Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Για μία ακόμη υπέρβαση ο Βόλος

για-μία-ακόμη-υπέρβαση-ο-βόλος-157762

Για μια ακόμα υπέρβαση θα αγωνιστεί ο Βόλος την Κυριακή 13/2 στην Κρήτη με τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League Interwetten, θέλοντας να βρεθεί πιο κοντά στο όνειρο της συμμετοχής για πρώτη φορά στα playoffs καταλαμβάνοντας μια θέση στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

Στο κυριακάτικο παιχνίδι (15:00 Cosmote Sport 2 HD), η υπέρβαση είναι η νίκη και δεν θα είναι η πρώτη φορά, αν επιτευχθεί, αλλά στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή θα έχει μεγαλύτερη αξία αφού εκτός του ότι θα συνεχίσει την καλή παράδοση που έχει ο Βόλος στην Κρήτη, θα “κρατήσει” την ομάδα με περισσότερες ελπίδες για την εξάδα και θα δώσει συνέχεια στα καλά αποτελέσματά της.

Το 2022 άλλωστε είναι χρονιά υπερβάσεων για τον Βόλο που 9/1 κέρδισε πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό (3-1 στον Βόλο), πήρε πρώτη φορά διπλό (1-2 στις 30/1) στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ και στην προηγούμενη αγωνιστική (5/2) πέτυχε πρώτη φορά γκολ και έφυγε νικητής από το Χαριλάου (0-2 τον Άρη), ενώ τις προηγούμενες χρονιές η βολιώτικη ομάδα στο πρωτάθλημα της Super League έφυγε νικήτρια από το Ηράκλειο. Πέρσι πάλι Φεβρουάριο (14/2) κέρδισε 1-2 (63’ Καστάινιος- 3’ Περέα, 21’ Δουβίκας) και μια χρονιά πριν (4/1/20) πάλι πανηγύρισε νίκη με 1-2 (58’ Νέιρα-35’ Λύρατζης, 79’ Ζοάο) επί του ΟΦΗ.

Η καλή πορεία του Βόλου το τελευταίο διάστημα σίγουρα οφείλεται και στον Βολιώτη προπονητή Κώστα Μπράτσο που πλέον έχει δώσει πιο συγκεκριμένο προσανατολισμό στην ομάδα, βάζοντας στο παιχνίδι της και τη σκοπιμότητα που φέρνει αποτελέσματα!

Ο Κ. Μπράτσος ακριβώς δυο μήνες πριν (11/12) είδε την ομάδα να παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα αλλά στο τέλος με ένα πέναλτι να χάνει 3-2 και στη συνέχεια παρ’ ότι προηγήθηκε 0-2 στη Λαμία τελικά πήρε μόνο έναν βαθμό (2-2). Τότε ο Βολιώτης προπονητής είχε δηλώσει πως «ο κόσμος σε όλα τα γήπεδα χαίρεται με το θέαμα που προσφέρουμε, αλλά είναι καιρός να χαρούμε και εμείς λίγο» και άλλαξε το σκεπτικό της ομάδας…

Έτσι το 2022 κέρδισε Απόλλωνα, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Άρη με αυτή τη στροφή στη φιλοσοφία από τον Μπράτσο να αποδεικνύεται αποτελεσματική, αφού και οι όποιες ατυχίες προήρθαν από ατομικά λάθη.

Σημαντικό είναι επίσης για τον Βόλο πως με τα δυο γκολ που πέτυχαν ερχόμενοι από τον πάγκο στο Χαριλάου οι Σοάρες και Κορέα, υπάρχει πολυφωνία στο σκοράρισμα καθώς εκτός του ότι ο Ολλανδός Φαν Βέερτ έχει πετύχει 13 γκολ, από το περασμένο Σαββατόβραδο, οι σκόρερ της βολιώτικης ομάδας έγιναν 13! (Τομ Φαν Βέερτ (13 γκολ), Νικολάς Όρος (5), Χούλιαν Μπαρτόλο (3) Κέβιν Ροσέρο (2) και από ένα γκολ έχουν πετύχει οι Άλεξ Σοάρες, Χόρχε Κορέα, Αντριάν Ρεγκατέν, Φράνκο Φεράρι, Πάολο Φερνάντες, Λεβέντ Γκιουλέν, Σωτήρης Νίνης, Ζαν Ρινέρ και Αλέξανδρος Τερεζίου).

Επίσης ο Βόλος μπορεί να μη σκόραρε σε δυο ματς στο Πανθεσσαλικό (με ΟΦΗ και ΠΑΟΚ) αλλά στα εκτός έδρας ματς δεν πέτυχε γκολ μόνο με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Για το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, που έχει στρέψει το ενδιαφέρον του ο Βόλος, θα απουσιάσει ένας εκ των κεντρικών αμυντικών, ο Ζαν Πιέρ Ρινέρ, που τραυματίστηκε στο ξεκίνημα του προηγούμενου με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, ενώ από τις άλλες αναγκαστικές αλλαγές θα λείψει και ο τερματοφύλακας Συμεών Παπαδόπουλος. Ο Φινλανδός Νικολάι Αλχο είναι ΟΚ, με αμφίβολο τον Αργεντινό Νικολάς Ορός, αλλά έτοιμος να αγωνιστεί στην Κρήτη είναι ο Πάολο Φερνάντες, που δεν έπαιξε κόντρα στον Άρη.

Στην 23η αγωνιστική εκτός από το ματς ΟΦΗ – Βόλος στη μάχη για μια θέση στην εξάδα γίνονται και άλλα ενδιαφέροντα ματς, αφού ο Αστέρας υποδέχεται Ιωνικό και ο ΠΑΣ στα Γιάννινα τον Άρη, αλλά για τη βολιώτικη ομάδα η προσοχή είναι στραμμένη και μόνον στην δική της υπέρβαση αφού τα ματς που απομένουν είναι πλέον λίγα μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Ο Βόλος έως το τέλος θα υποδεχτεί στο Πανθεσσαλικό τον Ολυμπιακό Πειραιά – μετά την Κρήτη – και τον ΠΑΣ Γιάννινα στο φινάλε, ενώ θα παίξει στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό και στο Περιστέρι στο εξ αναβολής ματς της 16ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο.

Στο ματς με τον Ατρόμητο έχει δηλωθεί να εκτίσει ποινή 4 καρτών ο Φράνκο Ρομέρο, ενώ πριν το τέλος θα λείψουν και οι Μπαριέντος και Φεράρι.

Ο Φράνκο Φεράρι που συμπλήρωσε επτά κίτρινες στο εκτός έδρας νικηφόρο παιχνίδι επί του Άρη δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του στα ματς με Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα και ο Ζαν Μπαριέντος που έφτασε τις τέσσερις κάρτες θα λείψει επίσης από το ματς στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό.

Φαν Βέερτ: «Στόχος η εξάδα»

Ο εκ των πρωταγωνιστών της σεζόν για τον Βόλο Τομ Φαν Βέερτ, δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 13 γκολ, μίλησε στο SDNA για την παρουσία του στη θεσσαλική ομάδα, τη φετινή σεζόν και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αρχικά, για το πώς κυλά η χρονιά, ο Φαν Βέερτ ανέφερε ότι «προσωπικά πρόκειται για μία πολύ καλή σεζόν έως τώρα, σκόραρα έναν καλό αριθμό γκολ, έπαιξα σε όλα τα παιχνίδια, σχεδόν ολόκληρα και σε καλή αγωνιστική κατάσταση χάνοντας μόνο τον Ιωνικό (σ.σ. λόγω τιμωρίας)».

Για τον στόχο που θέτουν στην πόλη της Μαγνησίας, ο 31χρονος επιθετικός υπογράμμισε ότι «παλεύουμε για τον στόχο μας που είναι το πλασάρισμα στην εξάδα της βαθμολογίας. Περίμενα πολλά περισσότερα έως τώρα, παίξαμε καλά σε αρκετά παιχνίδια χωρίς να πάρουμε ωστόσο αποτέλεσμα, αυτό δεν με ικανοποιεί».

Ακολούθως, σε ερώτηση για τα κορυφαία του παιχνίδια μέχρι στιγμής αλλά και αντιστοίχως για το χειρότερο, ο ηγέτης του Βόλου δήλωσε χαρακτηριστικά πως «τα χειρότερά μας παιχνίδια ήταν με ΠΑΟΚ, ΟΦΗ και Παναιτωλικό, δεν ήμασταν στο επίπεδο που μπορούμε να παίξουμε. Μάλιστα το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό μου προκαλεί πικρία καθώς ένιωθα ότι δεν… ήμουν ουσιαστικά στο παιχνίδι, χάσαμε και κόστισε τη θέση του προπονητή μας (σ.σ. Γκιγιέρμο Αμπασκάλ). Αντίστοιχα κορυφαίο μου παιχνίδι ήταν στο Πανθεσσαλικό με τον Παναθηναϊκό, ήμουν πολύ καλός καταφέρνοντας μάλιστα να σκοράρω δύο γκολ… από το πουθενά και νικήσαμε».

Για τους παίκτες που ξεχώρισε έως τώρα στη Super League, ο Τομ Φαν Βέερτ απάντησε: «Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει δύσκολους παίκτες, ξεχωρίζω τον Μπίσεσβαρ, είναι πολύ καλός, δεν γίνεται να μην τον προσέξεις με τις ντρίμπλες που κάνει και τις ασίστ του. Επίσης ο Αστέρας έχει πολύ καλό επιθετικό δίδυμο (σ.σ. Μπαράλες – Σόνι), ο Ολυμπιακός έχει παίκτες με πολύ καλή φυσική κατάσταση, ήταν δύσκολο το παιχνίδι εναντίον του Ολυμπιακού κόντρα στο αμυντικό δίδυμο των Σισέ – Μπα, και ο Παναθηναϊκός έχει πολύ γρήγορους παίκτες, ιδίως στις πτέρυγες».

Η μάχη για το βραβείο του πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα συνεχίζεται και ο άσος από τη «χώρα της τουλίπας» δεν κρύβει την επιθυμία του για να το κατακτήσει.

«To θέλω, θα προσπαθήσω να σκοράρω όσες περισσότερες φορές μπορώ, δεν ξέρω οι άλλοι πόσα γκολ θα βάλουν, αλλά εγώ θα κάνω την προσπάθειά μου. Είμαι έμπειρος παίκτης, δεν βλέπω μπροστά, πολλά πράγματα συμβαίνουν και αλλάζουν, έχουμε έναν μεγάλο στόχο με τον Βόλο αλλά και εγώ προσωπικά θέλω να πάω όσο το δυνατόν καλύτερα».

Δικαίωση Μπέου

Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, δέχθηκε την έφεση του Αχιλλέα Μπέου και ακύρωσε την υπ’ αριθμ. 29/2022 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League και απάλλαξε τον πειθαρχικώς ελεγχόμενο για τον λόγο ότι δεν τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτόν πειθαρχική παράβαση της εισόδου στον χώρο αποδυτηρίων διαιτητών.

Εκτός λόγω ίωσης Τσιλιανίδης και Καμάου

Ο ΟΦΗ συνέχισε την προετοιμασία του για τον αγώνα με τον Βόλο, στο «Θ. Βαρδινογιάννης», την Κυριακή, 13/2 (15:00), στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League. Από την προπόνηση της ομάδας της Κρήτης χθες απουσίασαν οι Κοσμάς Τσιλιανίδης και Μπρους Καμάου, λόγω ίωσης.

Ο Φελίπε Γκαγιέγος συμμετείχε σε μέρος της προπόνησης, ενώ ο Χρήστος Μανδάς, ο οποίος ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες ημέρες, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου