ΤΟΠΙΚΑ

Συζητήσεις με εργαζομένους εργοστασίων για τα μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών

συζητήσεις-με-εργαζομένους-εργοστασ-995132

Εξόρμηση στα εργοστάσια «Παπαδοπούλου» και «Εύρηκα» πραγματοποίησαν χθες μέλη του δημοκρατικού συλλόγου γυναικών ν. Μαγνησίας, μοιράζοντας φυλλάδιο, στο οποίο ανέφεραν τις αιτίες και τις συνέπειες της καταστροφικές πλημμύρες, αλλά και τις αντιδράσεις για το νέο εργατικό νομοσχέδιο που συμπληρώνει τις διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη.

Έκαναν συζητήσεις με πολλούς εργαζόμενους και τους καλούσαν να πάρουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση στην Πλατεία Ελευθερίας, αύριο, Πέμπτη στις 11.30 π.μ..

Στην ανακοίνωση ανάμεσα στα άλλα αναφέρονταν και τα εξής:

«Διεκδικούμε άμεσα μέτρα στήριξης, ανακούφισης των πληγέντων και προστασίας της ζωής μας!»

«Τη στιγμή που μετράμε απώλειες ανθρώπινων ζωών, που έχουμε σπίτια ακόμα θαμμένα στις λάσπες, χωράφια πλημμυρισμένα, οι κόποι μιας ζωής κατεστραμμένοι, η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές προσπαθούν να μας πείσουν πως για όλα αυτά την μόνη ευθύνη είχε ο «κακός μας ο καιρός» και η κλιματική αλλαγή. Καμιά κουβέντα για την έλλειψη ολοκληρωμένων μελετών για αντιπλημμυρικά και για αντιδιαβρωτικά έργα τα οποία εδώ και χρόνια δεν ολοκληρώνονται! Καμιά κουβέντα για την έλλειψη ελέγχου της στατικότητας γεφυρών και άλλων υποδομών που έχουν κατασκευαστεί πριν από δεκαετίες, τις κακοτεχνίες και τα διαρκή μπαλώματα στις αποκαταστάσεις ζημιών, τον ελλιπή καθαρισμό των ρεμάτων, το ανεπαρκές δίκτυο όμβριων υδάτων που είναι πεπαλαιωμένο με βουλωμένα φρεάτια. Με τον κρατικό μηχανισμό να εξαντλείται στα μηνύματα του «112».

Σ’ αυτές τις συνθήκες κι όταν ο λαός της περιοχής μας δίνει την μάχη της επιβίωσης, το «ανύπαρκτο» κατά τα άλλα κράτος κλιμακώνει την επίθεση απέναντι στην ζωή και τα δικαιώματά μας με αμείωτη ένταση φέρνοντας το αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα για ψήφιση στη Βουλή την Πέμπτη, ετοιμάζοντας την νέα κόλαση των εργαζομένων με δουλειά 13 ώρες την ημέρα , 78 ώρες δουλειάς τη βδομάδα, κατάργηση του διαλείμματος, με συμβάσεις μηδενικού χρόνου και τη ζωή λάστιχο, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης με πρόστιμα, ακόμα και με φυλάκιση. Μια πραγματική κτηνωδία !

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας για τους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο, για κάθε εργαζόμενο. Γιατί η αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας για σταθούμε όρθιοι. Για να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Έναν αγώνα που να στοχεύει τον κύριο ένοχο. Το Κράτος και τις Κυβερνήσεις του, τις Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές που εφαρμόζουν τις πολιτικές που βάζουν στο ζύγι τις ζωές μας και τα κέρδη των λίγων.

Οι σύγχρονες ανάγκες μας δεν χωράνε στην ζυγαριά του «κόστους – οφέλους»!

Τα μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών απαιτούν να γίνει πλήρης καταγραφή όλων των ζημιών και να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να ανασταλούν όλα τα χρέη των πληγέντων αυτοαπασχολουμένων και των λαϊκών οικογενειών.

Να ελεγχθεί η στατικότατα όλων των γεφυρών και γενικότερα η κατάσταση των υποδομών, ιδιαίτερα στα σχολικά κτήρια.

Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα.

Να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα.»

«Συνεχίζουμε την αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς της πόλης μας συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης στο Μεταξουργείο κάθε μέρα 10-12 και 5 με 8. Αυτή τη στιγμή χρειάζονται άμεσα είδη καθαριότητας (κουβάδες, σκούπες, σφουγγαρίστρες, γάντια χοντρά, χλωρίνες , καθαριστικά), είδη ατομικής υγιεινής , σεντόνια , μαξιλαροθήκες, πετσέτες, έτοιμες τροφές. Με βάση την εξέλιξη των αναγκών δεν συγκεντρώνουμε άλλα ρούχα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου