ΤΟΠΙΚΑ

Καρτέρι ένοπλων ληστών ~ ΣΤΟ LIDL ΑΓΡΙΑΣ

καρτέρι-ένοπλων-ληστών-στο-lidl-αγριασ-461981

Περίμεναν κρυμμένοι, πριν το άνοιγμα του καταστήματος, τους υπαλλήλους να ξεκλειδώσουν και οι ίδιοι να μπουκάρουν

Με γερή μπάζα από το χρηματοκιβώτιο του καταστήματος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Lidlστην Αγριά έφυγε δίδυμο ένοπλης ληστείας, που τρομοκράτησε την περιοχή. Χρηματικό ποσό 20.000 ευρώ ήταν σφραγισμένο στο χρηματοκιβώτιο, μέσα στο γραφείο του διευθυντή, στο οποίο κατάφεραν να περάσουν δίχως παραβίαση.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Και αυτό διότι ο υπεύθυνος του σούπερ μάρκετ αναγκάστηκε να υπακούσει στις εντολές των ληστών, οι οποίοι απειλούσαν τη ζωή του με όπλο, αλλά τη ζωή μίας υπαλλήλου, που έζησε τον τρόμο του μαχαιριού. Τον οδήγησαν στο γραφείο, τον ανάγκασαν να ξεκλειδώσει, να γυρίσει στο συνδυασμό στον διακόπτη του χρηματοκιβωτίου.

Μόλις οι δεσμίδες χαρτονομισμάτων «απελευθερώθηκαν» έδεσαν με σκοινί σε καρέκλα τον υπεύθυνο και είχαν το χρόνο να τοποθετήσουν τα χρήματα στο σάκο. Την ίδια ώρα, η υπάλληλος με την απειλή μαχαιριού οδηγήθηκε στην τουαλέτα του καταστήματος, όπου και την κλείδωσαν.

Οι δύο ληστές με ολοπρόσωπες κουκούλες είχαν κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ μιλούσαν με αλλοίωση της φωνής τους, ώστε να μη δώσουν το παραμικρό στοιχείο.

Οι κινήσεις τους

Είχαν φτάσει νωρίς το πρωί έξω από το σούπερ μάρκετ της αλυσίδας και παρέμειναν κρυμμένοι, αναμένοντας την άφιξη των πρώτων υπαλλήλων, οι οποίοι θα ξεκλείδωναν το κατάστημα στις 6 το πρωί για την έναρξη της λειτουργίας του.

Μόλις ο διευθυντής και μία υπάλληλος πέρασαν την είσοδο του καταστήματος, οι ένοπλοι ληστές τους αιφνιδίασαν, μπουκάροντας. Ακινητοποίησαν τον διευθυντή με την απειλή του όπλου και την υπάλληλο με μαχαίρι στο λαιμό, λέγοντας ότι θα της προκαλέσουν μεγάλη ζημιά εάν ο διευθυντής δεν εκτελούσε τις εντολές τους.

Γνώριζαν το χώρο

Οταν οι ληστές φόρτωσαν σε σάκο το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, έλυσαν το σκοινί που κρατούσε δεμένο σε καρέκλα το διευθυντή και κινήθηκαν τρέχοντας προς την έξοδο και τράπηκαν σε φυγή πιθανότατα με μοτοσικλέτα. Αμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία και μεγάλη δύναμη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου κινήθηκε προς το χώρο της ληστείας, ξεκινώντας τις έρευνες, αλλά και μπλόκα στη γύρω περιοχή με διαρκείς ελέγχους και προσαγωγές υπόπτων.

Στα χέρια των αστυνομικών βρίσκεται καρέ-καρέ η ένοπλη ληστεία από το κλειστό κύκλωμα ασφάλειας στους εσωτερικούς χώρους του σούπερ μάρκετ.

Οι κινήσεις των ληστών δείχνουν ότι ο χώρος του καταστήματος μόνο άγνωστος δεν τους ήταν. Γνώριζαν τι ώρα άνοιγε το σούπερ μάρκετ, πόσοι υπάλληλοι θα άνοιγαν πρώτοι, από ποιους διαδρόμους έπρεπε να κινηθούν για να φτάσουν στο γραφείο, όπου ήταν το χρηματοκιβώτιο. Οι κινήσεις τους ήταν μελετημένες, ωστόσο, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι δεν ανήκουν και στον …«επαγγελματικό» χώρο των κακοποιών.

Μέχρι και το βράδυ, η Αστυνομία ενημέρωνε ότι οι έρευνες βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη και ότι οι δράστες παρέμεναν άγνωστοι. Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου