ΤΟΠΙΚΑ

Βρέθηκε νεκρή χελώνα Καρέτα – καρέτα στα Πευκάκια

βρέθηκε-νεκρή-χελώνα-καρέτα-καρέτα-σ-719528

Αντιμέτωποι με ένα θλιβερό θέαμα βρέθηκαν, χθες στις 10 το πρωί λουόμενοι στα Πευκάκια Βόλου, όταν αντίκρισαν να έχει ξεβράσει η θάλασσα μια νεκρή χελώνα καρέτα – καρέτα. Στο μεταξύ προχθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Τρίκερι εκστρατεία διάσωσης για δύο ακόμη τραυματισμένες χελώνες καρέτα – καρέτα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Η άτυχη χελώνα βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη στα Πευκάκια και οι λουόμενοι που την αντίκρισαν επικοινώνησαν άμεσα με το Λιμεναρχείο Βόλο. Να σημειωθεί ότι είχε μήκος 75 εκατοστά και πλάτος 42 εκατοστά του μέτρου.

Το Λιμεναρχείο Βόλου ενημέρωσε χθες την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, η οποία προέβη άμεσα στην περισυλλογή της νεκρής χελώνας προκειμένου να προχωρήσει στην υγειονομική ταφή της. Σημειώνεται ότι σχεδόν κάθε χρόνο εντοπίζονται στα νερά της Μαγνησίας νεκρές χελώνες καρέτα – καρέτα

Εκστρατεία διάσωσης για τραυματισμένες καρέτα – καρέτα στο Τρίκερι

Στο μεταξύ προχθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε από τους άντρες του Λιμενικού Σταθμού Αγίας Κυριακής εκστρατεία διάσωσης για δύο τραυματισμένες χελώνες καρέτα – καρέτα. Τις δύο χελώνες περισυνέλεξαν οι άντρες του Λιμενικού Σταθμού Τρικερίου και τις απέστειλαν στην Εταιρεία Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας, «ΑΡΧΕΛΩΝ» στην Αθήνα, για περίθαλψη.

Η πρώτη χελώνα εντοπίστηκε από λουόμενο στην παραλία Αλογόπορος στο Τρίκερι. Ο λουόμενος εντόπισε τη χελώνα που ζύγιζε περίπου 80 κιλά να κολυμπάει με δυσκολία στη θάλασσα και ενημέρωσε άμεσα τον Λιμενικό Σταθμό Αγίας Κυριακής.

Χαρακτηριστικά όπως περιγράφει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ λουόμενος της παραλίας, για την μεταφορά της χελώνας χρειάστηκαν τέσσερα άτομα, ενώ οι υπόλοιποι λουόμενοι δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας την τεράστια χελώνα. Η πρώτη χελώνα είχε τραυματιστεί στο μάτι της και πιθανολογείται πως ο τραυματισμός έγινε από αγκίστρι ψαρέματος. Η πρώτη χελώνα είχε μήκος 90 εκατοστά και πλάτος 60 εκ. ενώ ζύγιζε 80 περίπου κιλά.

Η δεύτερη χελώνα καρέτα – καρέτα εντοπίστηκε στην περιοχή Κόττες και όπως έγινε γνωστό είχε μήκος 55 εκατοστά και πλάτος 40 εκ. Η άτυχη χελώνα εντοπίστηκε από λουόμενους που ειδοποίησαν τα Λιμενικό. Οι συνθήκες τραυματισμού της δεύτερης χελώνας παραμένουν άγνωστες, ωστόσο πιθανολογείται ότι το χτύπημα της προήλθε από προπέλες σκαφών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου