ΤΟΠΙΚΑ

Επιχείρηση μπουλντόζα στην οδό Αχιλλοπούλου

επιχείρηση-μπουλντόζα-στην-οδό-αχιλλ-36909

Επί σειρά ετών οδηγοί οχημάτων, που κινούνταν στην οδό Αχιλλοπούλου με κατεύθυνση από τον Αναυρο προς τον Κραυσίνδωνα, αναγκάζονταν να σταματούν στο ύψος της 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ. Ο δρόμος «κοβόταν» στη μέση από σπίτι, που ξεπρόβαλε καταμεσής του οδοστρώματος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Για να συνεχίσει κάποιος την πορεία του στην Αχιλλοπούλου, θα έπρεπε να κάνει ολόκληρη παράκαμψη. Να κατέβει, με κατεύθυνση προς την παραλία, την οδό 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ, που είναι μονόδρομος, να προσπεράσει την παράλληλη στην Αχιλλοπούλου Λόρδου Βύρωνος, η οποία είναι επίσης μονόδρομος με κατεύθυνση προς τον Αναυρο, να φθάσει μέχρι την Αναλήψεως, να στρίψει δεξιά και να ανέβει από την Μακρινίτσης μέχρι την Αχιλλοπούλου.

«Ερχονται από το Χόλιγουντ να γυρίσουν έργο. Πριν από έναν μήνα περίπου πέρασα από αυτό το σημείο και αναρωτήθηκα αν είμαι σε άλλη πόλη. Ενα σπίτι στη μέση του δρόμου. Δεν είχαν την ικανότητα τόσα χρόνια, τόσο άχρηστοι ήταν όλοι αυτοί, να απαλλοτριώσουν το ακίνητο, να αποζημιώσουν τους ιδιοκτήτες και να προχωρήσουν σε διάνοιξη του δρόμου για να εξυπηρετείται ο κόσμος. Οδηγοί αναγκάζονταν να κάνουν ολόκληρο κύκλο για να συνεχίσουν την πορεία τους», δήλωσε χθες από το επίμαχο σημείο ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος μαζί με συνεργάτες του επέβλεψε την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης του κτιρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο, οι υπηρεσίες του Δήμου αναζήτησαν τους ιδιοκτήτες του οικήματος. Ηρθαν σε επαφή με τους τέσσερις κληρονόμους και συμφώνησαν για την απαλλοτρίωση του ακινήτου, για το οποίο θα αποζημιωθούν. Χθες, μπουλντόζα άρχισε την κατεδάφιση του κτιρίου, που κόβει στη μέση την οδό Αχιλλοπούλου.

Οπως είπε ο κ. Μπέος, εντός των επόμενων δέκα ημερών θα έχουν ολοκληρωθεί η κατεδάφιση του κτιρίου και η διαμόρφωση του δρόμου, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής ροή από τον Αναυρο μέχρι τον Κραυσίνδωνα.

Ο κ. Μπέος άφησε αιχμές κατά προκατόχων του, οι οποίοι έχουν δεσμεύσει από τη δεκαετία του ’80 ακόμη περιουσίες δημοτών χωρίς να τους έχουν αποζημιώσει και χωρίς να έχουν αξιοποιηθεί για έργα κοινής ωφέλειας. «Βρήκαμε 34 εκατ. ευρώ χρέη και βγαίνουν και μιλάνε. Δέσμευαν περιουσίες πολιτών και δεν πλήρωναν τίποτα. Εμείς δύο απαλλοτριώσεις κάναμε, αυτήν και στην Αλλη Μεριά, και πληρώθηκαν οι ιδιοκτήτες», είπε ο κ. Μπέος, τονίζοντας ότι εντός δέκα ημερών η παρέμβαση στην Αχιλλοπούλου θα έχει ολοκληρωθεί.

«Αντρο ακολασίας»

Περίοικος, ο Δημήτρης Μαντζίρης, χαρακτήρισε το εγκαταλελειμμένο σπίτι ως πρόβλημα για τη γειτονιά επί σειρά ετών.

«Είχε γίνει άντρο ακολασίας. Ζευγάρια έρχονταν και έκαναν ανωμαλίες, αφόδευαν, η περιοχή βρομούσε και η κατάσταση είχε γίνει αφόρητη. Ολο μελέτες έκαναν, αλλά καμία εξέλιξη. Τα αυτοκίνητα δεν μπορούσαν να περάσουν, κάναμε τον κύκλο για να συνεχίσουμε στην Αχιλλοπούλου», σημείωσε ο κ. Μαντζίρης.

Παρούσα στην κατεδάφιση η ιδιοκτήτρια

Η κατεδάφιση άρχισε παρουσία μιας εκ των κληρονόμων, της Αννας Βραχνιά, η οποία κατοικεί σε άλλο σπίτι σε κοντινή απόσταση, έζησε όμως στο συγκεκριμένο περίπου 30 χρόνια.

Οι αναμνήσεις πλημμύρισαν την ιδιοκτήτρια, ωστόσο δέχθηκε την κατεδάφιση του σπιτιού αντιλαμβανόμενη το κοινό όφελος.

Οπως είπε, το σπίτι ανήκε στην οικογένειά της μαζί με οικόπεδα στην γύρω περιοχή. «Φύγανε τα πεθερικά μου και έμεινε ακατοίκητο. Εχουμε αναμνήσεις. Τι να κάνουμε, όμως;», είπε η ίδια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου