ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση 30% στα τροχαία το Φεβρουάριο στη Θεσσαλία

αύξηση-30-στα-τροχαία-το-φεβρουάριο-στη-74128

Στους πέντε από δύο ανήλθαν οι νεκροί στην άσφαλτο

Βαρύς ο φόρος αίματος στην άσφαλτο στη Θεσσαλία. Σύμφωνα με στοιχεία από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, το Φεβρουάριο συνέβησαν πέντε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα έναντι δύο τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Συνολικά όλα τα τροχαία καταγράφουν αύξηση 30,7%. Ο μηνιαίος απολογισμός καταγράφει δεκατρία τροχαία ατυχήματα το Φεβρουάριο του 2015 έναντι 9 τον αντίστοιχο μήνα του 2015, εκ των οποίων εκτός των θανατηφόρων δύο ήταν σοβαρά τροχαία έναντι ένα και έξι ελαφρά έναντι έξι στο συγκρινόμενο πάντοτε διάστημα.

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 20 παθόντες

. Ειδικότερα καταγράφηκαν 5 νεκροί (έναντι 2 το 2015), 6 βαριά τραυματίες (έναντι 1 το 2015), 9 ελαφρά τραυματίες (έναντι 11 το 2015).

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η έλλειψη δεούσης προσοχής, η απόσπαση προσοχής του οδηγού και η παραβίαση της προτεραιότητας

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, πραγματοποιήθηκαν (61.997) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (3.799) παραβάσεις, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούσαν στην υπερβολική ταχύτητα και την οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου