ΤΟΠΙΚΑ

Σύλληψη ραδιοφωνικού παραγωγού για εξύβριση

σύλληψη-ραδιοφωνικού-παραγωγού-για-ε-21714

Μετά από μήνυση του Αχιλλέα Μπέου

Στη σύλληψη του παραγωγού εκπομπών ραδιοφωνικού σταθμού του Βόλου Ακη Σαμαρτζή προχώρησαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, μετά την πρωινή εκπομπή και έπειτα από έγκληση που κατέθεσε εναντίον του ο αιρετός δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος για εξύβριση και συκοφαντία.

Ο Ακης Σαμαρτζής οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, όπου έδωσε κατάθεση – απολογία και με προφορική εντολή Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Σε δηλώσεις του έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, ο συνήγορος υπεράσπισής του, Δημήτρης Βούλγαρης, απέδωσε τη νέα έγκληση σε «αντιπερισπασμό από πλευράς του Αχιλλέα Μπέου, επειδή συγκεντρώνονται στοιχεία εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση».

Χαρακτήρισε τα γεγονότα που επικαλείται ο κ. Μπέος για τις δημοσιογραφικές εκπομπές στο διάστημα από τις 13 έως τις 19 Απριλίου αναληθή και υποστήριξε ότι «η μήνυση που υποβλήθηκε δεν συνοδεύεται από απομαγνητοφωνήσεις και γι’ αυτό υπάρχουν ανακρίβειες στα γεγονότα».

«Ο κ. Μπέος ως εγγράμματος δικηγόρος κατέθεσε μήνυση και άρθρα για τον Ποινικό Κώδικα, τα οποία ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά», είπε από την πλευρά του ο ραδιοφωνικός παραγωγός. «Δεν πτοούμαι», πρόσθεσε μεταξύ άλλων και ισχυρίστηκε ότι «ο κ. Μπέος θέλει να απλώσει ένα μαύρο σύννεφο στον Τύπο και την ελευθεροτυπία του Βόλου και της Μαγνησίας».

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, της Ν Δ., η υφυπουργός Μαγνησίας και η Πολιτεία πρέπει να πάρουν θέση. «Δεν μπορεί ένας υπόδικος – κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης να κυνηγάει ασύστολα με πλειάδα δικηγόρων πολίτες του Βόλου και δη δημοσιογράφους», ανέφερε.

Απάντηση Α. Μπέου

«Ουδέποτε υπήρξα αντίθετος ή πολέμιος, όπως κάθε συνετά σκεπτόμενος άνθρωπος στην κοινωνία, ακόμα και με την πιο αυστηρή, αλλά σοβαρή κριτική, και φυσικά με την Ελευθερία του Τύπου, του λόγου και της έκφρασης». Αυτό τονίζει ο αιρετός δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος με ανακοίνωση – απάντηση στις δηλώσεις Σαμαρτζή.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Αλλο, όμως, αυτό, και άλλοι οι χυδαίες επιθέσεις με ύβρεις, συκοφαντίες και ψεύδη, από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που τα χρησιμοποιούν για να διαπράττουν εκβιασμούς.

Οπως στην περίπτωση του ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού ΑΚΡΟΑΜΑ, Ακη Σαμαρτζή, υπόδικου για την σε βάρος μου εκβίαση, που σύντομα θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη και για αυτή την υπόθεση και για πολλές άλλες».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου