ Βόλος πριν την έναρξη του πρωταθλήματος κρίνεται ως πετυχημένο, αφού η ομάδα του Αμπασκάλ εκτός του ότι κέρδισε με 2-0 τη Νίκη, έδειξε ότι έχει καλό ρυθμό, ενώ δόθηκε αγωνιστικός χρόνος και σε παίκτες που είχαν αγωνιστεί λιγότερο στα προηγούμενα φιλικά προετοιμασίας.

Σ’ αυτό το γεγονός στάθηκε και ο προπονητής των κυανέρυθρων σε δήλωση που έκανε μετά την αναμέτρηση με τη Νίκη, αναφερόμενος προφανώς σε Κότνικ, Νίνη και Βοϊτκόφσκι από το βασικό σχήμα και σε Κούζντρα, Τερεζίου, Μεταξά από τις αλλαγές.

Συγκεκριμένα, ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ τόνισε: «Εχουμε δουλέψει στη διάρκεια της βδομάδας πριν το φιλικό πολύ εντατικά, γιατί είμαστε πλέον κοντά στην έναρξη του πρωταθλήματος. Βρήκαμε την ευκαιρία να δώσουμε σ’ αυτό το ματς χρόνο σε παιδιά που δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή στα προηγούμενα παιχνίδια, έτσι ώστε να αποκτήσουν κι αυτοί έναν βαθμό ετοιμότητας. Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι έχει παραταθεί η προετοιμασία και ότι είχαμε και αρκετά παιχνίδια.

Κάθε παιχνίδι από μόνο του είναι ιδιαίτερο, αλλά σε μία γενική αποτίμηση το μήνυμα που έχουμε πάρει, είναι πολύ θετικό σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Θέλουμε μία ομάδα που θα παρουσιάσει μία ταυτότητα, που θα βγαίνει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως αντιπάλου και μία ομάδα που θα είναι επιθετική και θα διεκδικεί όλα τα ματς. Ο στόχος της ομάδας χτίζεται μέρα με τη μέρα με σεμνότητα, μεγάλη προσπάθεια και πάρα πολλή δουλειά».

Τσοκάνης: «Περιμέναμε να ξεκινήσουμε πιο νωρίς»

Από τη μεριά του ο Τάσος Τσοκάνης, που δείχνει ότι και φέτος διατηρεί την απόδοσή του σε υψηλά επίπεδα, ανέφερε: «Εχουμε δουλέψει 2,5 μήνες, κάνοντας προετοιμασία. Για να πω την αλήθεια περιμέναμε να ξεκινήσουμε πιο νωρίς κι όχι να έχουμε αυτήν την καθυστέρηση, αλλά έχουμε παίξει ήδη δώδεκα φιλικά. Δεν πειράζει όμως, καθώς έχουν έρθει πολλοί καινούργιοι παίκτες και πήραμε χρόνο κι εμείς, ώστε να βρεθούμε μέσα στο γήπεδο, να έχουμε ομοιογένεια και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι μπορούμε στην έναρξη του πρωταθλήματος».

Οσο για τους στόχους, που έχουν τεθεί και από τον πρόεδρο, Αχιλλέα Μπέο, ο 30χρονος ανασταλτικός χαφ τόνισε: «Πάντα αυτή η ομάδα θέλει το κάτι παραπάνω, αλλά πρέπει να αρχίσει το πρωτάθλημα, ώστε να δούμε πώς θα είμαστε στο γήπεδο, τι μπορούμε να κάνουμε και πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε, γιατί ο καθρέφτης είναι ο αγωνιστικός χώρος».

Ρεπό σήμερα

Ο ΝΠΣ Βόλος έχει σήμερα ρεπό μετά τη χθεσινή πρωινή αποθεραπεία για τους παίκτες που αγωνίστηκαν και την πιο δυνατή προπόνηση για τους υπόλοιπους και από αύριο μπαίνει στην τελική ευθεία για το ματς της πρεμιέρας της Σούπερ Λιγκ 1 με τη Λαμία στο Πανθεσσαλικό την επόμενη Κυριακή στις 18.15.

Θυμίζουμε ότι στο φιλικό με τη Νίκη δεν αγωνίστηκαν οι Ρεγκατίν, Φαν Βέερτ, για να ξεκουραστούν, και ο Αλεξ Σοάρες, που ήρθε σχετικά αργά στην ομάδα ως αντικαταστάτης του Νταάν Ριένστρα και ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα προπόνησης. Πάντως, οι εντυπώσεις που έχει αφήσει μέχρι στιγμής ο Πορτογάλος είναι εξαιρετικές, καθώς εκτός από το ότι δείχνει ικανός να κάνει τη «βρόμικη» δουλειά, έχει πολύ καλή πάσα και μπορεί να προσφέρει αρκετά στην ανάπτυξη.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου