ΤΟΠΙΚΑ

Επενδυτικό ενδιαφέρον για το Βόλο

επενδυτικό-ενδιαφέρον-για-το-βόλο-574848

Εντονο είναι το ενδιαφέρον σημαντικών γαλλικών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη επενδυτικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση το Βόλο, ο οποίος κατέχει κομβική θέση στο χάρτη. Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων, σε άπταιστα ελληνικά, ο κ. Christophe Le Rigoleur Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Εχοντας ως σημείο αναφοράς τους δεσμούς φιλίας και καλής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα της Ελληνογαλλικής Σχολής Σχολείου Βόλου «Αγιος Ιωσήφ», επεσήμανε ότι: «είναι δεδομένη η αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Ελλάδα και αντιστρόφως», προσθέτοντας ότι: «αυξάνεται σταδιακά το ενδιαφέρον εκ μέρους των μεγάλων γαλλικών επιχειρήσεων προς την Ελλάδα».

Τη χθεσινή εκδήλωση διοργάνωσε το τοπικό παράρτημα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου υπό την αιγίδα του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη και του επ. Προξένου της Γαλλίας στο Βόλο κ. Roland Fischer. Ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στη λαμπρή φυσιογνωμία της Ζακλίν Ντε Ρομιγύ, πρέσβειρας του Ελληνισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «τέτοιες προσωπικότητες μας δείχνουν ότι υπάρχει μια κοινή κληρονομιά μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδος, μια κληρονομιά με ανθρώπινες αξίες, με φιλία, με αλληλοσεβασμό, που είναι η βάση για να ενισχύσουμε αυτή τη σχέση που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών».

Παράλληλα ο κ. Christophe Le Rigoleur εξέφρασε τις άριστες εντυπώσεις του από το Βόλο, το υψηλό επίπεδο Γαλλοφωνίας, και το πολύ σημαντικό έργο που αναπτύσσουν οι Σύλλογοι και το Ελληνογαλλικό Σχολείο Βόλου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι: «ο Βόλος κατέχει πολύ σημαντική θέση στο χάρτη της Ελλάδος και νομίζω ότι μπορεί να ενδιαφέρει αυτό πολλούς επενδυτές και γαλλικές επιχειρήσεις».

Τη χθεσινή εκδήλωση συντόνισε και προλόγισε η Μαίρη Τσακνάκη Γαβαλά, πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου και Καθηγήτρια γαλλικών.

Συνάντηση με το Δήμαρχο Βόλου

Στο μεταξύ, το Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε χθες ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Christophe Le Rigoleur, συνοδευόμενος από τον επίτιμο πρόξενο του γαλλικού Προξενείου στο Βόλο Ρολάν Φίσσερ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στο Βόλο και πόλεις της Γαλλίας. Υπογραμμίζοντας τους ισχυρότατους δεσμούς που συνδέουν το Βόλο και ευρύτερα την περιοχή, με τη Γαλλία και το γαλλικό πολιτισμό, ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε συγκεκριμένα ότι: «ο Δήμος Βόλου διατηρεί στενές επαφές με πόλεις της Γαλλίας, καθώς υπάρχουν σχέσεις αδελφοποίησης με το Λεμάν (αδελφοποιημένη με τον τέως Δήμο Βόλου), με την Tourtour (αδελφοποιημένη με την τέως Κοινότητα Πορταριάς) και με τη Varaignes (αδελφοποιημένη με την τέως Κοινότητα Μακρινίτσας)».

Παράλληλα ο κ. Σκοτινιώτης ανέφερε ότι: «ο Δήμος Βόλου δίνει ιδιαίτερο βάρος στην εξωστρέφεια και τις διεθνείς σχέσεις και, στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκει να διατηρήσει ζωντανές όλες τις σχέσεις που είχαν αναπτύξει οι συνενωθέντες ΟΤΑ με αδελφοποιημένες πόλεις του εξωτερικού, αλλά παράλληλα να δημιουργήσει νέους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας, ως εργαλείο για την τουριστική, πολιτιστική και αθλητική ανάπτυξη, αλλά και για την ανταλλαγή καλών πρακτικών, τεχνογνωχίας και πολύτιμων εμπειριών». Νωρίτερα ο κ.Σκοτινιώτης είχε ενημερώσει τον κ. Rigoleur για την ιστορική, πολιτισμική ταυτότητα της περιοχής και τη σύγχρονη παραγωγική φυσιογνωμία της πόλης, δίνοντας έμφαση στα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει και την καθιστούν σημαντικό τουριστικό προορισμό.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου