ΤΟΠΙΚΑ

Αφαντοι οι ληστές του Lidl ~ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ

αφαντοι-οι-ληστές-του-lidl-συνεχιζεται-το-458655

Εξονυχιστικές έρευνες και προσαγωγές από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για την εξιχνίαση της ένοπλης ληστείας, προχθές με το πρώτο φως της ημέρας, στο σούπερ μάρκετ του Lidl στην Αγριά και λεία 20.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Οι αστυνομικές έρευνες στρέφονται σε πολλές κατευθύνσεις. Εμφαση, πάντως, φαίνεται ότι δίνεται στο γεγονός της ευκολίας των κινήσεων των ληστών μέσα στο χώρο του σούπερ μάρκετ. Κινήσεις, μετά την εισβολή τους στο εσωτερικό και αφού περίμεναν τον υπεύθυνο του καταστήματος και μία υπάλληλο για να ξεκλειδώσουν, οι οποίες έχουν καταγραφεί από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας. Το υλικό που βρίσκεται στο μικροσκόπιο αστυνομικών της Ασφάλειας Βόλου δείχνει ότι οι το δίδυμο της ληστείας δεν έχασε χρόνο να ψάχνει τους χώρους στους οποίους έπρεπε να κατευθυνθεί.

Είχαν κατοπτεύσει το σούπερ μάρκετ, γνώριζαν που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο, καθώς και τον αριθμό, αλλά και την ώρα άφιξης των πρώτων υπαλλήλων. Αυτό μαρτυρά η δράση τους. Οι προσαγωγές υπόπτων συνεχίστηκαν και χθες, όμως, δεν προέκυψαν στοιχεία και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Είχαν φτάσει νωρίς το πρωί έξω από το σούπερ μάρκετ της αλυσίδας και παρέμειναν κρυμμένοι, αναμένοντας την άφιξη των πρώτων υπαλλήλων στις 6 το πρωί.

Μόλις ο διευθυντής και μία υπάλληλος πέρασαν την είσοδο του καταστήματος, οι κουκουλοφόροι τους αιφνιδίασαν. Ακινητοποίησαν τον διευθυντή με την απειλή του όπλου και την υπάλληλο με μαχαίρι στο λαιμό, λέγοντας ότι θα της προκαλέσουν μεγάλη ζημιά εάν ο διευθυντής δεν εκτελούσε τις εντολές τους.

Ο υπεύθυνος του σούπερ μάρκετ αναγκάστηκε να υπακούσει στις εντολές των ληστών. Τον οδήγησαν στο γραφείο, τον ανάγκασαν να ξεκλειδώσει, να γυρίσει στο συνδυασμό στον διακόπτη του χρηματοκιβωτίου.

Μόλις οι δεσμίδες χαρτονομισμάτων «απελευθερώθηκαν» έδεσαν με σκοινί σε καρέκλα τον υπεύθυνο και είχαν το χρόνο να τοποθετήσουν τα χρήματα στο σάκο. Την ίδια ώρα, η υπάλληλος με την απειλή μαχαιριού οδηγήθηκε στην τουαλέτα του καταστήματος, όπου και την κλείδωσαν.

Οι δύο ληστές με ολοπρόσωπες κουκούλες είχαν κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ μιλούσαν με αλλοίωση της φωνής τους, ώστε να μη δώσουν το παραμικρό στοιχείο.

Διαβάστε επίσης:

Καρτέρι ένοπλων ληστών ~ ΣΤΟ LIDL ΑΓΡΙΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου