ΤΟΠΙΚΑ

Επίκειται έλεγχος στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

επίκειται-έλεγχος-στο-επιμελητήριο-μ-574689

Εντολή ελέγχου σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο φέρεται να έδωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης για το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Οι υποθέσεις που όλο το προηγούμενο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από καταγγελίες, μηνύσεις και παραιτήσεις στελεχών του, φαίνεται ότι έφθασαν στα γραφεία του Υπουργείου Ανάπτυξης. Ο φάκελος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, μπαίνει στο «μικροσκόπιο» κλιμακίου ελέγχου που θα ορίσει το Υπουργείο, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν «μελανά» σημεία.

Για τον επικείμενο έλεγχο, ενημερώθηκε πενταμελής αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου που είχε συναντήσεις με στελέχη του Υπουργείου στην Αθήνα για το πρόγραμμα «Ηλεκτρονικό Εμπόριο».

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τα στελέχη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ.κ. Στ. Πλαστάρα, Θαν. Σταυρίδη, Β. Νιζάμη, Κ. Βούκουτο και τον ειδικό σύμβουλο, Φαν. Παναγόπουλο. Σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη, δεν διευκρινίστηκε πότε και από ποιους θα διενεργηθεί ο έλεγχος, ο οποίος αναμένεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ηλεκτρονικό εμπόριο

Αφορμή για την επίσκεψη της πενταμελούς αντιπροσωπείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης, αποτέλεσε ο κίνδυνος απώλειας 180.000 ευρώ από τα ταμεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη, πριν από δύο μήνες δόθηκε εντολή στο Επιμελητήριο Μαγνησίας να επιστρέψει ποσό ύψους 180.000 ευρώ, το οποίο του είχε διατεθεί μέσω του προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας για να εκπονήσει το πρόγραμμα «Ηλεκτρονικό Εμπόριο».

Το πρόγραμμα πέρασε «από 40 κύματα», είχε απενταχθεί και εντάχθηκε εκ νέου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και τελικώς ολοκληρώθηκε, ωστόσο φαίνεται ότι το Υπουργείο αξιώνει την επιστροφή του ποσού.

Οπως εξήγησε ο κ. Σταυρίδης, δεν αποκλείεται το ποσό να εκταμιευτεί απευθείας από τον τραπεζικό λογαριασμό όψεως στον οποίο το Επιμελητήριο Μαγνησίας έχει καταθέσει τη χρηματική περιουσία του.

Μέχρι την Παρασκευή, το Επιμελητήριο θα έχει απάντηση από το Υπουργείο αν τελικώς θα κληθεί να επιστρέψει το ποσό της επιδότησης ή όχι.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου