ΤΟΠΙΚΑ

Η Ομικρον 2 «χτυπά» τριπλά εμβολιασμένους στη Μαγνησία

η-ομικρον-2-χτυπά-τριπλά-εμβολιασμέν-76881

Eμβολιασμένοι και με τις τρεις δόσεις βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο της Ομικρον 2 που δείχνει τα «δόντια» της μολύνοντας με ταχύτατους ρυθμούς συμπολίτες κάθε ηλικίας.

Ο κορονοϊός «ζει και βασιλεύει» με τη διασπορά να κινείται σε σημαντικά επίπεδα στη Μαγνησία, γεγονός που επιβεβαιώνουν τα αυξημένα κρούσματα που επιβεβαιώνονται καθημερινά.

Την ίδια ώρα οι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου επισημαίνουν ότι ο συναγερμός πρέπει να παραμείνει, να τηρούνται τα μέτρα προστασίας και να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί. «Η πλήρη χαλάρωση θα έχει συνέπειες. Ηδη η επιδημιολογική εικόνα είναι επιβαρυμένη. Δεν χρειάζεται να ρισκάρουμε με πισωγύρισμα» τονίζουν.

Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο θα θέλαμε, μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

Στο Νοσοκομείο Βόλου οι εισαγωγές νέων ασθενών με κορονοϊό είναι αυξημένες. Συνολικά νοσηλεύονται περισσότεροι από 40 ασθενείς στις κλινικές. Η πλειοψηφία των νοσηλευόμενων είναι ηλικιωμένοι που αντιμετωπίζουν και άλλα σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι στη Μαγνησία καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο συνολικά 246 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 18 στις Σποράδες, στη Λάρισα 358, στα Τρίκαλα 107 και στην Καρδίτσα 114

Εξάλλου, συνεχίστηκαν οι μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου του Δήμου Βόλου για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού.

Σε συνολικό αριθμό 502 δειγμάτων, καταγράφηκαν 103 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε 49 άντρες και 54 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 38 έτη.

Που θα γίνουν σήμερα δωρεάν έλεγχοι

Σήμερα, Δευτέρα, δωρεάν έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν

*08:30-15:30 μαζική δειγματοληψία στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου

*09:00-14:30 μαζική δειγματοληψία στο Μεταξουργείο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου