Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Το πάλεψε και με δέκα, αλλά έχασε με 2-1 από τον ΟΦΗ ο Βόλος

το-πάλεψε-και-με-δέκα-αλλά-έχασε-με-2-1-από-152806

Σ’ ένα κομβικό παιχνίδι για τη διεκδίκηση της έκτης θέσης, ο Βόλος έχασε στο Ηράκλειο με 2-1 από τον ΟΦΗ, παλεύοντας με δέκα παίκτες από το 70’ και μετά λόγω αποβολής του Μπαριέντος κι ενώ το σκορ είχε ήδη διαμορφωθεί.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν πίσω με δύο τέρματα στο πρώτο μέρος (19’ Βούρος, 33’ Τοράλ), μείωσαν γρήγορα (51’) στην επανάληψη με τον Φερνάντες και με αριθμητικό μειονέκτημα στο τελευταίο εικοσάλεπτο είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με Φαν Βέερτ στο 77’ και Ροσέρο στο 92’ να ισοφαρίσουν, αν και στάθηκαν τυχεροί στο δοκάρι του Νέιρα στο 81’ και το χαμένο πέναλτι του Λάμπρου στο 86’.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Για τον ΟΦΗ ο τερματοφύλακας Επασί είχε μπροστά του στην άμυνα τους Μαρινάκη, Μπαλογιάννη (πλάγιοι μπακ), Γιαννούλη, Βούρο (στόπερ), ενώ οι Τοράλ, Μεγιάδο, Ντε Γκούζμαν ήταν οι τρεις χαφ στον άξονα. Ο Λάμπρου τοποθετήθηκε στα δεξιά της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Νέιρα στ’ αριστερά, ενώ ο Ντουρμισάι ήταν ο φορ.

Ο Κώστας Μπράτσος επέλεξε τον Κλέιμαν κάτω από τα δοκάρια, τους Άλχο, Ρομέρο, Γκιουλέν, Φεράρι στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά, ενώ οι Σοάρες, Τσοκάνης, Μπαριέντος ήταν οι παίκτες του κεντρικού άξονα. Ακόμη οι Φερνάντες και Ρεγκατέν τοποθετήθηκαν στα πλάγια, ενώ ο Φαν Βέερτ στην κορυφή της επίθεσης.

Δέχθηκε δύο γκολ στο πρώτο μέρος

Σε ένα παιχνίδι που φαινόταν ισορροπημένο και δεν είχε στην αρχή τη μεγάλη φάση, με τον Βόλο να είναι ελαφρώς καλύτερος, μία άστοχη έξοδος του Κλέιμαν έδωσε την ευκαιρία τον Βούρο με μακρινή κεφαλιά, μετά από φάουλ του Λάμπρου από τον άξονα, να κάνει το 1-0 στο 19’.

Εντεκα λεπτά αργότερα, ο Φεράρι από τα αριστερά και μέσα από την περιοχή σέντραρε με τον Φαν Βέερτ να κάνει την προβολή στο πρώτο δοκάρι. Ο Επασί είχε κλείσει τη δεξιά του γωνία και θα μπορούσε να απομακρύνει, αν η μπάλα πήγαινε εντός της εστίας του, αλλά αυτή κατέληξε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού, για να μπλοκάρει αμέσως μετά ο 29χρονος γκολκίπερ.

Στο 33’ τα αμυντικά κενά έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στον Βόλο, επιτρέποντας στον ΟΦΗ να φτάσει νωρίς σ’ ένα δεύτερο γκολ. Ο Ντουρμισάι από τα δεξιά έβγαλε προς τον άξονα για τον Νέιρα, αυτός ακούμπησε την μπάλα όσο έπρεπε, για να τροφοδοτήσει τον Τοράλ, ο οποίος απέναντι από τον εξερχόμενο Κλέιμαν στο ύψος του πέναλτι πλάσαρε υποδειγματικά με το αριστερό στο κέντρο της εστίας και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους Κρητικούς (2-0).

Μείωσε γρήγορα στην επανάληψη

Ο Βόλος με την αλλαγή του Νίνη στη θέση του Σοάρες προσπάθησε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους να βγει στο προσκήνιο με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και το κατάφερε, φτάνοντας μάλιστα γρήγορα στη μείωση του σκορ. Συγκεκριμένα, στο 51’ ο Φερνάντες έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και βρήκε την ευκαιρία να σουτάρει από το ύψος της περιοχής με το αριστερό, με την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το αριστερό παραθυράκι για το 2-1.

Εμεινε με δέκα νωρίς

Στο 65’ ο ΟΦΗ ήταν απειλητικός, με τον Τοράλ να σουτάρει λίγο έξω από την αριστερή δοκό, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Βόλος συνέχισε με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπαριέντος.

Ο Ουρουγουανός μέσος είχε χάσει την μπάλα και έκανε άθελά του, μην μπορώντας με τη φορά που είχε να τραβηχτεί, μία προβολή στην πλάτη του πεσμένου Μεγιάδο, που είχε κλέψει. Τα πράγματα έγιναν αντικειμενικά πολύ δύσκολα με την αυστηρή αυτή απόφαση για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όμως δεν σταμάτησαν να προσπαθούν και να είναι ανταγωνιστικοί, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για το 2-2 στο 77’. Ο Νίνης από τα αριστερά της περιοχής «χόρεψε» τον Μαρινάκη και έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όπου μπροστά σε κενή εστία για λίγο δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή ο Φαν Βέερτ.

Κράτησε τον Βόλο

ζωντανό ο Κλέιμαν

Από κει και πέρα, με τον Βόλο να ρισκάρει με παίκτη λιγότερο, ήταν λογικό να βρίσκεται εκτεθειμένος στα μετόπισθεν, αλλά ο Κλέιμαν με σπουδαίες αποκρούσεις κράτησε όρθια την ομάδα του έως το τέλος.

Στο 79’ ο Ισραηλινός πορτιέρε απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ το φάουλ του Γκαγιέγος και στο 81’ το αριστερό σουτ του Νέιρα εντός περιοχής χαμηλά, με τον Φεράρι να διώχνει σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης μετά το κόρνερ, ο Νέιρα είχε σουτ με το δεξί στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο Κλέιμαν και πάλι στο 86’ αποδείχθηκε φύλακας-άγγελος της εστίας του, αφού απέκρουσε στα αριστερά της εστίας του το πέναλτι του Λάμπρου. Αυτό δόθηκε για χέρι του Φεράρι εντός περιοχής σε σέντρα του Γκαγιέγκος, με τον Νέιρα μάλιστα να μην ακούει το σφύριγμα και να σκοράρει, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, εφόσον είχε υποδείξει πέναλτι αρχικά ο Παπαδόπουλος.

Στο 87’ ο Νίνης πήρε την πάσα του Φαν Βέερτ εντός περιοχής, αλλά σούταρε πάνω στον Στάικο και στην αντεπίθεση του ΟΦΗ είχαμε νέα επέμβαση του Κλέιμαν σε κόρνερ σε συρτό σουτ Μπαλογιάννη.

Παραλίγο να προκαλέσει …έμφραγμα στο 92’ ο Ροσέρο

Ο Βόλος είχε σταθεί τυχερός και έψαχνε την ευκαιρία του, για να στείλει στο … καναβάτσο τους γηπεδούχους και στο 92’ την είχε σε τετ-α-τετ του Ροσέρο, που πλάσαρε τον Επασί ολομόναχος μετά την τροφοδότηση του Φεράρι, αλλά ο γκολκήπερ του ΟΦΗ τον νίκησε και έσωσε την ομάδα του, με το 2-1 να μην αλλάζει.

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Μπαλογιάννης, Γιαννούλης, Βούρος, Τοράλ (68’ Λουίζ Φελίπε), Μεγιάδο, Ντε Γκούζμαν (75’ Στάικος), Λάμπρου (89’ Μπουζούκης), Νέιρα (90’ Ουές), Ντουρμισάι (68’ Γκαγιέγκος)

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Ρομέρο (89’ Ροσέρο), Γκιουλέν (72’ Μπαρτόλο), Φεράρι, Σοάρες (46’ Νίνης), Τσοκάνης, Μπαριέντος, Φερνάντες, Ρεγκατέν (61’ Κορέα), Φαν Βέερτ.

Μπράτσος: «Αυτή

είναι η νοοτροπία μας»

Ο Κώστας Μπράτσος αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με τον ΟΦΗ τόνισε στις δηλώσεις του: «Το αποτέλεσμα μας προκαλεί απογοήτευση. Ξεκινώντας στα πρώτα λεπτά δείξαμε ότι έχουμε την κυκλοφορία και την κυριαρχία στο παιχνίδι, αλλά και τη διάθεσή μας να ‘ρθουμε εδώ και να διεκδικήσουμε. Δεχθήκαμε γκολ από μία ανύποπτη φάση, χωρίς ο αντίπαλος να έχει το μομέντουμ και εκεί χάθηκαν κάποιες ισορροπίες είτε ψυχολογικά είτε για το αν θα έπρεπε να επιτεθούμε γρήγορα ή να αμυνθούμε σωστά και δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε και προσπαθήσαμε ν’ ανατρέψουμε το αποτέλεσμα, ακόμη κι όταν μείναμε με δέκα παίκτες. Αυτή είναι η νοοτροπία της ομάδας και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί το πάλεψαν μέχρι τελευταία στιγμή. Αυτό θέλουμε να βλέπουμε από τους ποδοσφαιριστές του Βόλου και συνεχίζουμε την αξιότιμη και αξιόλογη προσπάθεια που κάνουμε. Είναι οξύμωρο όπου πηγαίνεις να δέχεσαι συγχαρητήρια, ενώ δεν έχεις το αποτέλεσμα. Αυτά τα συγχαρητήρια τα αξίζουν οι παίκτες του Βόλου».

Για το αν η ήττα από τον ΟΦΗ απομακρύνει τον Βόλο από τον στόχο της εξάδας: «Προσπερνάμε και αφήνουμε πίσω αυτό το αποτέλεσμα. Αν κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι, θα προκύψει και πάλι το ερώτημα αν είμαστε κοντά στον στόχο. Η κάθε ομάδα εξαρτάται από τα αποτελέσματα των άλλων. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά και να πάμε να δούμε το επόμενο ματς».

Ηττα για την Κ17

Για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κ17 της Σούπερ Λιγκ ο Βόλος έχασε με 4-1 από τον ΠΑΟΚ, ενώ αναβλήθηκε το παιχνίδι της Κ19 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για την 23η αγωνιστι

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου