ΤΟΠΙΚΑ

Θα παρακολουθούν πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ

θα-παρακολουθούν-πρόγραμμα-κεθεα-305395

Ελεύθεροι με την προϋπόθεση να παρακολουθούν κλειστό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ αφέθηκαν οι συλληφθέντες στα Λεχώνια, ημεδαπός 32 ετών και υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 30 ετών, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν χθες στον ανακριτή Βόλου. Από τα στοιχεία που προσκομίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδείχτηκε ότι είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών και αδυνατούν να ζητήσουν βοήθεια.

Με δεδομένο το νεαρό της ηλικίας τους αποφασίστηκε να τους δοθεί δεύτερη ευκαιρία με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτή.

Ετσι με το πέρας των απολογιών τους αφέθηκαν ελεύθεροι. Επισημαίνεται ότι αν οι κατηγορούμενοι δεν παρακολουθούν κλειστό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ, τότε θα συλληφθούν και θα δικαστούν κανονικά.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στις κρυψώνες τους σε δύσβατη δασική περιοχή την περασμένη Τρίτη κοκαΐνη βάρους 212,22 γραμμαρίων, κάνναβη βάρους 215,4 γραμμαρίων, καθώς και 4 δενδρύλλια κάνναβης, ενώ στις έρευνες την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου κατέσχεσαν πάνω από 2,5 κιλά κάνναβης.

Αρχικώς παρακολούθησαν διακριτικά τον 30χρονο Αλβανό και βρήκαν τα ναρκωτικά που έκρυβε σε περιοχή κοντά στο σπίτι του. Στη συνέχεια τον 32χρονο ημεδαπό. Στο πλαίσιο της προανάκρισης οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε συνεργό του τον υπήκοο Αλβανίας.

Οι δύο συλληφθέντες έριξαν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο όταν οδηγήθηκαν για να απολογηθούν. Ο 32χρονος έλεγε ότι τα ναρκωτικά τα είχε αγοράσει ο συγκατηγορούμενός του τον οποίο γνώριζε εδώ και 1,5 χρόνο, καθώς προμηθευόταν από εκείνον ουσίες για ατομική χρήση και γνώριζε πού τα έκρυβε. Υποστήριζε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών εδώ και 15 χρόνια και ζει με επίδομα που λαμβάνει λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο 30χρονος υπήκοος Αλβανίας αρνούταν ότι η κοκαΐνη και τα υπόλοιπα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν την Τρίτη και τον οδήγησαν με χειροπέδες ήταν δικά του. Υποστήριζε ότι τον κατηγορούν άδικα και ότι ο ίδιος είχε μόνο τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν την Πέμπτη (2,5 κιλά κάνναβη) για τις προσωπικές του ανάγκες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου