Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Επικράτηση με 2-0 του ΝΠΣ Βόλος κόντρα στη Νίκη

επικράτηση-με-2-0-του-νπσ-βόλος-κόντρα-στ-439026

Φιλική επικράτηση του ΝΠΣ Βόλος με σκορ 2-0 με αντίπαλο τη Νίκη χθες στο Πανθεσσαλικό. Στο κεκλεισμένων των θυρών τεστ προετοιμασίας, η ομάδα του Αμπασκάλ, που έπαιξε το τελευταίο της φιλικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ήταν καλύτερη και αρκετά πιο επιθετική στο πρώτο μέρος από τη Νίκη, προηγούμενη αυτό το διάστημα με 1-0 με καταπληκτικό γκολ του Μπαρτόλο στο 19’. Στην επανάληψη η Νίκη, που έμενε συνεχώς πίσω από την μπάλα στο πρώτο 45λεπτο, βελτίωσε την εικόνα της, αλλά ο ΝΠΣ Βόλος εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο, με τους κυανόλευκους του Αλέκου Βοσνιάδη να έχουν στα τελευταία λεπτά κάποιες καλές στιγμές, για να μειώσουν. Το 2-0 είχε γίνει νωρίς στο 57’ με λάθος του Αποστολίδη σε σουτ του Νίνη.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η διάταξη των δύο ομάδων

Ο τυπικά γηπεδούχος ΝΠΣ Βόλος είχε Κότνκικ κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, και Φερράρι ήταν στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά. Μοναδικός αμυντικός μέσος ήταν ο Τσοκάνης, έχοντας μπροστά του ως εσωτερικούς χαφ τους Νίνη και Βοϊτκόφσκι. Στη επίθεση τοποθετήθηκαν οι Φερνάντεζ στα δεξιά, Μπαρτόλο στ’ αριστερά και ο Ροσέρο στην κορυφή.

Την εστία της Νίκης Βόλου υπερασπίστηκε ο Μπάγιτς, έχοντας μπροστά του τους Πάνο και Τζοβάρα ως πλάγιους μπακ και τους Γρομητσάρη, Ανδρέου ως στόπερ. Οι Κυριακίδης, Παναγιωτίδης είχαν ανασταλτικό κυρίως ρόλο στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με τους Κάσσο στα δεξιά, Βλαχομήτρο στ’ αριστερά και Λούκας Γκαρσία στον άξονα να βοηθούν τον κλασικό προωθημένο Ροχάνο.

Σκόραρε στην πρώτη

καλή φάση ο ΝΠΣ Βόλος

Ο ΝΠΣ Βόλος ξεκίνησε πιο δυνατά και με πολλή πίεση και στο 1’ το σουτ του Βοϊτκόφκσι με το που μπήκε στην περιοχή, κόντραρε σε σώμα και έφυγε πλάγιο άουτ, ενώ ίδια τύχη είχε και το σουτ του Λούκας Γκαρσία, αλλά εκτός περιοχής στο 10’.

Η ομάδα του Αμπασκάλ είχε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η Νίκη ήταν αποτελεσματική αμυντικά. Αυτό μέχρι το 19’, όταν ο Μπαρτόλο είδε τους αμυντικούς της Νίκης να μην πηγαίνουν πάνω του, το αξιοποίησε κερδίζοντας μέτρα και μόλις μπήκε στην περιοχή εξαπέλυσε ένα φοβερό αριστερό σουτ, που κατέληξε στο απέναντι παραθυράκι, για να γίνει έτσι το 1-0 στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή του ΝΠΣ Βόλος.

Στο 31’, ο Μπαρτόλο «τρύπησε» ξανά την άμυνα της Νίκης και προσπάθησε να ντριμπλάρει μέσα στην περιοχή τον Ανδρέου, αλλά έπεσε στο έδαφος. Ωστόσο, ο Φερράρι είχε ακολουθήσει τη φάση και σούταρε συρτά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι, σε μία σημαντική στιγμή για τον ΝΠΣ Βόλος για το 2-0.

Με λάθος Αποστολίδη το 2-0

Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 48’, με τον Ροσέρο να ελευθερώνεται ωραία από τα δεξιά και να βγάζει στο πρώτο δοκάρι για τον προωθημένο Γκιουλέν, ο οποίος από εξαιρετική θέση αστόχησε με το δεξί. Ο Αμπασκάλ έδωσε εντολή να αλλάξει το σύστημα σε 4-4-2, με τον Φερνάντεζ να πηγαίνει δίπλα στον Ροσέρο στην επίθεση.

Κι ενώ η Νίκη μέχρι το 57’ έδειξε διάθεση να πιέσει πιο ψηλά, έχοντας και ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Λούκας Γκαρσία, που έφυγε πάνω από τα δοκάρια, εκείνο το λεπτό δέχθηκε ένα μάλλον φθηνό γκολ, για το οποίο φέρει ευθύνη ο Αποστολίδης. Ο Νίνης έκανε το μακρινό σουτ με το δεξί από τον άξονα, ο τερματοφύλακας της Νίκης δεν αντέδρασε σωστά και πρόσφερε ουσιαστικά ένα γκολ στους αντιπάλους της ομάδας του, με την μπάλα να αναπαύεται στη δεξιά γωνία. Το 2-0 ήταν πλέον γεγονός, με τη Νίκη να κάνει αμέσως τρεις αλλαγές.

Στο 68’ το σουτ του Τζιώρα κόντραρε και η Νίκη κέρδισε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο, ενώ στο 78’ ο Βασιλείου παλικαρίσια κέρδισε δύο κόντρες και προσπάθησε να σουτάρει από θέση μέσα αριστερά της περιοχής, αλλά η προσπάθειά του κόντραρε και η μπάλα απομακρύνθηκε. Λίγο πριν είχαμε κάποιες αψιμαχίες στην απέναντι περιοχή, με τους Γκρίλο και Αλιατίδη να είναι οι υπαίτιοι γι’ αυτό.

Στο 83’ το κόρνερ του Βασιλείου από τ’ αριστερά ήταν πολύ καλά εκτελεσμένο και παραλίγο να αιφνιδιαστεί η άμυνα του ΝΠΣ Βόλος, με τους αμυνόμενους να απομακρύνουν δύσκολα στο πίσω δοκάρι εντός μικρής περιοχής μετά τη λανθασμένη απόκρουση με το κεφάλι του Ροσέρο. Στο 85’ ο Μπαριέντος έκανε πολύ ωραία ατομική προσπάθεια, βρήκε εστία στο σουτ που έκανε, αλλά μπλόκαρε ο Αποστολίδης.

Η Νίκη στο 86’ και το 88’ είχε δύο καλές στιγμές, τη μία με τον Αλτιντζή, που σούταρε στην κλειστή αριστερή γωνία του Κλέιμαν από πλάγια, με τον Ισραηλινό να μπλοκάρει, και η άλλη, που ήταν και η πιο σημαντική της Νίκης, ήρθε λίγο αργότερα με τον Τσουκαλά. Ο μέσος της Νίκης βρήκε χώρο, για να σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή, τη στιγμή που ο Κλέιμαν είχε βγει από την εστία του, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τσουκαλάς προσπάθησε να πασάρει εντός περιοχής και ο Νίνης που είχε απλωμένο χέρι έκοψε την μπάλα. Οι παίκτες της Νίκης ζήτησαν πέναλτι, αλλά δεν είχαν δίκαιο, καθώς φάνηκε στην τηλεοπτική μετάδοση της αναμέτρησης ότι η μπάλα πήγε στο σώμα του ποδοσφαιριστή του ΝΠΣ Βόλος.

Τελευταία φάση του αγώνα ήταν αυτή με τον Βασιλείου να προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον Κλέιμαν σε μακρινό φάουλ από θέση πλάγια αριστερά, αλλά ο πορτιέρε των νικητών σήκωσε τα χέρια και απέκρουσε σε κόρνερ, το οποίο δεν εκτελέστηκε, καθώς ο διαιτητής Καλατζής, που είχε βοηθούς τους Σακκά Π. και Σακκά Δ., έδωσε τέλος στο ματς.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Κότνικ (46’ Κλέιμαν), Πουρίτα, Ρομέρο (46’ Γκιουλέν), Γκρίλο, Φερράρι, Τσοκάνης (67’ Μπαριέντος), Νίνης, Βοϊτκόφσκι (55’ Τερεζίου), Φερνάντεζ (74’ Κούζντρα), Μπαρτόλο (74’ Μεταξάς), Ροσέρο

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Μπάγιτς (46’ Αποστολίδης), Πάνος (83’ Αλτιντζής), Τζοβάρας, Γρομητσάρης (65’ Τσιμπούκας), Ανδρέου (46’ Αλιατίδης), Κυριακίδης (65’ Μπόσιο), Παναγιωτίδης (65’ Γ. Κυρίτσης), Κάσσος (58’ Τσουκαλάς), Βλαχομήτρος (58’ Βασιλείου), Λούκας Γκαρσία (65’ Μέτσε), Ροχάνο (58’ Τζιώρας)

Η βασική ενδεκάδα του ΝΠΣ Βόλος στο φιλικό με τη Νίκη

Οι αρχικοί 11 της Νίκης Βόλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου