ΤΟΠΙΚΑ

Στάση αναμονής στο μπλόκο των Μικροθηβών

στάση-αναμονής-στο-μπλόκο-των-μικροθη-112908

Περιμένουν «νεύμα» της κυβέρνησης για διάλογο επί των αιτημάτων τους – Στο συλλαλητήριο στην Αθήνα αγρότες από το μπλόκο Αερινού

Στάση αναμονής από τους αγρότες του μπλόκου των Μικρθηβών. Οι προτάσεις με τις θέσεις των αγροτών από τα μπλόκα Μικροθηβών, Τεμπών και Προμαχώνα εστάλησαν χθες στη Βουλή, σε όλα τα κόμματα και τον πρωθυπουργό. Το «κλειδί» όπως τόνιζαν χθες οι αγρότες των Μικροθηβών βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης. Θα περιμένουμε απαντήσεις επί των θεμάτων που έχουμε θέσει για να ξεκινήσει ο διάλογος.

Σήμερα όπως και τις προηγούμενες μέρες όλοι οι παρακαμπτήριοι δρόμοι θα παραμείνουν ανοιχτοί, ενώ κλειστή είναι η Εθνική οδός στον κόμβο όπως και από τις αρχές των αγροτικών κινητοποιήσεων. «Σκοπός μας είναι να λυθούν τα προβλήματά μας και να δικαιωθούν τα αιτήματα που έχουμε θέσει για αυτό και μιλάμε με συγκεκριμένο πλαίσιο τόσο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό όσο και για το κόστος παραγωγής» σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εκ μέρους της συντονιστικής ο Δημήτρης Λουφόπουλος.

Με πούλμαν στην Αθήνα το μπλόκο του Αερινού

Στην Αθήνα θα δώσουν το παρών αύριο Παρασκευή αγρότες που συντάσσονται με το μπλόκο που έχει στηθεί, χωρίς να κλειστούν δρόμοι, στο ύψος του Αερινού. Με επικεφαλής τον Νίκο Αγγελή αρκετοί αγρότες που συμπορεύονται και συμφωνούν με τα αιτήματα που θέτει το μπλόκο της Νίκαιας και του Πανελλαδικού, προγραμματίζουν αύριο νωρίς το πρωί μετάβαση στην Αθήνα, όχι με τα τρακτέρ τους αλλά με λεωφορείο που θα ναυλωθεί για αυτό το σκοπό.

Κάλεσμα από το ΜΕΤΑ

Κάλεσμα σε όλους να συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στην Αθήνα απευθύνει το ΜΕΤΑ Μαγνησίας και αναφέρει:

«Την Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2016 οι αγρότες αποφάσισαν να κατεβαίνουν στην Αθήνα και μεταφέρουν τα μπλόκα τους από τις εθνικές οδούς στο Σύνταγμα.

Τα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε μεγαλύτερη εξαθλίωση, την πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων στη βίαιη προλεταριοποίηση και τους αγρότες και τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας στην καταστροφή.

Για το λόγο αυτό όλοι αυτοί οι φορείς και οι κοινωνικές οργανώσεις πρέπει να συντονίσουν την πάλη τους με αίτημα την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και την ανατροπή των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών.

Μοναδικός δρόμος διαφυγής του λαού μας από τη μέγγενη των μνημονίων και των δανειστών είναι να πιστέψουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί από αυτούς. Και είμαστε πιο δυνατοί αρκεί να ενωθούμε σε ένα μεγάλο πανεργατικό – παλλαϊκό μέτωπο για την απαλλαγή της χώρας μας από τα μνημόνια, για τη διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και για τη σύγκρουση με τις πολιτικές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου