ΤΟΠΙΚΑ

«Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού δεν εμποδίζουν την παραχώρηση του λιμανιού»

τα-πλοία-του-πολεμικού-ναυτικού-δεν-ε-647229

Διαβεβαιώσεις από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ στον Χρ. Μπουκώρο

Με τον Σύνδεσμο Λιμενεργατών Βόλου συναντήθηκε χθες Παρασκευή ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος. Τη συνάντηση απασχόλησε το κορυφαίο θέμα της παραχώρησης του λιμένος Βόλου, με τους λιμενεργάτες να μεταφέρουν ανησυχία για την ολιγόμηνη αναβολή του διαγωνισμού παραχώρησης.

Σε τίποτα δεν εμποδίζει την παραχώρηση του λιμανιού η δημιουργία μικρού ναύσταθμου για την εξυπηρέτηση στρατιωτικών αναγκών της περιοχής, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των λιμενεργατών ο βουλευτής Μαγνησίας.

Ακολούθησε άμεση επικοινωνία του Χρ. Μπουκώρου με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Ριχάρδο Λαμπίρη, ο οποίος επισήμανε τα εξής: «Το ΤΑΙΠΕΔ αναμένει την οριστική πρόταση του Πολεμικού Ναυτικού, με την οποία θα προσδιορίζει τον αναγκαίο χώρο για τη δημιουργία του ναύσταθμου. Αμέσως μετά, το Ταμείο είναι έτοιμο να τρέξει με ταχύτατους ρυθμούς τις διαγωνιστικές διαδικασίες παραχώρησης». Ο κ. Λαμπίρης εκτίμησε ότι αυτό μπορεί να γίνει εντός των επόμενων τριών – τεσσάρων μηνών.

Επικοινωνία για το ίδιο θέμα υπήρξε και με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγο Κων. Φλώρο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα κατατεθεί η οριστική πρόταση του Πολεμικού Ναυτικού. Μάλιστα, ο κ. Φλώρος επισήμανε ότι η ηγεσία του στρατού γνωρίζει τις διαγωνιστικές διαδικασίες και η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα εμπόδιζε την αξιοποίηση του λιμένα Βόλου. Ο Χρ. Μπουκώρος ευχαρίστησε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για το διαρκές ενδιαφέρον του για την περιοχή του Βόλου, στην οποία άλλωστε υπηρέτησε για αρκετά χρόνια.

Οι εκπρόσωποι των λιμενεργατών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνάντηση και τις άμεσες ενέργειες του βουλευτή για το σημαντικό ζήτημα, ενώ ο ίδιος επισήμανε: «Η αξιοποίηση του λιμανιού σε συνδυασμό με το έργο της ηλεκτροκίνησης αποτελούν στρατηγικούς αναπτυξιακούς στόχους για τον Βόλο. Οι οικονομικές συνθήκες της περιοχής, με τα δύο σημαντικά έργα, θα αλλάξουν ουσιαστικά.

Οφείλουμε, όμως, ως τοπική κοινωνία να διευκολύνουμε και να ενισχύσουμε τη λειτουργία της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, την παραμονή της οποίας εξασφαλίσαμε για τον Βόλο, μετά από πολυετή αγώνα και κόντρα σε ισχυρά συμφέροντα. Ο Βόλος είναι η περιοχή της Ελλάδας με τα μεγάλα πλεονεκτήματα και τις σπουδαίες υποδομές, που πρέπει επιτέλους να αξιοποιηθούν, κάτι που δεν έγινε για αρκετά χρόνια. Η σημερινή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αξιοποιήσει στο έπακρο όλες τις δυνατότητες της περιοχής μας».

Επικοινωνία για τους πλοηγούς

Στο μεταξύ, στη διάρκεια της ίδιας συνάντησης ο βουλευτής Μαγνησίας επικοινώνησε και με τον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Κων. Κατσαφάδο, ο οποίος διαβεβαίωσε εκ νέου ότι θα λυθεί το ζήτημα των πλοηγών στο λιμάνι Βόλου, αμέσως μετά το λιμάνι του Ηρακλείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου