ΤΟΠΙΚΑ

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία

καμία-εμπλοκή-της-ελλάδας-στον-πόλεμο-39314

Τη θηριωδία που μαίνεται εδώ και μέρες από την επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, δηλώνοντας την αλληλεγγύη του στον ουκρανικό λαό.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι καταδικάζουν «τη δολοφονική τρέλα που οπλίζει χέρια εναντίον συνανθρώπων μας. Καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον αμάχων. Καταδικάζουμε ως συνυπεύθυνους στις στρατιωτικές κλιμακώσεις που οδηγούν σε πολέμους κατά των λαών, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και τα γεωπολιτικά παιχνίδια τους οικονομικών συμφερόντων και μόνο.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους και όσες δοκιμάζονται αυτές τις μέρες που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Συνανθρώπους, συναδέλφους, οικογένειες και φίλους, που βρίσκονται περικυκλωμένοι από βία και μίσος. Μα πάνω απ’ όλα εκφράζουμε τον πόνο και τη θλίψη μας για τις ζωές που χάθηκαν και θα συνεχίσουν να χάνονται, όσο δεν παύει αυτός ο φόρος αίματος».

Ο σύλλογος απαιτεί να μην εμπλακεί η χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ Ε.Ε., να μη χρησιμοποιηθούν η Αλεξανδρούπολη, η Σούδα και καμία Ευρωατλαντική υποδομή από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία και να επιστρέψουν από το εξωτερικό όλες οι αποστολές των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου