ΤΟΠΙΚΑ

Καλοκαιρινό event στην παραλία Νέας Αγχιάλου

καλοκαιρινό-event-στην-παραλία-νέας-αγχιά-718720

Με τη συνεργασία του Δήμου Βόλου και τη θερμή υποστήριξη των τοπικών Συλλόγων και φορέων πραγματοποιήθηκε χθες στην παραλία της Νέας Αγχιάλου καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για το πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας των νερών κολύμβησης, στο πλαίσιο πανελλαδικής εκστρατείας που διοργανώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) του ΥΠΕΚΑ. Η ενημερωτική καμπάνια εξελίχθηκε σ’ ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό event, καθώς δεν έλειψαν οι γαστρονομικές απολαύσεις, αλλά και οι δραστηριότητες για νέους και παιδιά.

Συγκεκριμένα, κατά μήκος του παραλιακού πεζοδρόμου της Νέας Αγχιάλου, στελέχη του ΕΠΠΕΡΑΑ έστησαν χθες ειδικά στάντ και διένειμαν στους λουόμενους και τους περαστικούς ενημερωτικό υλικό με πληροφορίες για τις ακτές κολύμβησης της περιοχής και γενικότερα για την ανάγκη προστασίας του υδάτινου περιβάλλοντος. Παράλληλα, υπηρεσιακά στελέχη του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Βόλου, συνέβαλαν στην καμπάνια μοιράζοντας με τη σειρά τους ενημερωτικά έντυπα και υλικό του ενιαίου Δήμου Βόλου, ενώ οι επαγγελματίες της περιοχής, ο Συν/σμός ΔΗΜΗΤΡΑ και η Ένωση Καταστηματαρχών είχαν οργανώσει μπουφέ με τοπικά προϊόντα (κρασί, τσίπουρο, ελιές και διάφορα εδέσματα), όπου πρόσφεραν στους λουόμενους και επισκέπτες της περιοχής. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν δράσεις χορού μέσα και έξω από τη θάλασσα (aqua αερόμπικ, ζούμπα κ.λ.π.) και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκτός από τον τοπικό Αντιδήμαρχο Π.Πελεκάνο και την Κ.Μπαρτζιώκα, ο δημοτικός σύμβουλος Θ.Διαμαντένιας, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αγχιάλου Ελ.Διαμαντένιας, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Παραγωγικού Συν/σμου Νέας Αγχιάλου ΔΗΜΗΤΡΑ Γ.Κίτσιος, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γυναικών, Φιλοπρόοδου και της Ένωσης Επαγγελματιών Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Χ.Καρανικόλα, Γ.Ταβέλης και Β.Ασδεράκης αντίστοιχα και πλήθος κόσμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου