ΤΟΠΙΚΑ

Τέσσερα κρουαζιερόπλοια στο Βόλο ~ Τις ημέρες των γιορτών του Πάσχα

τέσσερα-κρουαζιερόπλοια-στο-βόλο-τις-22707

Τέσσερα κρουαζιερόπλοια αναμένει ο Βόλος και η εμπορική αγορά, στη διάρκεια των γιορτών του Πάσχα, αρχής γενομένης από την Κυριακή των Βαΐων, οπότε τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, όπως προβλέπει ο Νόμος 4177/13, με ωράριο 11 το πρωί έως 6 το απόγευμα.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα, αντίστοιχα, που τα εμπορικά καταστήματα προσδοκούν να πάρει μπρος η αγορά και να δουλέψουν μετά από παρατεταμένη υποτονική κίνηση από την αρχή του χρόνου, η πόλη θα υποδεχτεί άλλα τρία κρουαζιερόπλοια.

Πρόκειται για τα Aegean Odyssey, σημαίας Μάλτας, Costa Neoromantica σημαίας Ιταλίας και Silver Wind σημαίας Μπαχάμες, των οποίων ο αριθμός επιβατών μέχρις στιγμής δεν έχει δηλωθεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και έτσι δεν είναι γνωστός.

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας λέει ότι τις μέρες άφιξής τους θα υπάρχει ενημέρωση των τουριστών για την εμπορική αγορά και το ωράριο λειτουργίας της από τους τουριστικούς πράκτορες.

Οι τουρίστες κρουαζιέρας θα βρίσκονται στο Βόλο τη Μ. Πέμπτη και το Μ. Σάββατο ημέρες που η αγορά θα λειτουργεί με το εορταστικό ωράριο και έτσι θα υπάρχει η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση. Δυστυχώς όμως, δεν θα συμβεί το ίδιο και με το τρίτο κρουαζιερόπλοιο που θα επισκεφτεί το Βόλο την Τρίτη 3 Μαΐου 2016, καθώς τα καταστήματα θα είναι κλειστά λόγω της μετάθεσης του εορτασμού της Πρωτομαγιάς. Σε κάθε περίπτωση, η αξιοποίηση του τουρισμού κρουαζιέρας είναι ζητούμενο για τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και Νέας Ιωνίας, ο οποίος ελπίζει στην καλή συνεργασία με το δήμο Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας την Ενωση Ξενοδόχων και κάθε αρμόδιο φορέα.

Οι κοινές δράσεις για την ενημέρωση των επισκεπτών, ώστε να υπάρχει μία οργανωμένη είσοδος προσδοκάται από τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου να συνεχιστούν και το 2016 και αν είναι δυνατόν και με επιπλέον ενέργειες και δράσεις, ώστε και αυτό το μικρό μέχρι σήμερα έσοδο για τα εμπορικά καταστήματα να αξιοποιηθεί, καθώς η αγορά διέρχεται δραματικές μέρες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου