ΤΟΠΙΚΑ

Ζωγραφίζουν και γράφουν για την ειρήνη

ζωγραφίζουν-και-γράφουν-για-την-ειρήν-39268

Κάρτες με αντιπολεμικό περιεχόμενο, τις οποίες θα κρεμάσουν σε δέντρα στο «Ελικοδρόμιο», για να ανθίσει μαζί με αυτά και η ιδέα της ειρήνης, ετοιμάζουν μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, που μπαίνουν στην «εμπροσθοφυλακή» για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι 280 μαθητές του σχολείου θα συμμετέχουν από σήμερα σε τριήμερο αντιπολεμικών δραστηριοτήτων, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για την ειρήνη σε όλον τον κόσμο. Οι μαθητές έχουν ευαισθητοποιηθεί γύρω από τα δεινά που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Βάζουν τους εαυτούς τους στη θέση παιδιών της ηλικίας τους, που γνωρίζουν το σκληρό πρόσωπο του πολέμου και αντιδρούν.

«Παιδιά και πόλεμος» θα είναι η ομιλία που θα παρακολουθήσουν σήμερα, από τη διευθύντρια του σχολείου, Εμυ Ριζοπούλου. Η ομιλία θα επικεντρώσει στις επιπτώσεις του πολέμου στα παιδιά και στη συνέχεια οι μαθητές θα κληθούν να δημιουργήσουν ένα μεγάλο πανό με σκέψεις και ζωγραφιές.

Συγκεκριμένα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, θα υπάρχει λευκό πανό μήκους 20 μέτρων και οι μαθητές με όπλα τους μολύβια, χρώματα και μαρκαδόρους θα «πολεμήσουν» για την ειρήνη. Μόλις ολοκληρωθεί το πανό, θα αναρτηθεί στα κάγκελα του σχολείου, προκειμένου και η τοπική κοινωνία να γίνει κοινωνός των μηνυμάτων των μαθητών. Η εκδήλωση θα αφορά στους μαθητές της ε’ και στ’ τάξης και θα επαναληφθεί τη Δευτέρα για τους μαθητές των μικρότερων τάξεων.

Αύριο, Παρασκευή, οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, με πλακάτ με μηνύματα υπέρ της ειρήνης, θα βγουν από το σχολείο και θα προχωρήσουν σε σιωπηλή διαμαρτυρία κατά του πολέμου. Θα επισκεφθούν το «Ελικοδρόμιο» και θα κρεμάσουν από τα κλαδιά δέντρων κάρτες που έχουν ετοιμάσει με αντιπολεμικό περιεχόμενο. Με «όπλα» τους την ποίηση, σκέψεις, συνθήματα και συγκλονιστικές ζωγραφιές, οι μαθητές θα δώσουν το δικό τους αντιπολεμικό στίγμα.

Οι μαθητές, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα φρόντισαν για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στο σχολείο τους για τους Ουκρανούς. Με βάση λίστα των αναγκών που έχει ιεραρχήσει ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος» οι μαθητές συγκέντρωσαν ρούχα, σεντόνια, κουβέρτες, παπλώματα, μαξιλαροθήκες και πετσέτες και σήμερα θα παραδοθούν στον «Εσταυρωμένο» προκειμένου να δοθούν στους πρόσφυγες του πολέμου που εξελίσσεται στην Ουκρανία.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου