ΤΟΠΙΚΑ

Μέσα στον Απρίλιο η υπογραφή σύμβασης για την ηλεκτροκίνηση Βόλου – Λάρισας

μέσα-στον-απρίλιο-η-υπογραφή-σύμβασης-85127

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 πέρασε από τη Διυπουργική Επιτροπή το θέμα που είχε ανακύψει για εταιρεία ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, η οποία συμμετέχει στην κοινοπραξία, που αναδείχθηκε μειοδότρια στον διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή του έργου της ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας.

Σε λίγες ημέρες, τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης στη σημερινή συνάντηση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Χρήστο Μπουκώρο, λαμβάνουμε καθαρογραμμένη την απόφαση από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Συμβάσεων και εντός 20ημέρου, βάσει νόμου, οφείλουμε να προχωρήσουμε στην πρόσκληση του αναδόχου για την υπογραφή της σύμβασης, οπότε εντός του Απριλίου 2022, βάσιμα, μπορούμε να μιλάμε για την έναρξη υλοποίησης του σπουδαίου αναπτυξιακού έργου.

Ο κ. Καραγιάννης εξήρε τις προσπάθειες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, βουλευτή Μαγνησίας, τα δύο τελευταία χρόνια σε τοπικό, αλλά και κοινοβουλευτικό επίπεδο, προκειμένου να ξεμπλοκάρει το μεγάλο έργο.

«Επιτέλους τέλος όλων των εμποδίων –και του τελευταίου- και σύντομα η έναρξη των εργασιών», δήλωσε ο Χρ. Μπουκώρος μετά το τέλος της συνάντησης με τον υφυπουργό Υποδομών, συνεχίζοντας να παρακολουθεί από κοντά κάθε στάδιο για την έναρξη του έργου της ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας, προϋπολογισμού 68.000.000 ευρώ. Πρόκειται για έργο με υπερτοπική σημασία, ένα έργο το οποίο ήταν ώριμο από το 2014, αλλά περιήλθε για αρκετά χρόνια στη μέγγενη των καθυστερήσεων.

«Άξιζαν όλοι οι κόποι και οι προσπάθειες των δύο τελευταίων ετών, καθώς ο Βόλος περνά ξανά στο προσκήνιο της ανάπτυξης, μέσα από τη συγκεκριμένη σπουδαία υποδομή, η σημασία της οποίας αγγίζει τόσο την περιφερειακή ανάπτυξη, όσο και τις συνδυασμένες μεταφορές και εξυπηρετεί το αναπτυξιακό δίπολο Βόλου-Λάρισας», πρόσθεσε ο Χρ. Μπουκώρος, ο οποίος από την εκλογή του ως βουλευτής Μαγνησίας το 2015, ως βουλευτής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά και τα δυόμιση τελευταία χρόνια ως κυβερνητικός βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος συνεργάστηκε ακατάπαυστα με όλους τους αρμόδιους υπουργούς, κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες για να τεθεί πλέον σύντομα το έργο σε τροχιά υλοποίησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου