ΤΟΠΙΚΑ

Πρόστιμο 150.000 ευρώ στα Lidl ~ Ακριβά πλήρωσαν το φτηνό αρνί

πρόστιμο-150-000-ευρώ-στα-lidl-ακριβά-πλήρωσαν-173835

Πρόστιμο 150.000 ευρώ στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl επέβαλε -αν και καθυστερημένα- το υπουργείο Ανάπτυξης μετά τη θύελλα που ξέσπασε τις ημέρες πριν το Πάσχα με καταγγελίες για τις τιμές των αμνοεριφίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Προστασίας του Καταναλωτή, το πρόστιμο επιβλήθηκε για παραβάσεις περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών. «Οι συγκεκριμένες κυρώσεις επεβλήθησαν κατόπιν διερεύνησης καταγγελιών καταναλωτών από τις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις ως προς το γεγονός ότι η εταιρία προέβη σε πρόσκληση για αγορά προϊόντων (αμνοερίφια) κατά την Πασχαλινή περίοδο σε μια δελεαστική τιμή για τον καταναλωτή χωρίς να κάνει γνωστή την ύπαρξη εύλογων λόγων για τους οποίους δεν θα μπορούσε να προμηθεύσει τα προϊόντα στην τιμή αυτή σε εύλογο χρονικό διάστημα και σε εύλογες ποσότητες, με αποτέλεσμα την παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού ως προς την διαθεσιμότητα του διαφημιζόμενου προϊόντος.

Σημειώνεται ότι κατά των αποφάσεων επιβολής προστίμου, χωρεί η άσκηση ενδίκων βοηθημάτων ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι τις ημέρες του Πάσχα το υπουργείο Ανάπτυξης και η Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή δέχτηκαν δεκάδες καταγγελίες από καταναλωτές, οι οποίοι έσπευσαν στη γερμανική αλυσίδα Lidl για να προμηθευτούν αρνί, που σύμφωνα με τη διαφήμιση της ίδιας της εταιρίας κοστίζει 3,99 ευρώ η συσκευασία.

Όμως, όπως καταγγέλλουν, όταν φτάνουν στο σούπερ μάρκετ οι εργαζόμενοι τους ενημερώνουν πως η προσφορά δεν ισχύει, αλλά μπορούν να αγοράσουν άλλο αρνί, η τιμή του οποίου φυσικά είναι μεγαλύτερη.

Αντίστοιχες καταγγελίες πολιτών είχαν γίνει και στο Βόλο και ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ είχε κάνει εκτενές ρεπορτάζ για το θέμα.

Σχετικά άρθρα: Η Lidl μας πέρασε για …πρόβατα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου