ΤΟΠΙΚΑ

Καινοτόμο πρότζεκτ 2,5 εκατ. € από τη Γεωπονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

καινοτόμο-πρότζεκτ-25-εκατ-e-από-τη-γεωπο-92206

Ένα νέο καινοτόμο πρότζεκτ, αρχικά εκτιμώμενου προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, το οποίο ανοίγει καινούργιες προοπτικές για τον πρωτογενή τομέα και δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, παρουσιάστηκε στον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, στη διάρκεια εκτενούς και γόνιμης συνάντησης που πραγματοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, συνοδευόμενος από τον καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας Χρ. Αθανασίου και τον ερευνητή Δρ. Χρ. Ρούμπο.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε η ολοκληρωμένη μελέτη για την κατασκευή πρότυπης μονάδας, της πρώτης στην Ελλάδα, παραγωγής πρωτεϊνών, οι οποίες προέρχονται από έντομα και άλλους μικροοργανισμούς, προκειμένου να διοχετευθούν υπό τη μορφή ζωοτροφών σε μονάδες ιχθυοτροφείων και ορνιθοτροφείων. Πρόκειται για μία καινοτόμο ιδέα με νέες τεχνολογίες που έχει αρχίσει ήδη να υλοποιείται σε χώρες, όπως Ολλανδία, Γαλλία και τώρα σταδιακά και στη γειτονική Βουλγαρία.

Ο καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής του Π.Θ., καθώς και ο ερευνητής, τόνισαν ότι πρόκειται για έναν κλάδο, ο οποίος συνεχώς αναπτύσσεται με ευοίωνες προοπτικές για την αύξηση της παραγωγής και κατά συνέπεια της οικονομίας, υπογραμμίζοντας ως σκόπιμο η Πολιτεία να αγκαλιάσει την προσπάθεια, καθώς πρόκειται για ένα πρότζεκτ η υλοποίηση του οποίου, αρχικά εκτιμάται ότι θα ανέρχεται στα 2.500.000 ευρώ, ενώ θα δημιουργήσει περίπου 70 νέες θέσεις εργασίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης, αφού άκουσε προσεκτικά τις προτάσεις, στάθηκε θετικός απέναντι σε τέτοιου είδους προσπάθειες και ιδέες,οι οποίες είναι ικανές να ανοίξουν νέους ορίζοντες στην παραγωγή συμβάλλοντας κατ’ επέκταση και στην τόνωση της οικονομίας.

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό, αλλά και τουςκαθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας γιατην παραγωγική συζήτησή τους, τονίζοντας.

«Το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, όλα τα τμήματά του, κάνει την έρευνα προϊόν, ανασυγκροτώντας την τοπική, αλλά και την εθνική οικονομία», τόνισε ο Χρ. Μπουκώρος χαρακτηριστικά, ενώ δεσμεύθηκε να συνδράμει και να συνεχίσει τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να τελεσφορήσει η όλη προσπάθεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου