ΤΟΠΙΚΑ

Καμπανάκι για τον τουρισμό

καμπανάκι-για-τον-τουρισμό-98842

Από τον Κων. Λεβέντη που καλεί κυβέρνηση και αγρότες να βρούνε λύση πριν το πλήγμα στην οικονομία είναι ανεπανόρθωτο, όπως λέει

Κραυγή αγωνίας από τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Κων. Λεβέντη με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Ο κ. Λεβέντης υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να βρεθεί γρήγορη, καθαρή και ειλικρινή λύση αντί «να σερνόμαστε από αδιέξοδο σε αδιέξοδο» επικαλούμενος σημαντικές απώλειες στον τουρισμό. Παράλληλα καλεί κυβέρνηση και αγρότες να συζητήσουν επί της ουσίας «πριν, όπως λέει, η ζημιά που θα υποστούν ο τουρισμός, η οικονομία και η απασχόληση είναι ανεπανόρθωτη».

Κατανοούμε, αλλά…

«Αντιλαμβανόμαστε -επισημαίνει ο κ. Λεβέντης στη δημόσια παρέμβασή του- πλήρως τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου, και των άλλων παραγωγικών κλάδων, αφού είμαστε άμεσα εμπλεκόμενοι και πληττόμενοι, από τις όλο και περισσότερο οδυνηρές επιπτώσεις της απραξίας στη λήψη των αποφάσεων της σημερινής πολιτικής ηγεσίας.

Αντιλαμβανόμαστε οπωσδήποτε το δημοκρατικά διασφαλισμένο δικαίωμα στην απεργία, αλλά ας μην μας διαφεύγει ότι είναι όσο ποτέ άλλοτε προς το συμφέρον όλων να διασφαλίσουμε ότι θα διαχειριστούμε, τη σημερινή κατάσταση που έχει προκύψει από το χάιδεμα των εκάστοτε κυβερνόντων, των πολύχρονων αιτημάτων κλάδων χωρίς σχέδιο. Η διαχείριση πρέπει να γίνει με σύνεση και προσοχή ώστε να μην επηρεάσουν περαιτέρω, οι οποιαδήποτε κινητοποιήσεις τον τουρισμό μας και όχι μόνο».

Σημαντικές απώλειες

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων η ζημιά στον κλάδο του τουρισμό έχει ξεκινήσει και καταγράφει σημαντικές απώλειες.

«Είναι απολύτως σημαντικό στην παρούσα φάση να συνεργαστούν κυβέρνηση και αγρότες, ώστε από κοινού να βρεθεί η χρυσή τομή και να επέλθει ρεαλιστική και κυρίως εφικτή λύση, κάτω από το βλέμμα και τις απαιτήσεις των δανειστών. Η οποιαδήποτε παράταση θα προσθέτει προβλήματα δεν θα επιλύει. Ολοι μαζί χωρίς να δημιουργούμε πρόβλημα ο ένας κλάδος τον άλλο. Αυτή την περίοδο οι τουριστικοί προορισμοί της ενδοχώρας χρειάζονται την υποστήριξή όλων μας ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα» σημειώνει ο κ. Λεβέντης.

Οπως εξηγεί ο ίδιος οι τουριστικές επιχειρήσεις των περιοχών αυτών βασίζονται σχεδόν ολοκληρωτικά στην πρόσβαση από το οδικό δίκτυο της χώρας μας. Παράλληλα, κάθε μέρα που χάνεται (κάθε άφιξη που χάνεται) δυστυχώς δεν μπορεί να ανακτηθεί ή να αντικατασταθεί με κάποια άλλη.

Επίσης όπως εκτιμά ο κ. Λεβέντης οι τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ήδη επιβαρυνθεί με αλόγιστη υπερφορολόγηση, δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν, με όποιο αντίκτυπο, στα έσοδα, στην απασχόληση και εν τέλει στην τοπική κοινωνία και συνεχίζοντας τονίζει: «Μειώνοντας τις αφίξεις είναι επίσης δεδομένο ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να μειώσουν τον ρυθμό απορρόφησης της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής. Παράλληλα, με την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο να απέχει μόλις 2 μήνες από την έναρξή της, πρέπει άμεσα να συνεργαστούμε, όλοι οι τοπικοί φορείς ώστε να διαφυλάξουμε την θετική εικόνα του ελληνικού τουρισμού και να ενισχύσουμε περαιτέρω τα δεσμά του πρωτογενούς τομέα με αυτό του τουρισμού.

Στο άμεσο χρονικό διάστημα οι μαθητικές εκδρομές, οι οποίες πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο έως και το Πάσχα, θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο και οι οποιεσδήποτε εναλλακτικές διαδρομές δεν εξασφαλίζουν ασφάλεια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου