ΤΟΠΙΚΑ

Εξάωροι αποκλεισμοί 12.00 -18.00 θα επαναληφθούν σήμερα και αύριο

εξάωροι-αποκλεισμοί-12-00-18-00-θα-επαναληφθο-103057

Με κλιμάκωση από χθες στο μπλόκο των Μικροθηβών οι αγρότες πιέζουν την κυβέρνηση για διάλογο

Με εξάωρο αποκλεισμό από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 6 το απόγευμα που θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι αύριο Παρασκευή, κλιμακώνουν από χθες τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στο μπλόκο των Μικροθηβών. Οπως είχαν προαναγγείλει στις 12 το μεσημέρι, παρέταξαν τα τρακτέρ τους στις εισόδους όλων των παρακαμπτήριων. Τις ώρες του αποκλεισμού επιτρέπεται μόνο η διέλευση για ειδικούς λόγους. Από το ύψος της δημοτικής κοινότητας Μικροθηβών οι οδηγοί που κινούνται προς Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, τηρώντας τις οδηγίες της Τροχαίας, ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές, διανύοντας μέχρι και 50 χιλιόμετρα επιπλέον για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Πιστοί στην απόφαση που είχαν λάβει από προχθές, οι αγρότες στις Μικροθήβες, μόλις οι δείκτες του ρολογιού έδειξαν 12 το μεσημέρι, παρέταξαν τα τρακτέρ τους κάθετα στους παρακαμπτήριους δρόμους, αποκλείοντας έτσι την Εθνική οδό και από τους παράδρομους. Μοναδικά οχήματα στα οποία επιτράπηκε η διέλευση μέχρι τις 6 το απόγευμα που διήρκησε ο αποκλεισμός, ήταν βυτιοφόρα με ήλιο από Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση την Αθήνα για την τροφοδοσία των νοσοκομείων με οξυγόνο, ορισμένα ιδιωτικά Ι.Χ. που μετέφεραν ασθενείς και μία νεκροφόρα με κατεύθυνση τη Λαμία.

Ο εξάωρος αποκλεισμός θα επαναληφθεί σήμερα και αύριο Παρασκευή όπως αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση στο μπλόκο. Η αυριανή μέρα ωστόσο θεωρείται από τους ίδιους τους αγρότες κρίσιμη καθώς, όπως εκτιμούν, με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες θα ανάψει και το πράσινο φως για να προσκληθούν στο Μαξίμου προκειμένου να συζητήσουν στο τραπέζι του διαλόγου τις προτάσεις που ήδη έχουν υποβάλλει από κοινού μαζί με το μπλόκο των Τεμπών αλλά και άλλα μικρότερα μπλόκα από την υπόλοιπη Ελλάδα.

«Οσοι νομίζουν ότι θα κουραστούμε και θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε είναι γελασμένοι. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας από σήμερα γιατί είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούμε. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλα περιθώρια, είναι υποχρεωμένη να σκύψει πάνω στα προβλήματά μας και να δώσει λύσεις. Οι προτάσεις μας είναι τεκμηριωμένες, περιμένουμε απαντήσεις πάνω σε αυτές. Μόνο έτσι θα έχει νόημα ο διάλογος» επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Χρήστος Πάντζιος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής στο μπλόκο Μικροθηβών.

Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και ο Δημήτρης Λουφόπουλος, εκτιμώντας ότι τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα απευθύνει την επίσημη πρόσκληση και δεν αποκλείεται το ραντεβού με τον πρωθυπουργό να οριστεί ακόμη και το Σάββατο έτσι ώστε να γίνει η συζήτηση επί του πλαισίου των αιτημάτων που έχουν τεθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ πάντως στο Μπλόκο των Μικροθηβών, η συντονιστική Επιτροπή των αγροτών έχει ήδη αποφασίσει την αντιπροσωπεία των αγροτών που θα μεταβεί στην Αθήνα μόλις καθοριστεί η συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Στο πόδι η Τροχαία

Η απόφαση των αγροτών να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με εξάωρους αποκλεισμούς, έχει θέσει σε εγρήγορση και την Τροχαία που επί τρεις και πλέον εβδομάδες καθημερινά βρίσκεται επί ποδός για να ρυθμίζει την κυκλοφορία στους δρόμους.

Σύμφωνα με την απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στον κόμβο Μικροθηβών Μαγνησίας (χ/θ 295+700), όπως χθες Τετάρτη, έτσι σήμερα και αύριο και από ώρα 11.30 έως ώρα 18.00, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε. από τη χ/θ 287+400 (κόμβος Αλμυρού) μέχρι τη χ/θ 319+800 (προ του κόμβου Μεγάλου Μοναστηρίου). Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία ζητά τους φίλους οδηγούς, να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 2421076995, 2422026555, 2421076969.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου