ΤΟΠΙΚΑ

Πικετοφορία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στο Βόλο

πικετοφορία-αλληλεγγύης-στους-πρόσφ-626361

Πικετοφορία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες και διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους διοργανώνουν σωματεία και φορείς, για μεθαύριο Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 6:30 στην πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των σωματείων και των φορέων απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στην πικετοφορία, που στόχο έχει – όπως επισημάνθηκε – «να κάνουμε δική μας υπόθεση τα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων μαζί με τον αγώνα ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα, καθώς είναι κοινή η ρίζα, και ο αντίπαλος που γεννά τους πολέμους, την προσφυγιά, την εξαθλίωση, την εκμετάλλευση και τη φτώχεια».

Αναφέρθηκε επίσης πως «η σημερινή κατάσταση χειροτερεύει με ευθύνη της κυβέρνησης που έχει βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της σε όλες τις αποφάσεις της ΕΕ οι οποίες εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα παρά τη θέλησή τους. Υπέγραψε και εφαρμόζει κατά γράμμα τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας που διπλοεγκλωβίζει τους πρόσφυγες και που η κυβέρνηση την παρουσιάζει ως μονόδρομο για τον περιορισμό του προσφυγικού προβλήματος, εκβιάζοντας το λαό».

Τα σωματεία και οι φορείς που συμμετέχουν στην πικετοφορία της Παρασκευής είναι: Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας (Μήτσος Παπαρήγας), Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Μαγνησίας, Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Μαγνησίας, Ένωση Τύπου – Χάρτου και Γραφικών Τεχνών Μαγνησίας, Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας, Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου, Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων, Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Βόλου και Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος Φυτικής Παραγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου