ΤΟΠΙΚΑ

Σε αναμονή για τα οριστικά αποτελέσματα των εκλογών

σε-αναμονή-για-τα-οριστικά-αποτελέσμα-455921

Πρωτόγνωρος ο όγκος εργασίας στα Πρωτοδικεία

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να προσδιοριστεί η ειδική δικάσιμος του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βόλου για την ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών στη Μαγνησία. Η διαδικασία θα δώσει τις απαντήσεις σχετικά με την κατανομή των εδρών και κατά συνέπεια θα απαλλάξει από την αγωνία εκλογής ή μη υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

Ο όγκος εργασίας που δημιουργήθηκε φέτος στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας από τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 18ης Μαΐου, καθώς και των επαναληπτικών αυτών αλλά και των ευρωεκλογών, ήταν φέτος πρωτόγνωρος.

Εξαντλητικό για τα Πρωτοδικεία συνδυασμό αποτέλεσε η αύξηση του αριθμού των υποψηφίων σε κάθε συνδυασμό, σε αριθμό διπλάσιο από αυτόν των εδρών των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, αλλά και η -για πρώτη φορά- σταυροδοσία των υποψηφίων Ευρωβουλευτών και μάλιστα με τετρασταυρία.

Αν συνυπολογιστεί ότι για πρώτη επίσης φορά καταχωρήθηκε η σταυροδοσία από τα Πρωτοδικεία, χωρίς μάλιστα αυτά να διαθέτουν τον απαιτούμενο υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό, το αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθούν οι δικαστικοί υπάλληλοι στα όρια της κατάρρευσης από πλευράς φυσικών αντοχών.

Ολα τα παραπάνω έχουν περιγράψει σε κοινό υπόμνημά τους προς την Ομοσπονδία τους οι Σύλλογοι Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας και Βόλου, ζητώντας πρόσθετη αποζημίωση.

Πριν την πρώτη Κυριακή των εκλογών οι δικαστικοί υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Βόλου είχαν ήδη απασχοληθεί εκτός ωραρίου σε συνεργεία, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις λειτούργησαν ακόμη και μεταμεσονύκτιες ώρες, τόσο τις καθημερινές όσο και τα σαββατοκύριακα.

Ο όγκος της εργασίας, στην οποία κλήθηκαν να ανταπεξέλθουν ήταν από τη φύση του τεράστιος, ενώ επιβαρύνθηκε και αυξήθηκε περαιτέρω από την κακή ποιότητα των πρακτικών και των καταμετρήσεων από μεγάλο μέρος των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής.

Ακόμη και όταν τα δικαστήρια ξεκίνησαν τη λειτουργία τους -μετά τη διακοπή λόγω των εκλογών- οι επανακαταμετρήσεις συνεχίστηκαν.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου