ΤΟΠΙΚΑ

Αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών

αποχαιρετιστήρια-ανακοίνωση-από-τον-959009

Για τον θάνατο του Γιάννη Κουτή

Το ΔΣ του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον πρόωρο και αδόκητο χαμό του Γιάννη Κουτή, ιστορικού και προϊστάμενου του τμήματος Μουσείων και Ιστορικών Ερευνών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του δήμου Βόλου.

Ο Γιάννης ήταν ένας άνθρωπος, ευγενικός, ανοιχτόκαρδος, εργατικός, συνεπής, αγωνιστής του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος , εξαιρετικός επιστήμονας , αφοσιωμένος ερευνητής της τοπικής ιστορίας. Όσοι τον γνώριζαν και συνεργάστηκαν μαζί του έχουν να πουν μόνο καλά λόγια .

Ήταν άνθρωπος της προσφοράς, της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης και νοιαζόταν και αγωνιζόταν για μία κοινωνία καλύτερη χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους. Πρόσφερε τη βοήθειά του σε όποιον του τη ζητούσε .

Ήταν αρκετές οι φορές που μας ξενάγησε σε εκθέσεις στο Μουσείο της πόλης ή περπατήσαμε στους δρόμους της πόλης μαζί και με το χιούμορ του, τις γνώσεις του, την επαγωγική του σκέψη και με τον ιδιαίτερο τρόπο και το πάθος που παρουσίαζε τα πράγματα μας έκανε να γνωρίσουμε καλύτερα και ν’ αγαπήσουμε περισσότερο την πόλη μας και την ιστορία των ανθρώπων της.

Πολλές φορές επίσης συμπορευτήκαμε μαζί στους κοινούς αγώνες του ταξικού εργατικού και γυναικείου κινήματος. Η μνήμη του θα μας συντροφεύει πάντα στους αγώνες μας για μια καλύτερη κοινωνία .

Ο Γιάννης δεν θα λείψει μόνο από τους συγγενείς του, τους φίλους του και τους συναγωνιστές του αλλά και από όλη την πόλη. Θα λείψει απ’ όλους εκείνους- και ιδιαίτερα τα παιδιά- που θα είχαν την τύχη ν’ ακούσουν τις ξεναγήσεις του και τα επόμενα χρόνια.

Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη μητέρα του και σε όλους τους δικούς του ανθρώπους. Θα τον θυμόμαστε πάντα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου