Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ετοιμάζεται για τη «μάχη» της Κρήτης

ετοιμάζεται-για-τη-μάχη-της-κρήτης-159652

Για την κυριακάτικη μάχη της Κρήτης ετοιμάζεται ο Βόλος, αφού στη βολιώτικη ομάδα θεωρούν πως με θετικό αποτέλεσμα στο ματς με τον ΟΦΗ θα βλέπουν πιο καθαρά τον στόχο για είσοδο στα playoffs.

Η βολιώτικη ομάδα, έχοντας έως το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος δύο ματς στο Πανθεσσαλικό και άλλα τρία εκτός έδρας, θέλει να «εξαργυρώσει» την καλή του εικόνα και στο Ηράκλειο, αλλά και μετά σε Περιστέρι και Αγρίνιο.

Έτσι, ενώ απέμειναν τέσσερις αγωνιστικές αλλά και αρκετά «χρωστούμενα» αναβληθέντα ματς για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Super League, η μάχη για τα playoffs έχει φτάσει στην κορύφωσή της με τον Βόλο μαζί με άλλες πέντε ομάδες να μάχονται για τρεις θέσεις!

Στον Βόλο εκτός από τη συνέχεια των επιτυχιών βήμα – βήμα κοιτούν και τη σωστή διαχείριση ακόμη και των τιμωριών και των τραυματισμών. Για το ματς με τον Ατρόμητο, όταν γίνει, έχει δηλωθεί να εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικών για 4 κάρτες ο Φράνκο Ρομέρο, ενώ πριν το τέλος θα λείψουν και οι Μπαριέντος και Φεράρι.

Ο Φράνκο Φεράρι συμπλήρωσε επτά κίτρινες στο εκτός έδρας νικηφόρο παιχνίδι επί του Άρη και ο Ζαν Μπαριέντος τέσσερις. Ο Αργεντινός αριστερός μπακ δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του στα ματς με Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός στο ματς με τον Παναιτωλικό.

Από τους τραυματίες του αγώνα του περασμένου Σαββάτου μόνον ο Ρινέρ πιθανώς δεν προλαβαίνει το επόμενο ματς στην Κρήτη (13/2, 15:00), με τον Ορός να είναι αμφίβολος,

Δεν χάνει στην Κρήτη

Η βολιώτικη ομάδα έχει καλή παράδοση με τον ΟΦΗ έχοντας φύγει δυο φορές με «διπλό» και στόχος είναι να συνεχιστεί η βολιώτικη υπεροχή στην Κρήτη. Ο ΟΦΗ κερδίζει μόνο Νοέμβριο, όπως έγινε και φέτος στον α’ γύρο στο Πανθεσσαλικό στις 20/11/21 με 0-2 (12’, 50’ Τοράλ).

Ο Βόλος στην προηγουμένη σεζόν βρέθηκε αντίπαλος με τον ΟΦΗ 4 φορές μέσα σε ένα δίμηνο, σε δυο συναντήσεις με την κρητική ομάδα για το κύπελλο και από μία για το πρωτάθλημα και τα playout, με απολογισμό δυο νίκες και δυο ισοπαλίες.

Αρχικά είχαν γίνει δύο ματς για το κύπελλο με τη βολιώτικη ομάδα να παίρνει την πρόκριση κερδίζοντας στις 20/1 το πρώτο ματς 2-0 (52’ Μαρτίνες, 84’ Μήτογλου) και αποσπώντας ισοπαλία 1-1 (12’ Σαρντινέρο-19’ Δουβίκας) στις 4/2 στην Κρήτη. Στις 14/2 για το πρωτάθλημα ο Βόλος συνέχισε την παράδοση, που τον θέλει να μην χάνει στο Ηράκλειο, όπου και κέρδισε 1-2 (63’ Καστάινιος-3’ Περέα, 21’ Δουβίκας), ενώ στις 20/3/21 για τα playout στο Πανθεσσαλικό είχαμε λευκή ισοπαλία (0-0).

Στον περσινό α’ γύρο πάλι Νοέμβριο (23/11/20) ο ΟΦΗ είχε φύγει νικητής από τον Βόλο με το «πλασματικό» 1-4 (84’ Δημόπουλος-39’ Ντε Γκουζμάν, 80’ Σαρντινέρο, 86’ πεν. Νέιρα, 88’ Στάρτζεον), όμως στο πρωτάθλημα 2019-20 ο Βόλος ήταν νικητής και στα δυο ματς κερδίζοντας 1-0 (75’ Τόρες) στον Βόλο και 1-2 (58’ Νέιρα-35’ Λύρατζης, 79’ Ζοάο) στο Ηράκλειο.

Μήνας κρίσης

Αν και το πρωτάθλημα έχει ακόμα αρκετό δρόμο, η ώρα της κρίσης για τις ομάδες που θα συνθέσουν την εξάδα των playoffs πλησιάζει. Μένουν τέσσερις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου συν τους εξ αναβολής αγώνες, όπως σχετικά αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League κάνοντας την εξής ανάλυση:

Τα αποτελέσματα σε κάθε αγωνιστική αλλάζουν τα δεδομένα, αλλά και τις όποιες προβλέψεις, όταν είναι απρόσμενα με βάση τα προγνωστικά. Σε λιγότερο από ένα μήνα όμως θα ξέρουμε.

Με δεδομένο ότι οι βαθμοί που έχουν ήδη ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ αρκούν για την εξάδα, τα μαθηματικά ξεκινούν από την ΑΕΚ. Αλλά και αυτή με μία νίκη στα πέντε επόμενα παιχνίδια δεν θα έχει πρόβλημα. Η ΑΕΚ πάντως έχει να παίξει πέντε παιχνίδια, όλα με ομάδες της πρώτης εξάδας. Δηλαδή ΠΑΟΚ (από αναβολή), Ολυμπιακό, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης.

Οπότε στο «κάδρο» είναι προς το παρόν έξι ομάδες, που βρίσκονται από τους 28 ως τους 33 βαθμούς και… μια στις δύο κερδίζει. Οι μισές δηλαδή θα τα καταφέρουν. Το πρόγραμμά τους:

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει 33 βαθμούς και είναι τέταρτος, αλλά του απομένουν τέσσερα παιχνίδια…

με Άρη (εντός) 23η

με ΑΕΚ (εκτός) 24η

με Λαμία (εντός) 25η

με Βόλο (εκτός) 26η

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει 32 και είναι πέμπτος, και έχει να παίξει έξι παιχνίδια…

με Ολυμπιακό (εκτός) από αναβολή

Με Λαμία (εκτός) από αναβολή

με Ιωνικό (εντός) 23η

με Ατρόμητο (εκτός) 24η

με Άρη (εντός) 25η

με ΑΕΚ (εκτός) 26η

Ο Παναθηναϊκός έχει 30 και είναι έκτος, με πέντε παιχνίδια να του απομένουν…

με Απόλλωνα (εκτός) από αναβολή

με Λαμία (εντός) 23η

με Παναιτωλικό (εκτός) 24η

με ΑΕΚ (εντός) 25η

με Ατρόμητο (εκτός) 26η

Ο Άρης έχει 29 βαθμούς και είναι έβδομος, με πέντε ακόμα αγώνες…

με Ατρόμητο (εντός) από αναβολή

με ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός) 23η

με ΠΑΟΚ (εντός) 24η

με Αστέρα Τρίπολη (εκτός) 25η

με Ολυμπιακό (εντός) 26η

Ο ΟΦΗ έχει επίσης 29 ισόβαθμος με τον Άρη, έχοντας να παίξει πέντε ματς…

με Ατρόμητο (εκτός) από αναβολή

με Βόλο (εντός) 23η

με Ιωνικό (εκτός) 24η

με Ολυμπιακό (εκτός) 25η

με Απόλλωνα (εντός) 26η

Ο Βόλος έχει 28, τους λιγότερους από όλους, είναι ένατος και έχει επίσης πέντε παιχνίδια

με Ατρόμητο (εκτός) από αναβολή

με ΟΦΗ (εκτός) 23η

με Ολυμπιακό (εντός) 24η

με Παναιτωλικό (εκτός) 25η

με ΠΑΣ Γιάννινα (εντός) 26η

Νωρίτερα την Κυριακή

το Παναθηναϊκός-Λαμία

Σε αλλαγή της ώρας έναρξης του αγώνα μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Λαμίας, προχώρησε η Super League. Οπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, η αναμέτρηση της Κυριακής (13/2) στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής, θα αρχίσει στις 3:30 μ.μ., αντί για τις 5:15 μ.μ. που ήταν αρχικά προγραμματισμένη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου