ΤΟΠΙΚΑ

Ταλαιπωρία περιμένει τους ασφαλισμένους

ταλαιπωρία-περιμένει-τους-ασφαλισμέ-574772

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους ασφαλισμένους από την ερχόμενη Δευτέρα στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στο Βόλο λόγω των επαναλαμβανόμενων απεργιών των γιατρών, καθώς προγραμματισμένα και μη ραντεβού βρίσκονται πλέον «στον αέρα».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν να συμμετέχουν σε εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές απεργίες, εν όψει των απολύσεων που έχει προαναγγείλει ότι θα γίνουν άμεσα και έπειτα από αξιολόγηση ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.
Τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στο Βόλο αναμένεται να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών δεν αποκλείουν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και για δεύτερη εβδομάδα, εάν και εφόσον δεν υποχωρήσει στις προθέσεις του για διαθεσιμότητες και κινητικότητα το Υπουργείο.

Στην κυβερνητική fast track διάλυση του ΕΟΠΥΥ, οι γιατροί του απαντούν με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, από την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου. Μιλούν για πλήρη αποδόμηση του δημόσιου χαρακτήρα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για μεγάλες δυσκολίες πρόσβασης από τους ασφαλισμένους, οι οποίοι πετιούνται στις ουρές των μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων για να δουν τον καρδιολόγο ή τον πνευμονολόγο.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ υποστηρίζουν ότι το Υπουργείο Υγείας μεθοδεύει τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ και ότι οι ισχυρισμοί, πως πρέπει να καταργηθούν ορισμένες ειδικότητες που υπάρχουν αντίστοιχες στα Νοσοκομεία, «είναι παιδαριώδης».

«Οι πολίτες θα έχουν μεγάλες δυσκολίες στην πρόσβαση που θα περιμένουν για ώρες στις ουρές των μεγάλων νοσοκομειακών διαδρόμων για να δουν τον ορθοπεδικό ή τον ουρολόγο», επισημαίνουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ και επιμένουν ότι οι ειδικότητες που θα παραμείνουν στα κέντρα υγείας των υγειονομικών περιφερειών, που θα παραχωρήσει ο ΕΟΠΥΥ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για να στηθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, είναι περιορισμένες: παθολόγοι, γενικοί γιατροί, οδοντίατροι, παιδίατροι, ψυχίατροι, παιδοψυχίατροι, ακτινολόγοι, μικροβιολόγοι, κυτταρολόγοι. Για τους υπόλοιπους ο ασφαλισμένος θα πρέπει να απευθύνεται στα δημόσια νοσοκομεία. Κι αν δεν αντέξει στην ουρά, θα πρέπει να είναι έτοιμος να βάλει το χέρι στην τσέπη και να καταφύγει στις ιδιωτικές δομές επί πληρωμή φυσικά.

Τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στηρίζει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, που όπως τόνισε χθες ο πρόεδρος Δημ. Κουτσούκος, είναι «αλληλέγγυο στον αγώνα τους προκειμένου να υπάρξει υποβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει ο ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου