ΤΟΠΙΚΑ

Παρά θιν αλός

παρά-θιν-αλός-851206

Επιεικώς… παρασάγγας απέχουν οι εκτιμήσεις Βούλγαρη και Παπατόλια ως προς το αποτέλεσμα της επίσκεψης στο ΥΠΕΧΩΔΕ για τον περιφερειακό. Ο Δήμαρχος Βόλου λέει περίπου «πήραμε τα αμπέλια του Καράμπελα» (όχι ακριβώς «αμπέλια» είναι η αλήθεια), ο δε Νομάρχης «αποσπάσαμε χρονοδιαγράμματα και δεσμεύσεις».

Η αλήθεια, όπως συμβαίνει συνήθως, βρίσκεται κάπου στη μέση. Αποσπάσαμε αμπέλια – δεσμεύσεις. Που σημαίνει ότι δρόμο θα δούμε όταν αναπτυχθούν οι τοπικές αερομεταφορές.

Τα καρφιά τώρα: Ο Βούλγαρης λέει «δεν χρειαζόταν να κατέβουμε συμπούπουλοι στην Αθήνα», δηλαδή να μας μαζέψει άρον-άρον ο Παπατόλιας λες και τι…
Ο δε Παπατόλιας λέει ότι «δεν κάνω προσωπική πολιτική και ανοίγω το παιχνίδι σε όλους τους φορείς», δηλαδή όλοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Με την ευκαιρία, πέταξε και τα δικά της καρφάκια και η Ζέττα, λέγοντας «ήμουν η μόνη κυβερνητική βουλευτής που προσπάθησε να κλείσει ραντεβού με τον Σουφλιά για τον Περιφερειακό, αλλά δεν τα κατάφερα». Διπλή η αιχμή: και οι άλλοι δεν επιχείρησαν, αλλά και δεν άφησαν το Σουφλιά να κλείσει ραντεβού

Πώς καταφέρνει αυτός ο Κεφαλογιάννης και είναι πάντα μέσα στα πράγματα, πρέπει να απαντηθεί. Με τις αποφάσεις του διατηρεί καλολαδωμένο διαρκώς το μηχανισμό λειτουργίας των λιμανιών μας. Στο Βόλο, για παράδειγμα, κατάλαβε τι φταίει και επενέβη. Αυξάνεται ο μισθός του προέδρου και μειώνεται ο μισθός του Διευθύνοντος Συμβούλου. Για να μην μπερδευόμαστε, μεγαλύτερο μισθό ο Βαλασσάς, μικρότερο ο Σούρλας. Δεν μπορεί, θα πρέπει ήδη να το έμαθαν και οι ίδιοι.

Γιατί δεν ασχολείται αποκλειστικά με την κιθάρα του και τα ροκ τραγούδια που του αρέσουν ο Αλογοσκούφης; Το «γίναμε πλουσιότεροι» και η αναθεώρηση του ΑΕΠ κατά 25% προς τα πάνω, επιφέρει έλεγχο αναθεώρησης από το 1994 μέχρι σήμερα. Που σημαίνει ότι μπορεί να δώσουμε επιπλέον εισφορές 4 δις ευρώ!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου