ΤΟΠΙΚΑ

Νέα έργα για τις αστικές αναπλάσεις εξετάζει ο δήμος Βόλου

νέα-έργα-για-τις-αστικές-αναπλάσεις-εξ-691236

Η ένταξη της χρηματοδότησης των τεσσάρων κυκλικών κόμβων στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Υποδομών, «αποφορτίζει» κατά 1,5 εκατ. ευρώ περίπου το πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων στο οποίο έχει ενταχθεί ο Βόλος μαζί με τη Λάρισα σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι τέσσερις κυκλικοί κόμβοι σε Δημαρχείο Βόλου, Τελωνείο, ΚΤΕΛ και κόμβο Διμηνίου, τη χρηματοδότηση των οποίων ανακοίνωσε ο γ.γ. υποδομών, Γ. Δέδες, ήταν ενταγμένοι στο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων.

Πλέον μετά την ανακοίνωση της χρηματοδότησης των κόμβων από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου, ο δήμος Βόλου προσανατολίζεται στην ένταξη άλλων έργων σε αντικατάσταση των κυκλικών κόμβων.

Σήμερα, Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο δημαρχείο Βόλου, προκειμένου να εξεταστεί ποια από τα έργα που έμειναν εκτός… εντεκαλόγου είναι πιο ώριμα και θα μπορέσουν να ενταχθούν στο χρηματοδοτικό πακέτο των αστικών αναπλάσεων, προκειμένου να κατατεθεί συμπληρωματικός φάκελος.

Στα έργα «μπαλαντέρ» περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ολοκλήρωση του χώρου στάθμευσης της Φιλελλήνων με 5 εκατ. ευρώ, η επέκταση στο φωτισμό της αστικής περιοχής με χαμηλής κατανάλωσης φωτιστικά προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, η δημιουργία μουσείου για την αξιοποίηση της Αργούς και τη δημιουργία θεματικού πάρκου με 5,9 εκατ. ευρώ, η διαμόρφωση τεσσάρων αποθηκών του Τελωνείου σε χώρους συνάθροισης κοινού με 200.000 ευρώ, η διαμόρφωση της πλατείας Πανεπιστημίου με 630.000 ευρώ, το κοιμητήριο Ταξιαρχών που χαρακτηρίστηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και ετοιμάζεται να ενταχθεί στη διαδρομή των ευρωπαϊκών κοιμητηρίων, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ κ.α.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου