ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πληγώθηκε από τις στημένες φάσεις

πληγώθηκε-από-τις-στημένες-φάσεις-1031929

Xάρη σε δύο γκολ του Κάρολ Αντζιέλσκι και παρά τη μείωση του Μωραΐτη, ο Βόλος ηττήθηκε 1-2 από τον Ατρόμητο

Εντός έδρας ήττα με σκορ 1-2 γνώρισε ο Βόλος από τον Ατρόμητο στην 16η αγωνιστική της Super League. Ο Κάρολ Αντζιέλσκι «πλήγωσε» τους κυανέρυθρους σκοράροντας δις (25′, 58′) ενώ οι γηπεδούχοι κατάφεραν μόνο να μειώσουν στο 90+7′ με τον Π. Μωραΐτη.

Το ματς

Για μια ακόμη αγωνιστική, δεν αποχωρίστηκε το αγαπημένο του 4-4-2 ο Άνχελ Λόπεθ. Ο Κόστιτς βρισκόταν κάτω από τα γκολπόστ, με τον Ασλανίδη (δεξιά) και τον Μύγα (αριστερά) να αποτελούν τους πλάγιους αμυντικούς ενώ Καλογερόπουλος και Σιέλης είχαν τοποθετηθεί στο κέντρο της άμυνας. Τρουιγιέ και Γκλάβτσιτς ήταν τα δύο αμυντικά χαφ ενώ ο Κόμπα στα δεξιά και ο Ντέλετιτς στα αριστερά ήταν τα εξτρέμ. Τέλος, ο Γκαρσία και ο Μωραΐτης βρίσκονταν στην κορυφή της επίθεσης για τον Βόλο.

Μόλις στο 6ο λεπτό ο Βόλος έφτασε στην επίτευξη τέρματος, το οποίο όμως δεν έμελλε να μετρήσει. Ο Ντέλετιτς πέρασε όμορφη κάθετη πάσα προς τον Μωραΐτη που βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και πλάσαρε ψύχραιμα τον Τσιντώτα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο 26χρονος επιθετικός όμως ήταν εκτεθειμένος και υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ, με το VAR να επαληθεύει την απόφαση του βοηθού.

Στο διάστημα μεταξύ 22ου και 25ου λεπτού, ο Ατρόμητος κέρδισε συνεχόμενα κόρνερ κι έκλεισε τον Βόλο στα καρέ του δημιουργώντας απανωτές ευκαιρίες,

Αρχικά στο 23′, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο προωθημένος Ασεβέδο πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να αλλάζει πορεία στον Γκαρσία, να βρίσκει στο δεξί δοκάρι κι εκ νέου να καταλήγει κόρνερ.

O 32χρονος Αργεντίνος στόπερ ήταν και πάλι πρωταγωνιστής στο 24ο λεπτό, όταν η μπάλα έφτασε σε αυτόν μετά από λανθασμένη απομάκρυνση της άμυνας του Βόλου σε στημένη φάση, αλλά το δυνατό σουτ του απομάκρυνε ο Κόστιτς.

Η τρίτη ευκαιρία ήταν και η…. φαρμακερή για τον Ατρόμητο. Στο 25ο λεπτό, μετά από ένα ακόμη κόρνερ, με τον Γιουμπιτάνα από τα δεξιά αυτή τη φορά, ο Αντζιέλσκι κινήθηκε έξυπνα στο πρώτο δοκάρι έχοντας ξεφύγει από το μαρκάρισμα του Σιέλη και πήρε δυνατή κεφαλιά που κατέληξε στο αριστερό παραθυράκι του Κόστιτς ο οποίος δεν είχε περιθώριο αντίδρασης με τον Ατρόμητο να γράφει το 0-1 παίρνοντας προβάδισμα.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Βόλος «φλέρταρε» με την ισοφάριση. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Βόλος εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά με τη μπάλα να περνάει από όλους, να φτάνει στο δεύτερο δοκάρι στον Γκαρσία αλλά η εξ επαφής κεφαλιά του τελευταίου, κατέληξε στην αγκαλιά του Τσιντώτα.

Στο 37′ ο Αντζιέλσκι έχασε σπουδαία ευκαιρία να διπλασιάσει τόσο τα προσωπικά του όσο και τα τέρματα της ομάδας του. Ο Φριντζόνσον (στη συγκεκριμένη φάση «τράκαρε» με τον Καλογερόπουλο και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά) τροφοδότησε με το κεφάλι τον Έντερ ο οποίος «έσπασε» τη μπάλα δίπλα του στον Αντζιέλσκι. Ο σκόρερ του πρώτου γκολ βρέθηκε απέναντι από τον Κόστιτς αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε με το πρόσωπο(!) το τελείωμα του Πολωνού και διατήρησε το σκορ στο 0-1.

Τόσο το σουτ του Έρλινγκμαρκ από θέση εντός περιοχής στο 45′ όσο και η η απευθείας εκτέλεση φάουλ στο Ντέλετιτς στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους δεν ανησυχήσαν τους αντίπαλους γκολκίπερ με αποτέλεσμα το 0-1 να διατηρηθεί μέχρι το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους από τον κ. Κουμπαράκη.

Σε χαμηλό τέμπο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος δίχως την αξιοσημείωτη φάση μπροστά στις δύο εστίες.

Στο 57ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι. Ύστερα από γέμισμα, ο Αντζιέλσκι πήρε την κεφαλιά προωθώντας την μπάλα προς την περιοχή του Βόλου. Στην πορεία της προσπάθησε να μπει ο Βαλέντσια, ο οποίος όμως ανατράπηκε από τον Κόμπα με τον κ. Κουμπαράκη να δείχνει δίχως δισταγμό την άσπρη βούλα.

Στη διχογνωμία ανάμεσα σε Βαλέντσια και Αντζιέλσκι για το ποιος θα αναλάβει την εκτέλεση, ο… κλήρος έτυχε στον Πολωνό. Ο Αντζιέλσκι έστησε τη μπάλα, σημάδεψε με δύναμη χαμηλά στη δεξιά γωνία του Κόστιτς ο οποίος παρότι έπεσε σωστά, δεν κατάφερε να αποκρούσει, και σημείωσε το 0-2 στο 58′.

Ο 27χρονος Πολωνός επιθετικός σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς, φτάνοντας συνολικά τα πέντε στη φετινή Super League.

Η αντίδραση από πλευράς Βόλου στο 0-2 των φιλοξενούμενων ήρθε μετά το 70ο λεπτό. Πρωταγωνιστής ήταν ο Γκαρσία του οποίου όμως τόσο το γυριστό σουτ στο 72΄όσο και η κεφαλιά λίγο αργότερα πέρασαν άουτ.

Στο 82ο λεπτό, ο Λούνα επιχείρησε σέντρα-σουτ από τα αριστερά, ο Ασεβέδο είχε άτσαλη επαφή με τη μπάλα η οποία πήρε κατεύθυνση προς τον Μωραΐτη. Ο επιθετικός του Βόλου προσπάθησε να έρθει σε επαφή μαζί της, βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος ύστερα από επαφή του με τον Τζαβέλλα. Στην εξέλιξη της φάσης, το σουτ του Ντέλετιτς μέσα από την περιοχή κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για το μαρκάρισμα του Τζαβέλλα στον Μωραΐτη τόσο όμως ο κ. Κουμπαράκης όσο και ο κ. Διαμαντόπουλος στο VAR είχαν διαφορετική άποψη.

Το μόνο που κατάφερε ο Βόλος, ήταν να μειώσει το σκορ ελάχιστες στιγμές πριν την ολοκλήρωση του ματς. Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λούνα σέντραρε από τα αριστερά, ο Μωραΐτης σηκώθηκε, πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να βρίσκει πρώτα στο αριστερό δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Τσιντώτα κι έπειτα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-2.

Περαιτέρω χρονικά περιθώρια για τον Βόλο όμως δεν υπήρχαν, με τον Κουμπαράκη λίγες στιγμές μετά να σφυρίζει τη λήξη και το 1-2 να είναι το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Με το αποτέλεσμα αυτό, ο Βόλος έφτασε τις τρεις συνεχόμενες ήττες και παρέμεινε στους 14 βαθμούς και τη 12η θέση, ενώ ο Ατρόμητος επέκτεινε στα 9 παιχνίδια το αήττητο σερί του στη Super League φτάνοντας στους 22 βαθμούς.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον Βόλο, η επίσκεψή του στην Τρίπολη προκειμένου να κοντραριστεί με τον τοπικό Αστέρα, την ερχόμενη Κυριακή 14 Ιανουαρίου στις 17:30 για την 17η «στροφή» της Super League.

Διαιτητής: Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

Βοηθοί: Κόλλιας (Ηπείρου), Ψύλλος (Λέσβου)

Τέταρτος: Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας)

VAR: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

AVAR: Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

ΒΟΛΟΣ (Λόπεθ): Κόστιτς, Ασλανίδης, Σιέλης, Καλογερόπουλος (46′ Τάχατος (60′ Μπερτόγλιο), Μύγας (10′ λ.τρ. Λούνα), Τρουιγιέ, Γκλάβτσιτς, Κόμπα (60′ Κίτσος), Ντέλετιτς, Γκαρσία, Μωραΐτης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ίλιτς): Τσιντώτας, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούντε, Έντερ (82′ Κούεν), Φριντζόνσον (40′ λ.τρ. Έρλινγκμαρκ), Γιουμπιτάνα (82′ Ντιρκς), Βαλέντσια, Αντζιέλσκι (65′ Βέργος).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΙΑΡΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου