ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει τις πύλες του το Κέντρο Αυτιστικών

ανοίγει-τις-πύλες-του-το-κέντρο-αυτιστ-851206

Οκτώ μαθητές με προβλήματα αυτισμού, κάθονται από σήμερα στα θρανία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, στο ΚεΣΑΑΜ, που ξεκινά με τέσσερις δασκάλους ειδικής αγωγής τη λειτουργία του.
Οι αίθουσες στην πτέρυγα που παραχωρήθηκε από το υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Παιδείας για τις ανάγκες λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου, που χρόνια ανέμεναν οι οικογένειες παιδιών με αυτισμό, είναι έτοιμες για την υποδοχή των πρώτων μαθητών.
Συνοδευτικά στη λειτουργία του σχολείου, κοινωνική λειτουργός θα παρέχει στήριξη στις οικογένειες με παιδιά μαθητές, ενώ νοσηλευτική υπηρεσία θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τυχόν προβλήματα που υπάρξουν.
Το σχολείο δίνει «ζωή» στο στοιχειωμένο επί χρόνια κτίριο του Κέντρου Στήριξης Αυτιστικών Ατόμων, που για πολλούς λόγους δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο ρόλο του, την τελευταία πενταετία, οπότε το έργο ολοκληρώθηκε.
Οι δάσκαλοι ειδικής αγωγής, που τοποθετήθηκαν στο σχολείο μεσούσης της σχολικής περιόδου με ενέργειες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στο πόστο τους, προετοιμάζοντας το πολύτιμο εκπαιδευτικό έργο που έχουν να προσφέρουν στα παιδιά.
Την ίδια ώρα, τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου επιθεώρησε ο αντιπρόεδρος της Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας Γρηγόρης Βλαχάκης.
Το πρόβλημα με τη θέρμανση των αιθουσών τακτοποιήθηκε και ο κ. Βλαχάκης, όπως και ο διοικητής του ΚεΣΑΑΜ Ζαφείρης Δασκαλόπουλος, διαβεβαίωναν ότι η έναρξη λειτουργίας του σχολείου σήμερα θα γίνει απόλυτα ομαλά.
Ο αντιπρόεδρος της ΔΥΠΕ Θεσσαλίας δήλωσε ότι η λειτουργία ενός Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για παιδιά με αυτιστικά προβλήματα αποτελούσε πρωταρχικό στόχο.
«Είναι ένα δύσκολο έργο αυτό που γίνεται στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο Κέντρο Αυτιστικών έχουν βάλει όλες τους τις δυνάμεις, ενώ καθοριστική υπήρξε η συνεργασία της ΔΥΠΕ με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας», δήλωσε ο κ. Βλαχάκης.

Υπογραφή Οργανισμού
Στο μεταξύ, ο κ. Βλαχάκης ανακοίνωσε την υπογραφή του Οργανισμού λειτουργίας του ΚεΣΑΑΜ από τον υφυπουργό Οικονομικών. Ο Οργανισμός προωθήθηκε πλέον στο Συμβούλιο της Επικρατείας και μέχρι το Πάσχα εκτιμάται ότι θα έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία.
Η εξέλιξη δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσουν οι προκηρύξεις θέσεων εργασίας, καθώς και να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες λειτουργίας του Κέντρου με μετατάξεις, αποσπάσεις και μετακινήσεις προσωπικού.
«Εξέλιξη του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου», τόνισε ο κ. Βλαχάκης, «είναι εφόσον ολοκληρωθεί ο Οργανισμός τα παιδιά αυτά να είναι τα πρώτα που θα μπούνε στο Κέντρο Αυτιστικών Μαγνησίας.»
Το Ειδικό Σχολείο σε πλήρη λειτουργία, σύμφωνα με τον διοικητή του ΚεΣΑΑΜ Ζ. Δασκαλόπουλο θα καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες 15 παιδιών.
Ο διοικητής του Κέντρου αναφέρθηκε στην ουσιαστική συμβολή της ΔΥΠΕ και του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Κ. Ζίκου για την έναρξη –από φέτος- της λειτουργίας του σχολείου, ενώ με αφορμή την υπογραφή του Οργανισμού πρόσθεσε ότι σύντομα τα άτομα με αυτισμό θα αποκτήσουν το δικό τους «σπίτι» στη Μαγνησία.
Η διοίκηση του ΚεΣΑΑΜ έχει προωθήσει αίτημα για τη λειτουργία και Ειδικού Νηπιαγωγείου στους χώρους του Κέντρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου