ΤΟΠΙΚΑ

«Μάδησαν» έμπορο στον Βόλο

μάδησαν-έμπορο-στον-βόλο-390977

Κρύος ιδρώτας έλουσε έμπορο στον Βόλο, όταν πριν από λίγες μέρες τού τηλεφώνησαν από εταιρεία με αθλητικά είδη ότι δεν είχε καταθέσει τα χρήματα για τη παραγγελία, που είχε κάνει. Ο επιχειρηματίας κατέβαλε κανονικά το ποσό, που είχε συμφωνηθεί, όμως πάνω από 50.000 ευρώ είχαν κάνει φτερά! Ερευνώντας τι είχε συμβεί οδηγήθηκε τελικά σε… ύποπτο μήνυμα, που είχε λάβει. Φαινόταν από την εταιρεία, με την οποία συνεργαζόταν, αλλά στην πραγματικότητα ανήκε σε επιτήδειο.

Η υπόθεση – απάτη καταγγέλθηκε στην Εισαγγελία Βόλου. Ο απελπισμένος επαγγελματίας απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη για να ζητήσει βοήθεια, όταν ξεσκέπασε την πλεκτάνη που είχε στηθεί σε βάρος του. Ολα συνέβησαν πριν από μερικές εβδομάδες.

Ο έμπορος επικοινώνησε με γνωστή εταιρεία αθλητικών, ζήτησε τα είδη που ήθελε και ενημερώθηκε για την αξία τους. Στη συνέχεια όμως, έλαβε μήνυμα να καταθέσει τα χρήματα σε άλλον λογαριασμό IBAN αντί αυτού που χρησιμοποιούσε. Πραγματικά έκανε την κατάθεση των χρημάτων και έμεινε ήσυχος.

Ομως, πριν από μερικές μέρες τού τηλεφώνησαν από την εταιρεία και του ζήτησαν να καταθέσει τα χρήματα! Εκπληκτος διαπίστωσε ότι η κατάθεσή του είχε γίνει σε άγνωστο λογαριασμό.

Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε άμεσα τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον εντοπισμό του υπαιτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Βόλου χειρίστηκε το τελευταίο διάστημα τουλάχιστον 60 μηνύσεις. Οι 7-8 αφορούσαν σε παρόμοιες υποθέσεις, ηλεκτρονικές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Ολες έχουν διαπραχτεί μέσω διαδικτύου. Οι επιτήδειοι βομβαρδίζουν πραγματικά τους χρήστες του διαδικτύου. Αλλοτε τηλεφωνούν και ζητούν έναν τραπεζικό λογαριασμό δήθεν για να κάνουν κατάθεση χρημάτων, άλλοτε στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα με στόχο να αλιεύσουν στοιχεία από πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες και να κάνουν αγορές ή μεταφορές ποσών, άλλοτε χρησιμοποιούν ψεύτικα προφίλ ή πλαστές ιστοσελίδες.

Δρουν τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό με ένα κλικ, ένα σχηματισμό αριθμού στο κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απάτες μέσω διαδικτύου από το καλοκαίρι και μετά έχουν τετραπλασιαστεί.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου