ΤΟΠΙΚΑ

Δίαυλος επικοινωνίας του 30ου δημοτικού Βόλου με γνωστό πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης

δίαυλος-επικοινωνίας-του-30ου-δημοτικο-691168

Δίαυλος επικοινωνίας δημιουργείται μεταξύ του 30ου δημοτικού σχολείου Βόλου και του Queens College της Νέας Υόρκης, με συνδετικό κρίκο τον διακεκριμένο καθηγητή και ερευνητή Νίκο Αλεξίου από το Βόλο.

Ο βραβευμένος Βολιώτης καθηγητής κοινωνιολογίας, ο οποίος συνδέεται με φιλικούς δεσμούς με το διευθυντή του σχολείου Πασχάλη Δήμου, επισκέφτηκε το 30ο δημοτικό στη διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών στη γενέτειρά του και εξέφρασε την επιθυμία να αναπτυχθεί πλαίσιο συνεργασίας, σε επίπεδο ανταλλαγών πάνω σε θέματα καλής πρακτικής.

Ο κ. Αλεξίου, σημειωτέον, ο οποίος χαίρει εκτίμησης σε διεθνές επιστημονικό επίπεδο, είναι υπεύθυνος για το ιδιαίτερα σημαντικό πρότζεκτ αρχειοθέτησης της Ελληνοαμερικανικής εμπειρίας στον 21ο αιώνα, με τίτλο «Hellenic American project», το οποίο αναφέρεται στους Ελληνες μετανάστες της Αμερικής.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα της συνεργασίας «θα δημιουργηθεί επιτροπή από το Queens College με επικεφαλής τον κ. Αλεξίου και το Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου μας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα επικοινωνούμε, θα καταθέτουμε τις προτάσεις μας, γύρω από τα θέματα τα οποία αντιμετωπίζουμε και θα έχουμε ανταλλαγή και συνεργασία για την επίλυσή τους», όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής του σχολείου, Πασχάλης Δήμου. Παράλληλα ο ίδιος επισημαίνει ότι υπάρχει προοπτική διεύρυνσης του προγράμματος, καθώς έχει εκφράσει πρόθεση συνεργασίας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η συνεργασία με το Queens College της Νέας Υόρκης είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το επίκεντρο της συνεργασίας θα είναι «η βελτίωση και η αλληλογνωριμία των δύο πλευρών, η προβολή των εκπαιδευτικών δομών και η προώθηση καλών πρακτικών», όπως υπογραμμίζει ο κ. Δήμου, για να προσθέσει ότι «είναι σημαντική η γνωριμία με νέα ρεύματα, νέες γνώσεις, διότι ο εκπαιδευτικός είναι και ερευνητής, ο οποίος προσπαθεί να εξελίξει το χώρο της παιδαγωγικής».

Κοινή θέση διδασκόντων και μαθητών του σχολείου, είναι ότι «ο συντοπίτης μας , Νίκος Αλεξίου για πάρα πολλά χρόνια υπήρξε ένα σημείο αναφοράς της ελληνικής μεταναστευτικής πορείας προς την άλλη πλευρά του ωκεανού. Ήταν αυτός που υποδέχτηκε αρκετούς συμπατριώτες μας δέχτηκε τα όνειρά τους, μεταφέροντας το μήνυμα ότι θεματοφύλακας της ελληνικής παράδοσης είναι ο οικουμενικός της χαρακτήρας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου