ΤΟΠΙΚΑ

Πυρά από Κ. Παπανάτσιου για τον προϋπολογισμό

πυρά-από-κ-παπανάτσιου-για-τον-προϋπολ-254123

Δριμύ «κατηγορώ» εναντίον της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας και για τις επιπτώσεις που έχει η υγειονομική κρίση στην οικονομία περιλάμβανε η ομιλία της βουλευτή και αναπληρώτριας τομεάρχη οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Παπανάτσιου για τον προϋπολογισμό του 2022.

«Η ΝΔ έχει να αναμετρηθεί με 3 βασικά σημεία. Το ένα είναι η πανδημία.

Διαχειριστικά έχει αποτύχει, και αυτό κάνει τη ρητορική της θριαμβολογίας της ακόμα πιο εξοργιστική. Έχουμε πάνω από 100 νεκρούς τη μέρα και η Κυβέρνηση μειώνει τις δαπάνες για αναλώσιμα, τις δαπάνες για την υγεία.

Το δεύτερο είναι η ακρίβεια. Κι εδώ κανένας σχεδιασμός, κι εδώ ψέματα. Ψέματα για τις δικές μας προτάσεις και συστάσεις ψυχραιμίας για τους πολίτες, λέγοντας πως το φαινόμενο είναι παροδικό. Έχουμε φτάσει έτσι σε μια πρωτοφανή, όσο και αφόρητη πραγματικότητα, με αλυσιδωτές ανατιμήσεις τον Οκτώβριο σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, στο φυσικό αέριο 132%, το πετρέλαιο θέρμανσης 46%, τα καύσιμα 22%, το ρεύμα 19%.

Το τρίτο είναι η κοινωνική συνοχή που πλήττεται και συνδυάζεται με τις παραπάνω παραμέτρους. Κι εδώ η ΝΔ απέτυχε. Σήμερα, πάνω από ένας στους τέσσερις πολίτες, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας», επισήμανε μεταξύ άλλων η βουλευτής Μαγνησίας.

Υπεραμύνθηκε επίσης των πολιτικών που άσκησε ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταλήγοντας τόνισε: «Ο ελληνικός λαός βασανίζεται από τις αυξήσεις, από την πανδημία, από την αβεβαιότητα για το σήμερα και το αύριο και η Κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να αυτοθαυμάζεται. Πλήρης αδιαφορία για την τύχη των πολιτών, πλήρης διαστρέβλωση και ψέματα παντού, ακόμη και από τα έδρανα της Βουλής. Είναι η πιο κυνική και ανάλγητη Κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος και αυτή είναι μια αλήθεια που δεν κρύβεται, όσα εκατομμύρια κι αν μοιράσει στα ΜΜΕ. Γιατί αυτή την αλήθεια ο ελληνικός λαός τη βιώνει καθημερινά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου