ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία για τις αστικές αναπλάσεις

στην-τελική-ευθεία-για-τις-αστικές-ανα-162496

Σύσκεψη προχθες στο Δημαρχείο για τον εντεκάλογο έργων προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι μελέτες για τα έργα που απαρτίζουν τον εντεκάλογο των αστικών αναπλάσεων, προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ, τα οποία ο δήμος Βόλου φιλοδοξεί να ολοκληρώσει μέσω του νέου ΕΣΠΑ έως τέλος του 2019, αλλάζοντας την εικόνα της πόλης.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθες με τη συμμετοχή αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων, διαπιστώθηκε ότι οι μελέτες για τα 11 έργα βρίσκονται σε πολύ καλό στάδιο. Σύντομα ολοκληρώνονται και έως τέλος Ιανουαρίου, η δημοτική αρχή Βόλου θα επιδιώξει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, προκειμένου να «κλειδώσει» το ύψος του χρηματοδοτικού πακέτου που θα λάβει ο δήμος από το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένων Αστικών Αναπλάσεων».

Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, που παραμένει κλειστό από το 2008 για λόγους στατικής επάρκειας. Η λύση της κατεδάφισης και πλήρους ανακατασκευής έχει απορριφθεί λόγω υψηλού κόστους και πλέον η δημοτική αρχή καλείται να επιλέξει ανάμεσα από τη γενική υποστύλωση του κτιρίου και τη λύση των τοπικών παρεμβάσεων, κόστους περίπου 9,5 εκατ. και 6,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Οι υπόλοιπες παρεμβάσεις αφορούν στα εξής δέκα έργα: Ανάπλαση περιοχής του Παλιού Λιμεναρχείου, επέκταση δικτύου πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στον κεντρικό ιστό, παρέμβαση στο φωτισμό της αστικής περιοχής, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις με δημιουργία κυκλικών κόμβων, επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων στον αστικό ιστό Βόλου – Ν. Ιωνίας, κατεδάφιση του παλιού Υγειονομικού για τη διαμόρφωση πλατείας που θα αναδείξει το κτίριο Σπίρερ, διαμόρφωση τεσσάρων αποθηκών Τελωνείου Βόλου σε χώρους συνάθροισης κοινού, παρέμβαση στην οδό Μαιάνδρου με δημιουργία θέσεων πάρκινγκ και διαπλάτυνση του πεζοδρομίου, κατεδάφιση κτιρίου πρώην κινηματογράφου Νίκης και δημιουργία χώρου στάθμευσης και κατεδάφιση κτιρίου στην οδό Μαιάνδρου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου