ΤΟΠΙΚΑ

Πλημμύρισαν εκτάσεις στην Κάρλα

πλημμύρισαν-εκτάσεις-στην-κάρλα-17747

Χιλιάδες κυβικά νερού πλημμύρισαν για μία ακόμη μία μεγάλη έκταση έξω από την λίμνη Κάρλα. Από προχθές 3 αντλίες που αντλούν 12.000 κυβικά νερού ανά ώρα έχουν τεθεί σε λειτουργία από το αντιλιοστάσιο στην περιοχή των Καναλίων προκειμένου να διοχετευθούν τα νερά στο εσωτερικό της λίμνης. Υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν τρεις ακόμη ημέρες για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην περιοχή.

Το πρόβλημα, όπως διαπίστωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Γιώργος Καλτσογιάννης που επισκέφτηκε την περιοχή, προκάλεσε το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί τα έργα στο συλλεκτήρα Σ6 εξαιτίας λιγοστών αρχαιολογικών ευρημάτων που καθυστερούν την εργολαβία. Ο συλλεκτήρας αυτός αποτελεί πολύ σημαντικό τμήμα του έργου, διότι θα διοχετεύει με φυσική ροή τα απορρέοντα ύδατα από τον χείμαρρο Κερασιώτη προς τη λίμνη.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τον πλημμυρισμό της δημόσιας έκτασης έξω από την λίμνη, η οποία παραχωρούνταν από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας στους Συνεταιρισμούς και τους Συλλόγους Ακτημόνων. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεννόηση με την ΕΥΔΕ Κάρλας, έδωσαν άμεσα λύση, παρά τις δολιοφθορές που έχει υποστεί το αντλιοστάσιο στην περιοχή των Καναλίων και έθεσαν σε λειτουργία 3 αντλίες που αντλούν 12.000 m3/h με αποτέλεσμα τα πλημμυρικά νερά να διοχετεύονται στο εσωτερικό της λίμνης.

«Για την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού έργου των Βαλκανίων που θα δώσει
αναπτυξιακή πνοή στην περιοχή απαιτείται η συμπόρευση και η συνέργεια όλων των φορέων» σημείωσε σχετικά ο κ. Καλτσογιάννης και συνεχίζοντας τόνισε: «Σε αυτή την κατεύθυνση ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός με συντονισμένες ενέργειες προς όλους τους εμπλεκομένους και τα συναρμόδια Υπουργεία αγωνίζεται για την ολοκλήρωση του έργου. Όλοι μας θα πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθεια για την ανάδειξή του, ώστε να γίνει αντιληπτή η σπουδαιότητά του
από την κοινωνία». Παράλληλα ο κ. Καλτσογιάννης είχε την ευκαιρία να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα με την προϊσταμένη της ΕΥΔΕ Κάρλας κα Καρατζά, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΟΕΒ Κάρλας, τη διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου Ριζομύλου και τους εργαζομένους του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης . Επίσης επιθεώρησε το οδικό δίκτυο των περιοχών που επισκέφθηκε για να εντοπίσει τα σημεία τα οποία χρήζουν επισκευής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου