ΤΟΠΙΚΑ

Οριστικά παραχωρητήρια στους κατόχους εργατικών κατοικιών

οριστικά-παραχωρητήρια-στους-κατόχο-38653

Με έμφαση και επιχειρήματα, τα οποία αποδέχθηκαν τόσο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, όσο και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, έθεσε το ζήτημα των οριστικών παραχωρητηρίων στους κατόχους εργατικών κατοικιών ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. κατέθεσε την πρόταση στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη για την ενημέρωση των κυβερνητικών βουλευτών ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου «Δουλειές Ξανά», το οποίο φέρνει σημαντικές ρυθμίσεις για επιδότηση της εργασίας, ενίσχυση των προγραμμάτων κατάρτισης και εξεύρεσης της εργασίας και κυρίως έναρξης μία συντονισμένης στεγαστικής πολιτικής για τα νέα ζευγάρια.

Ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης αντιμετώπισε θετικά την πρόταση του βουλευτή Μαγνησίας, ενώ παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο διοικητής του ΟΑΕΔ, αφού συμφώνησε με την πρόταση, γνωστοποίησε ότι με ταχύτατες διαδικασίες (outsourcing) πρόκειται να εκπονηθούν τα τοπογραφικά των συγκεκριμένων εργατικών κατοικιών ,προκειμένου να συσταθούν οριζόντιες ιδιοκτησίες και να μπορούν να δοθούν οριστικά παραχωρητήρια.

Δηλαδή, το σπίτι, που τους έδωσε κάποτε το Κράτος, να τους ανήκει κυριολεκτικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα ταλαιπωρεί δεκαετίες πάνω από 12.000 οικογένειες στην Ελλάδα, εκατοντάδες εκ των οποίων είναι στη Μαγνησία.

Ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο διοικητής του ΟΑΕΔ δήλωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το προαναφερόμενο ζήτημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου