ΤΟΠΙΚΑ

Ο κορονοϊός «χτυπά» εκπαιδευτικούς

ο-κορονοϊός-χτυπά-εκπαιδευτικούς-67729

Σοβαρό πρόβλημα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων συνιστούν οι ασθένειες, λόγω του κορονοϊού, εκπαιδευτικών. Μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες νόσησαν συνολικά 64 εκπαιδευτικοί, που συνεπάγεται ισάριθμα κενά στα σχολεία τόσο της Πρωτοβάθμιας, όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί θα λείπουν τουλάχιστον πέντε ημέρες από το σχολείο τους, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων, σε αρκετές όμως περιπτώσεις η περίοδος απουσίας φθάνει ακόμη και στις δέκα ημέρες ή και περισσότερο μέχρι να αρνητικοποιηθούν στον κορονοϊό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων σε μαθητές ήταν χθες αισθητά μειωμένος σε σχέση με προχθές Δευτέρα, μετά το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, ο αριθμός των κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς εξακολουθεί να κινείται σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, χθες επιβεβαιώθηκαν 45 κρούσματα σε μαθητές και 12 σε εκπαιδευτικούς. Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας νόσησαν 40 μαθητές και 10 καθηγητές.

Οι τριμηνίτες δεν επαρκούν για την κάλυψη των κενών που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία και ακολουθείται η πεπατημένη, αλλαγή σχολικού προγράμματος, αναστολή ολοήμερων τμημάτων, παράλληλης στήριξης και τμημάτων ένταξης.

Προσλήψεις ζητούν οι καθαρίστριες

Το τελευταίο διήμερο νόσησαν και τέσσερις σχολικές καθαρίστριες. «Υπάρχει πρόβλημα εν μέσω πανδημίας στα σχολεία. Όταν νοσεί μία καθαρίστρια, η δεύτερη καλείται να καλύψει το κενό, ενώ υπάρχουν και κάποιες τρίωρες που πηγαίνουν από σχολείο σε σχολείο. Αυτό όμως δεν αρκεί. Τα περισσότερα σχολεία δεν καθαρίζονται από τις 8 έως τις 11 το πρωί. Οι καθαρίστριες καθαρίζουν από την προηγούμενη και μέχρι τις 11 το πρωί, τουαλέτες και αίθουσες χρησιμοποιούνται αλλά δεν υπάρχει προσωπικό για να καθαρίσει και να απολυμάνει. Χρειάζεται ενίσχυση της καθαριότητας στα σχολεία, ιδίως εν μέσω πανδημίας και πρόσληψη περισσότερων καθαριστριών, ώστε να απολυμαίνονται σωστά οι σχολικοί χώροι», τόνισε η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας, Μαρία Πλαγερά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου