ΤΟΠΙΚΑ

Κατέθεσε τις πινακίδες αλλά …κυκλοφορούσε με πλαστές!

κατέθεσε-τις-πινακίδες-αλλά-κυκλοφο-17935

Τι καταγγέλλει ο τοπικός Αντιδήμαρχος Βόλου – Νέας Ιωνίας

Η πενία τέχνας κατεργάζεται ή οι επιτήδειοι κάνουν πάρτι εις βάρος όλων ημών των κορόιδων που είμαστε συνεπείς με τις φορολογικές μας επιβαρύνσεις και με τα δυσβάστακτα τέλη και χαράτσια που μας έχουν επιβάλει οι κρατούντες;

Όποια εκδοχή και αν προτιμά ο καθένας μας, ένα είναι βέβαιο. Ότι πολλά αυτοκίνητα κυκλοφορούν από τους ιδιοκτήτες τους χωρίς ασφάλιση και χωρίς πινακίδες. Ωστόσο υπάρχουν, όπως φαίνεται, μερικοί πιο… τολμηροί, οι οποίοι προχωρούν ένα βήμα πιο πέρα.

Και πιο συγκεκριμένα, ενώ έχουν παραδώσει τις πινακίδες τους στην Εφορία, προκειμένου να μην καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013, εν τούτοις έχουν πλαστογραφήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του Ι.Χ. αυτοκινήτου τους, έτσι ώστε να μην κινούν τις υποψίες των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών (Τροχαία, Δημοτική Αστυνομία κ.λ.π.).

Μία τέτοια περίπτωση αποκαλύφθηκε χθες από τον τοπικό Αντιδήμαρχο Βόλου και Νέας Ιωνίας Χαρ. Τσαμπάζη, ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους σημείωσε ότι μετά από καταγγελία πολίτη που έγινε στον ίδιο την περασμένη Τετάρτη αποκαλύφθηκε ότι αυτοκίνητο μάρκας Ρενό που ήταν σε κάθετο προς τον παρόχθιο της οδού Καραμπατζάκη δρόμο, έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, καθώς αυτές δεν έφεραν τη σφραγίδα του Υπουργείου Οικονομικών που έχουν οι γνήσιες πινακίδες που χορηγούνται από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών.

Από την έρευνα που έκανε στην αρμόδια ΔΟΥ Νέας Ιωνίας ο τοπικός Αντιδήμαρχος αποκαλύφθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. είχε παραδώσει τις πινακίδες στις 21 Δεκεμβρίου, ενώ ένα 24ωρο πριν τον έλεγχο των στοιχείων του δεν είχε κάνει αίτηση για να του επιστραφούν, πληρώνοντας φυσικά τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013.

Πλέον, ο τοπικός Αντιδήμαρχος τη Δευτέρα θα αποτανθεί επίσημα στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας, όπως και στην Τροχαία προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Ο κ. Τσαμπάζης εκτιμά ότι τόσο στο Βόλο, όσο και στη Νέα Ιωνία υπάρχουν πάμπολλες ανάλογες περιπτώσεις, που συνιστούν όπως λέει καραμπινάτες περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Θέμα ωστόσο υπάρχει και με τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες για να αποφεύγουν αστυνομικούς ελέγχους και βεβαιώσεις τυχόν παραβάσεων από τη Δημοτική Αστυνομία.

Ο τοπικός Αντιδήμαρχος Βόλου και Νέας Ιωνίας κάνει λόγο για ένα φαινόμενο που τείνει να πάρει διαστάσεις αληθινής μάστιγας τόσο στο Βόλο, όσο και στη Νέα Ιωνία, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει όλες τις εμπλεκόμενες ελεγκτικές αρχές.

Τέλος αρκετές είναι οι περιπτώσεις εκείνες όπου οι ιδιοκτήτες τους έχουν βγάλει τις πινακίδες τους και τα εγκαταλείπουν σε κεντρικούς δρόμους τόσο του Βόλου, όσο και της Νέας Ιωνίας. Όπως λέει ο κ. Τσαμπάζης, όταν οι υπηρεσίες του Δήμου επικολλούν το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα στα συγκεκριμένα οχήματα, τότε αυτά αποκολλώνται από τους ιδιοκτήτες τους.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας, όπως λέει ο κ. Τσαμπάζης, έχει φωτογραφίσει τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και μετά από σαράντα μέρες, σε συνεργασία με τον εργολάβο, θα τα απομακρύνει και θα τα μεταφέρει για ανακύκλωση.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου