ΤΟΠΙΚΑ

Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών

κέντρο-πληροφόρησης-επισκεπτών-717665

Η ΕΚΠΟΛ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος CHIRON και σε συνεργασία με τον πρώην Δήμο Αγριάς, ο οποίος ήταν εταίρος στο πρόγραμμα, είχε λειτουργήσει ως κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών το μικρό κτίριο, που βρίσκεται στην Αγριά στο χώρο του ξενοδοχείου «Vallis» και απέναντι ακριβώς από το χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού.

Κατά την πολυετή λειτουργία του κέντρου (VIC – Visitor Information Center), η οποία να τονιστεί συνεχίστηκε και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, χιλιάδες τουρίστες εξυπηρετήθηκαν και έχουν αφήσει μέσω των ερωτηματολογίων που έχουν απαντήσει πολύτιμες πληροφορίες για τα ενδιαφέροντά τους σχετικά με τον πολιτιστικό τουρισμό. Μετά το νόμο του Καλλικράτη, οπότε επήλθε η συνένωση των δήμων και η ΕΚΠΟΛ πέρασε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ατόνησε η λειτουργία του κέντρου πληροφόρησης, του οποίου τη λειτουργία έχει θέσει στόχο η ΕΚΠΟΛ με τη συνεργασία του Δήμου Βόλου.

Η λειτουργία του κέντρου έχει σα στόχο την ανάπτυξη και προβολή του πολιτιστικού τουρισμού στη Θεσσαλία και επίσης την ενημέρωση των πολιτιστικών και τουριστικών φορέων της Θεσσαλίας. Είναι μεγάλη η σημασία και η ιδιαιτερότητα του Πολιτιστικού Τουρισμού, που ορίζεται ως ο τουρισμός που βασίζεται σε πολιτιστικούς πόρους και συμπεριλαμβάνει: Παράδοση, Γλώσσα, Ιστορία, Μυθολογία, Τοπία, Φυσικό και Δομημένο Περιβάλλον, Αρχαιολογία, Μουσεία, Φεστιβάλ, Γκαλερί, Καλές Τέχνες, Θέατρο, Γαστρονομία, Προσκυνήματα, Αγορές, καθώς και συνδυασμό των παραπάνω μεταξύ τους αλλά και με συμβατικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Κ. Χαλέβας εξέφρασε την πρόθεση της ΕΚΠΟΛ και της Περιφέρειας σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου, να μην αφήσουν τη μεγάλη αυτή ευκαιρία προώθησης του τουρισμού στην περιοχή μας ανεκμετάλλευτη, με δεδομένο μάλιστα ότι το συγκεκριμένο κέντρο πληροφόρησης εξειδικεύεται στον πολιτιστικό τουρισμό και βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο, που αποτελεί τουριστική πύλη εισόδου σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς του Πηλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου