Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Μπέος για Αυγενάκη: Υφυπουργός για ιδιωτικά συμφέροντα;

μπέος-για-αυγενάκη-υφυπουργός-για-ιδι-454765

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε ο Αχιλλέας Μπέος, εξαπολύοντας επίθεση στον Λευτέρη Αυγενάκη, θέτοντας το ερώτημα αν νομοθετεί εκπροσωπώντας ιδιωτικά συμφέροντα και ζητώντας του να αποδείξει το αντίθετο.

Αναλυτικά ο πρόεδρος του ΝΠΣ Βόλος μίλησε:

Για το αν θα έχουμε Πρωτάθλημα στη Super League: «Λογικά θα έχουμε από τις 11 Σεπτεμβρίου. Βάσει λογικής το λέω. Τα πράγματα δεν ήταν απλά. Έγινε μια αρχή, ήταν μια νίκη του ποδοσφαίρου αρχικά. Επιτέλους την άλλη Τρίτη θα ψηφιστεί και η προκήρυξη και η κεντρική διαχείριση από το 2023. Αυτό ήταν το ζητούμενο από έναν συνεταιρισμό, να υπάρχει ισονομία και δικαιοσύνη. Αυτό που συνέβαινε τόσα χρόνια, που οδήγησε εδώ το ελληνικό ποδόσφαιρο, ήταν η έλλειψη ανταγωνισμού, με 2-3 ομάδες να θεωρούν ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι ιδιοκτησία τους. Είμαστε σε καλό δρόμο. Θα το δείξει η πορεία».

Για τα τηλεοπτικά συμβόλαια: «Δεν μ’ απασχολεί να έχουμε κλειστό διετές. Η κεντρική διαχείριση θα ξεκινήσει από το 2023 και σ’ αυτό θα συναινέσουν όλες οι ομάδες. Πώς θα ξεκινήσει αν δεν υπάρχουν όλες οι ομάδες με τηλεοπτικό συμβόλαιο; Κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει. Δεν γίνεται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να λειτουργεί έτσι. Αν ο ίδιος ο υπουργός και η κυβέρνηση δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει και βγαίνουν κάθε χρόνο 5-7 ομάδες στη ζητιανιά, αυτό προσβάλλει το ποδόσφαιρο και την ίδια τη χώρα».

Για το αν θα ψάχνει του χρόνου τηλεοπτικό συμβόλαιο: «Δεν εκπροσωπώ τις άλλες ομάδες. Δεν έχουμε πρόβλημα ως Βόλος αν είναι μονοετές ή διετές, από τη στιγμή που θα συμπλεύσουμε οι εννιά ομάδες. Ως εκ τούτου, το 2023 πάμε σε κεντρική διαχείριση. Αν ψάχνουμε του χρόνου συμβόλαιο, από τη στιγμή που είμαστε εννιά, θα βρούμε».

Για τον λόγο που δεν ξεκινά το επόμενο Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα: «Είναι κάποια διαδικαστικά θέματα που δε γινόταν να διευθετηθούν. Χθες (σ.σ. προχθές) συμφωνήσαμε. Πώς θα υπογράψουμε; Λευκό χαρτί ή λευκή επιταγή; Προκύπτει ενδιάμεσα η διακοπή 4/9, πάμε για 11/9 για γίνουν όλα σωστά και να μην υπάρχει το οποιοδήποτε ψεγάδι. Για 11 Σεπτεμβρίου δεν το συζητάμε ότι θα έχουμε πρωτάθλημα».

Για την ΕΡΤ κι αν επιχειρήσει να μπει στη διεκδίκηση τηλεοπτικών: «Δεν πιστεύω. Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να μπει η ΕΡΤ. Κατ’ εμέ είναι πολύ λάθος να υπάρχουν δύο πάροχοι. Είναι δύσκολο να πεις σε μια οικογένεια στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα να πληρώνει δύο παρόχους. Όταν κάποιοι δεν αγαπάνε το ποδόσφαιρο και δεν κοιτάνε το αύριο, δεν τους νοιάζει. Το είπα τρεις φορές στις συνεδριάσεις. Ας ελπίσουμε το 2023 να πρυτανεύσει η λογική και να οδηγηθούμε σ’ έναν πάροχο».

Για τον Αυγενάκη και τη στάση που τηρεί: «Αν απαντήσω εγώ, θα πω χοντρά πράγματα. Κάποιων τα συμφέροντα είναι αντίθετα και δεν τα νομοθετεί. Θα μου πείτε, είναι υφυπουργός, για να εκπροσωπεί συμφέροντα ιδιώτη; Ας αποδείξει το αντίθετο. Εκ του νόμου είναι υποχρεωμένος να νομοθετήσει από τη στιγμή που θα ψηφίσουμε την κεντρική διαχείριση τα 3/4. Αν δεν το ψηφίσει και τώρα, οι περισσότεροι θα αντιδράσουμε και θα έχουμε εξελίξεις».

Προτιμούσαν να ξεκινήσουν

Στο ΕΑΚ χωρίς κανένα πρόβλημα πλην των γνωστών που αφορούν στους χειρουργημένους Ριένστρα, Τριανταφύλλου και Κύρκο, συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία του ΝΠΣ Βόλος, ο οποίος έχει μπροστά του το φιλικό της επόμενης Κυριακής με την ΑΕΚ στις 19.00 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Οι κυανέρυθροι, που και πάλι θα έχουν σήμερα πρωινή προπόνηση στο ΕΑΚ, είναι αλήθεια, παρόλο που αντιμετωπίζουν την αναβολή στην έναρξη του πρωταθλήματος με τη λογική του «ούτε κρύο ούτε ζέστη», ότι θα προτιμούσαν να ξεκινήσουν το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Κι αυτό γιατί το ρόστερ τους είναι ολοκληρωμένο και δεν περιμένουν κάποιες μεταγραφές, για να διορθώσουν τις όποιες ατέλειες. Σ’ αυτήν την περίπτωση θα τους ευνοούσε η αναβολή, κάτι που σίγουρα συμφέρει κάποιους αντιπάλους τους.

Στη βολιώτικη ομάδα, πάντως, δεν επηρεάζονται από το γεγονός της εκ νέου καθυστέρησης της έναρξης της Σούπερ Λιγκ, από την άλλη το τεχνικό team γνωρίζει ότι η συνέχιση των προπονήσεων απαιτεί να δοθεί και πάλι κίνητρο στους παίκτες, οι οποίοι προσδοκούσαν ότι θα ξεκινήσουν τις επίσημες υποχρεώσεις, αφού αισθάνονταν έτοιμοι γι’ αυτό και δείχνουν να έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στα πόδια τους.

Σίγουρα, ο ΝΠΣ Βόλος είχε κάνει έναν προγραμματισμό, από τον οποίον αναγκάζεται να αποκλίνει ελαφρώς και να προσπαθήσει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αλλά δεν μπορεί κανείς στο κυανέρυθρο στρατόπεδο να κάνει κάτι άλλο, παρά να συνεχίσουν όλοι μαζί την ποιοτική δουλειά που γίνεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου