ΤΟΠΙΚΑ

Εχουν ζορίσει τα πράγματα…

εχουν-ζορίσει-τα-πράγματα-719550

Σε δύο ακόμη ανακλήσεις αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με μουσική στην οδό Κουμουνδούρου και στην οδό Παγασών και σε αφαίρεση της άδειας λειτουργίας σε ένα τρίτο στην οδό Ιάσονος και Κουμουνδούρου, για δέκα μέρες, προχώρησε κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου.

Στην περίπτωση του καφέ μπαρ στην οδό Κουμουνδούρου ο καταστηματάρχης υποστήριξε ότι δεν έλαβε νομότυπα την πρόσκληση για την εμφάνισή του στην Επιτροπή, γιατί το κατάστημα ήταν σφραγισμένο και επεσήμανε ότι για την ίδια παράβαση έχει σφραγιστεί ήδη το κατάστημα και ότι δεν μπορεί για την ίδια παράβαση που βεβαιώθηκε την ίδια μέρα, να επιβάλλεται δεύτερη διοικητική κύρωση.

Το προβλέπει ο νόμος, αντέτεινε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης που έχει υπό την εποπτεία του και το Τμήμα Έκδοσης Αδειών και Λειτουργίας Καταστημάτων κ. Δημ. Δερβένης. Το κατάστημα θορυβεί και η εισήγηση είναι για ανάκληση άδειας, απάντησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Μόσχος, με την εισήγησή του να γίνεται ομόφωνα αποδεκτή.

Η δεύτερη απόφαση ανάκλησης άδειας αφορούσε καφέ – μπαρ στην οδό Παγασών, με τον ιδιοκτήτη να υποστηρίζει ότι υπήρξε βλάβη στο ειδικό μηχάνημα που διαθέτουν πολλά καταστήματα για τη μείωση του θορύβου (κόφτης).

Παρόλα ταύτα ο ιδιοκτήτης υποστήριξε ότι ενώ μέσα στο κατάστημα η ένταση της μουσικής ήταν 85 db, έξω από το κατάστημα δεν ακούγονταν το παραμικρό. Ο ιδιοκτήτης έκανε έκκληση στα μέλη της Επιτροπής να δείξουν επιείκεια, καθώς το συγκεκριμένο μαγαζί είναι το μοναδικό μέσο βιοπορισμού του.

Στις εκκλήσεις του ιδιοκτήτη δεν φαίνεται να συγκινήθηκαν τα μέλη της Επιτροπής, που υπό το φόβο της παράβασης καθήκοντος για τους αιρετούς προχώρησαν στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος. Ο πρόεδρος της Επιτροπής υπενθύμισε στον ιδιοκτήτη ότι είναι η τρίτη φορά που βεβαιώθηκε σε βάρος του παράβαση.

Σημειώνεται πως και στις δύο περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες έχουν το δικαίωμα να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την έκδοση νέων αδειών λειτουργίας ή να προσφύγουν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο από το οποίο και να ζητήσουν προσωρινή διαταγή με την οποία μπορούν να λειτουργούν, μέχρι να βγει η οριστική απόφαση.

Επίσης αφαιρέθηκε για δέκα μέρες η άδεια γνωστού καφέ μπαρ που λειτουργεί στην οδό Ιάσονος και Κουμουνδούρου, λόγω υπέρβασης του ορίου λειτουργίας μουσικών οργάνων. Η ιδιοκτήτρια σημείωσε ότι έκλεισε το μαγαζί για δέκα μέρες, προκειμένου να τοποθετηθεί ειδική ηχομόνωση και διπλές πόρτες, καθώς υπήρχαν πολλές διαμαρτυρίες από τους ενοίκους της πολυκατοικίας ότι το μαγαζί ενοχλεί με τη δυνατή του μουσική. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής εισηγήθηκε όπως το μαγαζί σφραγιστεί για δέκα μέρες.

Η εισήγηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τους συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας Μπάμπη Ζάχο, Γρηγόρη Ιγγλέση και Τέλη Μπασδάνη να ψηφίζουν λευκό, προτείνοντας να μην επιβληθεί η ποινή τώρα, αλλά στην επόμενη παράβαση για αφαίρεση αδείας για εξήντα μέρες, το ανώτερο όριο που έχει δικαίωμα να επιβάλει ο Δήμος.

Ο Μασούτης

Τέλος η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής διακόπηκε για την επόμενη Τετάρτη, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των αδειών δύο καταστημάτων γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ (Μασούτης) που επρόκειτο να συζητηθεί χθες, αλλά ζητήθηκε και δόθηκε αναβολή, λόγω κωλύματος του νομικού συμβούλου της εταιρείας.

.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου